Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Czy mi się wydaje, czy TVN postanowiła zrobić ten film infantylnym przez tłumaczenie?

Oglądałem oryginalne wersje z napisami i lektorem na DVD i tak dennie tłumaczonych kwestii nie spotkałem.

ocenił(a) film na 9
darek_sith

Zgadzam się, film traci na tym ich tłumaczeniu, ja mam jeszcze zastrzeżenie co do dźwięku jakiś przytlumiony jest ten dźwięk... Nie czuje się tego "kotła" w poscigach czy wybuchach...

ocenił(a) film na 10
Edmond__Dantes

Nie Ty jeden... Pamiętaj ''...że to co Cię nie zabije to Cię spaczy''

Tyle błędów... W filmie mówią szybko... lektor nie nadąża.. człowiek nie wie o co chodzi, próbuje się dowiedzieć i domyśleć... reklamy!

ocenił(a) film na 9
NeitalMike

Pierwszym razem oglądałem ten film w internecie też z lektorem i bardzo mi się podobał, akcja robiła ogromne wrażenie, kiedy leciałna tvn chciałem go przypomnieć bo bardzo mi się podobał ale przyjemności z jego oglądania nie miałem żadnej:/ po pierwsze dźwięk, po drugie reklamy:/ reklamy podczas filmu to profanacja i brak szacunku dla jego twórców... film traci bardzo wiele przez reklamy. Cieszę się jednak, że po raz 1 nie oglądałem go w tv:)

ocenił(a) film na 10
Edmond__Dantes

Obejrzyj z napisami to umrzesz z wrażenia :)

NeitalMike

wersja IMAX BluRay 1080p(17,5GB) + duże tv z systemem DTS urywa suty!! Włos się jeży od początku do końca :O:O

ocenił(a) film na 10
siwex19

Za każdym razem włos się jeży na głowie jak się ogląda sceny z Jokerem... <3

ocenił(a) film na 10
NeitalMike

No cóż, to akurat była angielska gra słów. Akurat tego trudno się doczepić i trzeba być wyrozumiałym, lecz z całą resztą absolutnie się zgadzam.