Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 552017
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Postać Jokera<niestety tylko na podstawie tego zwiastunu, zobaczymy czy przez cały film trzyma taki poziom> zagrana genialnie, i moze przejść do histori choćby z racji wiadomych wydarzeń, myśle że Bale dołoży do tego swoje i film bedzie najlepszym z "batmanów". PS Joker jest dokładnie taki jakim sobie go wyobrażałem, i ten śmiech... po prostu genialna kreacja!

scoott

Widziałam Jokera jako Jacka Nickolsona i zwiastun Mrocznego rycerza. Heth Leadger świetnie zagrał tą rolę. Jakbym widziała Nickolsona. Nie widziałam filmu tylko zwiastun a już myślę że całość musi być genialna. Heath - bardzo dobry aktor. Szkoda że nie zobaczymy go już w żadnym nowym filmie...

ocenił(a) film na 10
scoott

Moim zdaniem Joker Ledger'a będzie lepszy, bo jest po prostu psychopatą i wzbudza odrazę.Charakteryzacja jest świetna dzięki czemu jest po prostu ochydny.Wygląda i zachowuje się jak kompletny świr. Joker Nicholsona był tylko śmieszny i wzbudzał litość. To tyle.

ocenił(a) film na 7
scoott

Jak możecie po 2 minutowym zwiastunie oceniać, że Heth zagrał lepiej od Jacka? Kreacja Nicholsona to jedna z najwybitniejszych ról, jeśli chodzi o czarne charaktery. Gdyby Nicholson umarł to co, byście pisali, że Joker Hetha to leszcz przy pierwowzorze? A co do tego argumentu, że Joker z "Knighta" jest lepszy, dlatego, że ma lepszą charakteryzację to jest śmieszny....jak się da ochydną charakteryzacją Mroczkowi, to co zagra lepiej Hannibala Lectera od Hopkinsa?

ocenił(a) film na 10
Thomisson

nie po zwiastunie on tylko to potwierdzil ze Heath zmiazdzył
Nicholsona...ale głownie opierajac sie na wypowiedziach Michaela Caine'a czy Gary'ego Oldmana, którzy potwierdzaja, ze ta kreacja "rozpierd***" a Oldman stwierdzil nawet, ze jego kreacja jest lepsza od jn...nar

ocenił(a) film na 7
Sammy_Jankis

A co mają mówić, że kreacja jest słaba itd. ? Przecież promują film. Przekonamy się latem, czy "miażdży" Nicholsona, w co szczerze wątpię.

ocenił(a) film na 10
Thomisson

no jasne promuja film...Caine i Oldman nic nie robia tylko na prawo i lewo wciskaja ludziom kit...hehehe czlowieku zastanow sie co ty mowisz ten film nie musi sie promowac samo slowo joker i batman jest wystarzajaca promocja a takie osobistosci kina ja w/w nie wycieraja sobie geby byle promocyjna papka...skoro z nim pracowali to chyba wiedzą o czym mówią....Pozatym nicholson z perspektywy nowego jokera w wykonaniu heatha jest marny...

ocenił(a) film na 7
Sammy_Jankis

"Pozatym nicholson z perspektywy nowego jokera w wykonaniu heatha jest marny"

Człowieku, zaczekaj z tą opinią do lata kiedy wyjdzie film.

ocenił(a) film na 8
Sammy_Jankis

"
nie po zwiastunie on tylko to potwierdzil ze Heath zmiazdzył
Nicholsona"

przeczytaj to jeszcze raz i zobacz ze inteligencja nie grzeszysz....

jak po zwiastunie mozna powiedziec ze Heath jest lepszy od Nicholsona ? a co dopiero Zmiazdzyc takiego Giganta ? Nie ma szans zeby go zmiazdzyc moze okazac sie lepszy w co watpie ale zmiazdzyc Nicholsona? smieszny jestes...

