Cechą charakterystyczną Jokera jest to że "pozostawia za sobą masę uśmiechniętych trupów." O ile w komiksie dokonywał tego za pomocą "Jadu Jokera", o tyle u Nolana ta wersja chyba już nie pasuje. Jak więc oddać hołd komiksowi i pozostać przy "realistic approach"?
Najlepiej chyba by było, gdyby Joker mordował swoje ofiary, a następnie na twarzy każdej z nich wycinał uśmiech podobny do swego.
Z drugiej strony byłoby to dość brutalne, a ma być PG-13...
Pamiętajcie, to tylko taka moja myśl, więc nie najeżdżajcie na mnie za mocno. A propo, chciałem jeszcze ustosunkować się do ostatnich przecieków z TDK:
1. Batpod - lepszy niż myślałem... Początkowo sprzeciwiałem się idei wprowadzania nowego pojazdu Batmana, ale ten jest na serio ładny...
2. Powrót Scarecrowa - spodziewałem się tego... Super news! Była chyba niedawno taka plota (UWAGA - POTENCJANY SPOILER) że Scarecrow nawdycha się znowu swego gazu i spojrzy na Jokera. Podobno ma to być najlepsza scena filmu.
3. Nowy kostium - nie wiem na co tylu ludzi narzeka. Wyglądem nie różni się tak bardzo od tego z BB, a jak słyszymy ma ułatwić poruszanie się Batmana. Niepokoję się jedynie tymi strzelającymi ostrzami... No cóż, może to taki bajer, który pojawi się tylko na zabawkach z filmu?
4. Anthony Michael Hall - kogo on zagra? Naprzeglądałem się całkiem sporo stron i wymienię wszystkie potencjalne możliwości: Edward Nygma, Pingwin (!), Black Mask (b. mało prawdopodobne) i asystent Harveya Denta z "THE LONG HALLOWEEN". Mimo tego, że najczęściej mówi się o Riddlerze, mnie najbardziej prawdopodobna wydaje się ta ostatnia teza. Asystent Denta, który ostatecznie wydaje go Jokerowi/Moroniemu i doprowadza do sami wiecie czego. Idealnie wpasuje się w tą "małą, ale niezwykle ważną dla całej historii" rolę, o której mówił AHM.
Pozdrowienia dla wszystkich to czytających!
"Anthony Michael Hall - kogo on zagra?"
Anthony Michael Hall gra Edwarda Nygmę ;) Przynajmniej to zostało sfilmowane na potrzeby jednego krótkiego momentu, to pewna wiadomość opierana na wiarygodnym źródle.
1. Batpod - zgadzam sie dobrze wygląda a w akcji tak jak i Tumbler(kto by pomyślał kiedyś patrząc na fotkę) na pewno pozamiata :)
2. Powrót Scarecrow'a - bardzo dobrze...ale jak juz pisalem Joker musi być nr.1 i jemu musi być poświęcona większość czasu bo w Begins dla przeciwników było wg mnie o troszkę za mało :)
3. Nowy kostium - dla mnie lepszy niż w BB z prostej przyczyny widać już ,ze jest bardziej funkcjonalny, łatwiej będzie w nim się poruszać, walczyć itd...design "ala zbroja" co wg mnie pasuje do mrocznego rycerza...mam nadzieje, ze dzięki tym zmianom sceny walki zostaną lepiej pokazane...
4. AMH z tego co wyczytałem z tych pogłosek oczywiście wydaje sie ,ze będzie to przyszły "?" ale jeszcze zobaczymy...
oraz taka refleksja ode mnie:) mam wielka nadzieje, iż teaser pojawi sie już przed HP i da nam chociaz odrobinkę tego smaczku i pozwoli jeszcze z wieksza wiara czekac na premiere(jescze tylko rok:P)...
Ze wszystkich tych zagadek mnie najbardziej ciekawi styl, zachowanie, sposób mówienia(głos),poruszania i ogólnie cała postać Mr.J widziana oczami Nolana i oczywiście Ledgera...ta postac ma taki potencjał, ze jak to spier**** tak jak Venoma to sie chyba .... :P ale to najpredzej chyba sie okażę w grudniu? oby szybciej...tak czy inaczej
I belive in Chris Nolan!!!
pozdrawiam :D