Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551908
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Mój temat skierowany jest do moderatora tegoż że forum.

Witam cie serdecznie, nie miałem przyjemności jeszcze z tobą pisać, więc cie nie znam. Z tego względu będe wyrażał sie bez osobowo i z szacunkiem.

Moja prosba przedstawia się następująco. Jeśli wogóle istniejesz ów Moderatorze pragnął bym abyś Ty lub ktoś kto jest odpowiedzialny za zarządanie tym forum uprzątnął ten cały wielki bałagan jaki tu panuje. Nie ma w tym ani logiki ani sensu. Każdy zakłada nowe posty, tematy traktujące o tym samym lub o "niczym", prześciga się w pisaniu bzdur, kłótniach nie zwiazanych z tematyką filmu. Zauważmy że do premiery został jeszcze i aż niespełna rok a tematów jeśli się nie myle jest grubo ponad 50. Chciałbym aby ktoś tym sie zajął, przejrzał wszystkie informacje zawarte tu od deski do deski po czym pokatalogował, zostawiając:

- jeden temat, na którym znajdować się będą "WYŁĄCZNIE" linki do zdjęć
dotczycących filmu,
- jeden tamet, w którym zamieszczone będą "WYŁĄCZNIE" linki do filmików
dotyczących filmu,
- jeden temat na którym będą każdy będzie wpisywał istotne informacje,
przecieki o filmie, informacje prasowe itd. Typu kto jaką role zagra w
filmie jak rozwija sie fabuła, gdzie są krecone zdjęcia , co powiedział
na konferencji dany aktor bądź producent i tym podobne( bez zbędnego
komentowania tych danych same informacje),
- dwa luźne tematy, w których każdy będzie mógł sobie ubliżać jak to sie
robi dotychczas, każdy będzie sie sprzeczał o strój batmana, jego
peleryne czy buty, o budżet filmu. Kłócił sie ze sobą kto ile komiksów
przeczytał i jakie lub do której klasy chodzi podstawówki, bądź też
chwalił się, że "właśnie wrócił z wakacji".

W ten sposób zrobimy przejżyście wyglądające i funkcjonujące forum dla każdego, kto wejdzie w tytuł filmu "DARK KNIGHT" chcąc dowiedzieć się czegoś wartościowego.

Prosze Moderatora nie tyle, co o rozważenie mojej prośby, co o zajęcie się nią w jak najszybszym trybie.

Ze strony użytkowników forum nie pragne ataków mojej osoby, gdyż sam jestem jednym z nich i zdarzał się sytuacja, że także i Ja wstawiałem ostre komentarze. Ale wchodząc na tą strone oczekuję świeżych wiadomości i nowinek a nie miliona informacji, w których pośród tysiący sprzeczek, trzeba odszukać te, które nas intresują. Dlatego też zwracam sie z prośbą o podpisywanie się "JEDNYM KRÓTKIM ZDANIEM" pod moim temat odnosząc sie tym samym twierdzącą bądź przecąco do mojej prośby do Moderatora.

Chciałbym zaznaczyć, że chce uniknąć (choć to raczej niemożliwe )pod tym tematem kolejnych długich debat, kłótni, czy skomplikowanych komentarzy.
Wystarczy naprawdę "JEDNO ZDANIE". Być może się myle i każdy będzie nastawiony do tego negatywnie. Jest jednak szansa, że wielu z tych którzy odwiedzają tą stronę i dodaja tu swoje komentarze i linki, również mają ochotę, aby okrzesać jakąś ten cały chaos i zrobić tu porządek.

Z poważaniem użytkownik "RAPTORZIOM"

ocenił(a) film na 8
RAPTORZIOM

Ekhm, z całym szacunkiem ale myślisz, że moderator będzie się z tym bawił?
Wiele osób na innych forach robi podobne "akcje" jak ty ale gówno one dają. Moderatorzy tam nie zrobili wyjątku w usuwaniu tematów i stania na straży czystości na forum... więc dlaczego mają zrobić go tutaj?
Na forum spidermana3 jest grubo ponad 1100 tematów i o ile się nie mylę około tyle samo będzie na tym forum, gdy zlecą się tutaj dzieciaki (a na pewno się zlecą prędzej czy później) spamujące tematy w stylu "a ten aktor od jokera jest chu*&%*" albo "co to za batmańskie gówno?".
Choć szczerze dziwi mnie fakt, że na forum BB jest ponad 350 tematów. Hmmm, może przedtem dzieci nie dostawały internetu w prezencie, tak jak to dzieje się w obecnym czasie?

