Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Teaser Trailer juz dzis??!!

użytkownik usunięty

http://www.batcave.stopklatka.pl/index.php

użytkownik usunięty

zrodlo: www.batman-on-film.com/batmovienews.html

ocenił(a) film na 9

Czyli duzo wątpliwości dzisiaj bedzie rozwianych :p

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

raczej pene jest to, ze teaser pojawi sie w piatek na Comic Con Festival. Oby pokazali go z Simpsonami. I wtedy szybko na HD.

ocenił(a) film na 8

Jeżeli pokażą go przed simpsonami na jakimś pierwszym pokazie w kinie... to ok 23;00-1;00 w nocy będziemy mieli już teaser w necie.

ocenił(a) film na 10
Flaj

koles w necie napisał, ze juz widział...ciekawe czy to prawda?

I will CONFIRM IT!!! I just watched it digitally on my "Simpsons" print at my theatre.

Here's the trailer description:

***SPOILERS***

The trailer starts with the WB/Legendary Logo...
Light is flashing/shining slowing around the Batman logo...
You hear a conversation between Bruce and Alfred talking about crossing the mob and that some people(The Joker) just want to see the world suffer just for fun...
Then we hear The Joker(without knowing who is playing him, you'd never guess it to be Ledger, very convincing and sweet!!!) talking about making the world suffer and then we hear the laugh which fucking rocks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Then it fades into the Logo and then into "The Dark Knight" title.

***END SPOILERS***

I cannot wait................

Sammy_Jankis

Ja zaś nie widziałem trailera, lecz to przeczytałem na BatCave - stronie internetowej Batmana:

Teaser trailer rozpoczyna się od loga Warner Bros. ozdabiającego ekran, po którym pojawiają się kolejno loga firm DC Comics i Legendary Pictures. Ekran staje się czarny, nastepnie widzimy reklamę polityczną popierającą Harvey'a Denta, sponsorowaną przez jego przyjaciół. Widzimy ujęcia jego rozmów, publiczne mowy, oraz jego samego spacerującego w garniturze. Nastepnie gruby głos w tle mówi o Dencie. Typowa reklamówka polityczna.

Od jej połowy można dostrzec zakłócenia w postaci rozjaśnień i ściemnień. Z nikąd na ekranie pojawia się przejrzysty wizerunek zaciemnionego człowieka, a za nim ogromne okna. Kamera powoli jedzie w jego kierunku. Człowiek ów wymawia kilka istotnych zdań (nie podano jakich), a kiedy kończy, zaczyna się śmiać. Kiedy śmiech staje się coraz bardziej szalony, włącza się oświetlenie, rozjaśniając jego twarz, wtedy właśnie ekran znowu nagle czernieje. Pokazuje się znane logo nietoperza z tytułem "The Dark Knight" i podpisem Summer 2008 oraz adresem witryny internetowej.

ocenił(a) film na 9
Fish40

18 sek Teaser w krórym widac jokera, Harveya, Bttmana i ta nową laske http://pl.youtube.com/watch?v=B27Ih15DQow

mieszkoxxx

Niestety, to jest fake, ale wygląda na prawdziwe.

P.S. Fake, to nieprawdziwość, np. fake teaser, fauszywy teaser

ocenił(a) film na 8
Fish40

Fake!

A tutaj pojawił się zgoła odmienny opis teasera niż ten z SuperHereHype -> http://www.hollywoodchicago.com/2007/07/dark-knight-teaser-appears-in-preview.ht ml

ocenił(a) film na 8
Flaj

UPDATE:

Teaser od jutra wyświetlany w wybranych kinach za oceanem przed seansami filmu "The Simpsons Movie", ma wyglądać zupełnie inaczej, niż tego można było się spodziewać i jak zza kulis zapowiadano.

OPIS:
Przez ok. 50 sekund widzimy znane z oficjalnej strony logo, które jest powoli niszczone przez rozświetlające promienie świetlne. Na początku w tle słychać dialog pomiędzy Bruce'em a Alfredem. Wayne mówi, że tym razem przekroczyli linię, na co Alfred odpowiada: Ludzie położyli swe nadzieje w człowieka, którego nie zrozumieli.