ocenił(a) film na 6
RAPTORZIOM

Drogi użytkowniku RAPTORZIOM, masz oczywiście 100% racji - tak nie powinno wyglądać forum żadnego filmu. Nie tylko tego, ale w ogóle na filmwebie powinna istnieć moderacja z prawdziwego zdarzenia, gdzie kasowano by dublujące się tematy. Niestety coś takiego nie istnieje. Redakcja liczy może na to, że sami użytkownicy będą dbać o przejrzystość, ale jeśli na to liczy, to żyje w innym świecie. Jak się ludzi nie będzie krótko trzymać, to każde forum będzie miało 150 zdublowanych tematów, bo przecież każdy musi założyć swój, by podzielić się swoją "mądrością". Wejdź sobie na strony rożnych głośniejszych filmów i zobacz jak tam wygląda. Forum "PzK 3" miało chyba 1000 tematów przed premierą jeszcze. Inna sprawa, że przy tej ilości filmów musiałaby istnieć ogromna rzesza moderatorów, zajmujących się tym na stałe, a nie z doskoku. Tak niestety nie jest. Dlatego popieram cię, ale wątpię, by cokolwiek to dało. Jeśli chcesz cokolwiek osiągnąć, to interweniuj na forum ogólnym, ale zauważ, że tak naprawdę każda krytyka funkcjonowania forum, jaką tam poczynisz, jest torpedowana przez weryfikatorów, administratorów i moderatorów, którzy albo nie mają czasu, albo nie chce im się po prostu robić więcej oraz przez samych użytkowników, którym jest dobrze tak jak jest, bo większość z nich to dzieci neostrady, albo inni spamowcy i odpowiada im brak jakichkolwiek zasad.

RAPTORZIOM

Zgadzam się w 100%. Niestety nikt Cię nie posłucha, weryfikatorzy to w większości chory gatunek, sam chciałem kiedyś poświęcać swój czas na dbanie o jakość i poziom filmwebu, ale niestety, żeby zostać weryfikatorem musisz nazbierać ileś tam tych durnych punktów. Jasne, nie powinno się przyjmować każdego ale myślę, że powiększanie liczby weryfikatorów powinno polegać raczej na rozmowie np. przez gg, i na jej podstawie decydować czy osoba dana nadaje się czy nie. Punkty przy różnych osobach wprowadzają tylko zamęt i podział na równych i równiejszych.

ocenił(a) film na 8
Andy

Nie mylcie weryfikatora z moderatorem to są dwie różne osoby. Weryfikatorzy nie są moderatorami.

ocenił(a) film na 6
Shemek

No dobrze, a jeśli chodzi o meritum?

Dwight_

Forum dyskusyjne służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach...

meritum jest takie... na tym portalu moderatorzy nie tworzą forum, tylko nad nim "czuwają"
mamy około 380 621 filmów i 658 352 stron ludzi kina, prawie przy każdym jest otwarte forum - oczekiwanie od nas "zarządzania" około milionem forów jest... abstrakcją? ;)

forum jest ogólnodostępne i wygląd jego zależy od użytkowników, ma to swoje wady i zalety, a my czuwamy by nie składało się tylko z wad...

Vimo

Radzę w takim razie weryfikatorom zweryfikować, tudzież zaktualizować swoją wiedzę na temat tego jak nowo powstające prawo odnosi się do tego co w tej chwili jest abstrakcją :)

http://www.gram.pl/news_9gjqHu1_Strony_internetowe_to_prasa.html

Oczywiście mam nadzieję, że coś takiego nie przejdzie

Andy

a co do tego mają weryfikatorzy czy nawet moderatorzy???
jeśli już to sprawa Redakcji lub raczej Wydawcy portalu...

poza tym chodzi tu raczej o samą zawartość strony internetowej a nie pilne kontrolowanie na ogólnodostępnym forum wypowiedzi wszystkich użytkowników...
a już na pewno chodzi o te skromne 40zł pomnożone przez ileś set...tysięcy...milion... stron :]

Vimo

Jeśli myślisz, że w przypadku uchwalenia takiej ustawy, redaktor lub wydawca będzie przeglądał forum i je oczyszczał z rzeczy których być nie powinno to radzę się obudzić.

Tak na marginesie Twoje poczucie humoru 0/10.

Andy

fajnie, że umiesz czytać, ale chyba musisz popracować jeszcze nad zrozumieniem tekstu... no dobra przyjmijmy że to wina brzydkiej pogody...każdy może mieć zły dzień...

Kto twierdzi, że redaktor czy wydawca będzie to przeglądał? A poza tym co się tak przejmujesz, jeśli już to odpowiedzialność spadnie na nich.... nie na ciebie...możesz spać spokojnie...

A tak na marginesie, mało mnie obchodzi twoja opinia o moim poczuciu humoru, nie jestem tu od "zabawiania" użytkowników tylko wręcz przeciwnie... :]

Vimo

Mam więc rozumieć, że jesteś tu żeby dołować użytkowników?
Jeśli tak to radzę przedsięwziąć jakieś radykalne (nie wykluczone, że drastyczne) metody leczenia upośledzonej psychiki.

P.S. mam nadzieję, że muszę popracować nad zrozumieniem tekstu (lub ty nad jego logicznym przekazem) bo stracę nieodwracalnie resztki szacunku do ciebie jako osoby-weryfikatora.

Andy

Jedynym sensownym posunięciem jest niepisanie nowych postów jeśli nie ma potrzeby. Zamiast tego można przejrzeć liste akutalnych tematów i dodać wpis do nich. Zostanie on wyświetlny jako uaktualniony i każdy będzie mógł sobie sprawdzić co sie w nim znajduje. Ku mojemu zadowoleniu zamieściłem pare nieprzyzwoitych wypowiedzi i zostały one zlikwidowane co świadczy o tym że coś sie poruszyło może nie była to góra lodowa a pudełko od zapałek. Od czegoś trzeba zacząść.
Może z czasem moderator zacznie zmiejszać liczby tematów a nie tylko blokować wpisy ale że tak sie stanie raczej obiecywać sobie nie moge bo to grozi wielkim rozczarowaniem.

RAPTORZIOM

A Moderator nadal nie reaguje. Śmiech na sali po prostu. Nie da sie wyraźić tego, że jedno z największych forum i strona poświęcona filmom (dodam że bardzo dobra) jest upokarzano i pokazuje niemoc i totalne lekceważenie sprawy. Jak to możliwe że można dopuścić do takiego stanu. BEZNADZIEJA

RAPTORZIOM

wystarczyło pofatygować się na mój profil by stwierdzić że moderator też człowiek i ma urlop...

w imieniu kolegów, którzy przed moim urlopem zostali moderatorami, bardzo dziękuję za dorzucanie pracy nieprzyzwoitymi wpisami...
to jest dopiero "BEZNADZIEJA" - robienie bajzlu i potem głośne krzyczenie "...Jak to możliwe że można dopuścić do takiego stanu..."

teraz gdy przybyło kolejnych kilku moderatorów mogę zdradzić wielką tajemnicę - do 20 sierpnia był praktycznie tylko jeden moderator :], ale nawet ich przybycie nie zmienia faktu, że nie jesteśmy tu po to by spełniać twoje wyobrażenie o forum - z takimi propozycjami to do REDAKCJI - tylko obawiam się że nawet nie odpowiedzą...

Andy

jeśli określenie, że nie jestem od zabawiana użytkowników, jest dla ciebie równoznaczne z tym że jestem po to by ich dołować - to co ja mogę poradzić że pewne słowa mają dla ciebie inne znaczenie niż jest faktycznie

krótkie pytania - jak odróżniasz upośledzoną psychikę od nieupośledzonej
i jakie są te drastyczne środki..

P.S. pracy przed tobą dużo...
a te "resztki" szacunku spokojnie możesz stracić - albo się kogoś szanuje albo nie :], takiej "groźby" to już na pewno się nie obawiam...