Słychać kwestię Jokera: Zanim skończy się ta noc, ludzie umrą. A ja dotrzymuję swojego słowa! Ostatnia kwestia teasera brzmi: Niektórzy ludzie chcą oglądać świat w płomieniach. Kiedy logo zostaje doszczętnie zniszczone, ostatni jego kawałek leci w kierunku kamery, obraca się i widzimy na nim kartę Jokera

ocenił(a) film na 9
Flaj

Wow, czyli co znowu wielkie nic, co mnie jakies piepzone rozwalające się logo i lecąca karta Jokera obchodzi? ja chce zobaczyć fragment filmu!!!!!! dostać zajawke na klimat itd .. . a ten fake co podesłałem wyglada jak prawdziwy!

mieszkoxxx

do premiery jeszcze z rok wiec co ty chciales zeby pokazali. maja caly rok na wiele trailerow, a z reguly pierwszy trailer do wiekszosci filmu to logo i pare slow

ocenił(a) film na 10
jkuc8

wydaje mi sie, ze moze byc wiecej niz jedna wersja (ta opisywana z reklamowka Dent'a czy wybuchające logo z dialogiem w tle) nie zapominajmy o tym, ze oprocz Simsonów jest jeszcze Comic-Con i Wizard World Chicago gdzie TDK musi coś zaprezentować...wszystko sie okaże w najbliższym czasie...

ocenił(a) film na 9
jkuc8

I nie wiem czy nie popierdole wszystkiego i nie odetne se internetu na rok i zaszufladkuje w pokoju, powód choć raz chciałbym nie wiedziec kompletnie nic a nic o filmie na który czekam, chciałbym zeby mnie zaskoczył albo rozczarował ...
Z tym szufladkowaniem na rok to żart, ale powaga juz mnie to całe zamieszanie z Batmanem i Jokerem powili zaczyna wkurwiac! i do tego te niedojebne filmiki z planu na których nigdy nic nie widac! KURWA!!!!!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mieszkoxxx

"Chcecie czekać jak banda pedałów na jakis latający znak batmana,
to bardzo prosze! ja z siebie jelenia robił nie będe"

Jak do tej pory to robisz z siebie tylko głupka... Zrozum!

Człowieku ile ty masz lat ? Przecież nie wpłyniesz na to co wyjdzie i jak wyglądać będzie trailer...

Gardzę głupią polską inteligencją...

Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahaha hahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahaha ha......Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha...... Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahaha hahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha......Hahahahahahahaha ha......Hahahahahahahahaha......

ocenił(a) film na 10
The_Joker

ludzie tak dla przypomnienia to jest tylko teaser...po co te emocje...

mieszkoxxx

Nie ma to jak wysoka kultura języka dyskutujących :)

ocenił(a) film na 8
mieszkoxxx

Co do oskarów a głównie do Infiltracji to bym się nie czepiał. Oskary powoli stają się już komercyjną galą, którą już mało kto się sugeruje, przy ocenie filmów itp... Bezprecedensyjnie Scorsese należał się Oskar, ale moim zdaniem nie za Infiltracje, miał w swoim dorobku o wiele lepsze filmy od Infiltracji ale nie otrzymał wtedy oskara. Infiltracja w porównaniu do jego poprzednich dzieł wychodzi średnio.
Przykład to choćby Powrót króla, który obsypano tyloma statuetkami, a tak naprawdę był to film średni.

Sorry powyższy za OT i tak btw... zastanówcie się co to za temat, zamiast bluzgać się nawzajem.

ocenił(a) film na 10
The_Joker

Ostatnia już chyba wersja skryptu teasera umieszczona na http://www.hollywoodchicago.com...bardzo szczegółowa i potwierdzająca poprzednie spekulacje czyli nie ma "footage", samo logo z kwestia miedzy Bruce'em i Alfredem oraz ?Starting tonight, people will die. I?m a man of my word.? Joker'a i mam nadzieje zakończone genialnym śmiechem...to musi wystarczyć i nie narzekajmy bo przecież do premiery jeszcze rok a kampania zacznie sie na dobre w okolicach nowego roku ...wiec czego sie można spodziewać...wiele filmów planowanych na ten sam okres jeszcze nic praktycznie nie pokazało np. Indiana Jones czy Hulk...a to tak na marginesie...To opis chyba juz pewnego teasera...

"It was a 50-second teaser with no footage. There is a silver Warner Bros. logo followed by a Legendary Pictures logo. Black screen.

A silvery blue particle blasts from behind a ?Batman Begins? logo ? silhouetteing it. With each woosh, there?s a piece of dialogue.

Bruce: ?I knew the mob wouldn?t go down without a fight. But this is different. They?ve crossed a line.?

Alfred: You crossed the line first, sir. You?ve [muffled] them. And in their desperation, they turned to a man they didn?t fully understand. Some men aren?t looking for anything logical. They can?t be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.?

Joker: ?Starting tonight, people will die. I?m a man of my word.? (laughs)

Finally, the blasts of light fly at the screen and destroy the logo. The last piece flips over to reveal a Joker card.

Title: The Dark Knight
Then: Summer 2008"

Sammy_Jankis

http://youtube.com/watch?v=RbBjndT9e_E

Marna jakość, ale... ;) enjoy :D

zolmaster

oj, chyba się jednak trochę spóźniłem :P myślalem ze bede pierwszy :P