ocenił(a) film na 10
Max

buehehehe omnibusie jaki zaszczyt mnie spotkał, ze zabrałeś głos...może przeczytaj cały komentarz a nie wyrywaj fragment z kontekstu. To swiadczy o twojej wspanialej i niebywalej wrecz inteligencji. Jakbys byl na tyle rozgarniety to doczytalbys, ze tacy ludzie, ktorzy dla ciebie pewnie nic nie znacza jak Gary Oldman czy Michael Caine ostatnio Eric Roberts potwierdzaja i mowia glosno o wielkiej kreacji Heath'a. Poza tym mam prawo do oceny nicholsona i jego interpretacji jokera, ktora mnie nie powala...pfff gigant-moze dla ciebie, nie kazdy musi tak uwazac nieprawdaz? dla mnie podkreslam dla mnie joker wg nicholsona to stary zabawny grubasek z absurdalnym originem...Wg mnie Heath jako Joker bedzie i juz w pewnym sensie jest postacia kultowa moge tak stwierdzic gdyz sledze ta produkcje od wielu miesiecy i mam podstawy by tak sadzic...I to ty jestes zalosny bo w d... byles i g... widziales i nie masz zielonego pojecia co przygotowal Ledger na pozegnanie...idz doczytaj omnibusie...

ocenił(a) film na 8
Sammy_Jankis

dobrze moga mowic o wielkiej kreacji ale czy to znaczy ze zmiazdzy nicholsona ,co z tego ze oni mowia?? to mam im ulec ? nie sadze nikt mnie do tego nie przekona poki sam nie obejrze . moze troche za bardzo naskoczylem sorki ale mam bardzo okrutny nastroj ale nie uwazam zeby przed obejrzeniem filmu twierdzic takie rzeczy... Wynoszenie takie Ledgera przed filmem nawet jak sie wie wiele rzeczy jest bez sensu ....

ocenił(a) film na 10
Max

wiesz co było i jest bez sensu?? To, że od momentu wyboru Ledgera do roli Jokera jakieś półtora roku temu wszyscy, no prawie wszyscy trabią, że Nicholson jest nie do pobicia, że Ledger to niewypał, że nie da rady, że Nolan to debil itd...Na jakiej k... to było podstawie skoro filmu jeszcze nie ma i nie było?? ty kazesz mi czekac do premiery aby oceniac, a sam jak i wielu juz tej oceny dawno dokonało...wiec gdzie sens, gdzie logika sie pytam? dni Nicholsona jako jedynego, słusznego i najlepszego Jokera są już od dawna policzone...wiec Why So Serious?

ocenił(a) film na 10
Max

(gdzie mój komentarz?;p) ale wracając do tematu...wiesz co jest bez sensu? To, że wszyscy (zdecydowana wiekszoc) wielkich znawcow od momentu pojawienia się tylko wiadomosci o tym, ze w Jokera wcieli sie Ledger (jakies poltora roku temu) od razu go skreslila. Komentarze typu nie da rady, Nicholson jest nie do pobicia, Ledger jest za slabym aktorem, Nolan to debil itd. Na jakiej k**** podstawie, skoro film nie mial jeszcze premiery, ba! nie rozpoczely sie awet zdjecia do niego? Wy mogliscie i mozecie oceniac a ode mnie wymagasz obejrzenia filmu, wiec gdzie sens gdzie logika sie pytam?? Moze moje reakcje sa zbyt ostre ale po prostu jestem wyczulony i mam juz tego typu komentarzy zaslepionych fanow jacka...Dla mnie dni Nicholsona jako jedynego, najwspanialszego i slusznego Jokera sa policzone..wiec Why So Serious?

ocenił(a) film na 10
Sammy_Jankis

(gdzie mój komentarz?;p) a tu jest :P

ocenił(a) film na 8
Sammy_Jankis

ja go nie skreslam ani nie przeceniam przekonam sie jak obejrze zgadzam sie ze przekreslanie tez jest niesprawiedliwe. Dla mnie Joker Nicholsona jest genialny ale mowie a raczej pisze:P ,ze przekonamy sie po obejrzeniu boje sie ze ta rola przez niektorych bedzie tak ceniona tylko dlatego ze zmarl i ze jest to jego prawdopodobnie ostatnia rola (nie wiadomo jeszcze jak rozwiaza sprawe "Imaginarium of Doctor Parnassus ") a nie za to jak zagra.

ocenił(a) film na 8
scoott

Tak po sobie patrzę... i cóż.
Ogromnym fanem Gacka nigdy nie byłe. Aczkolwiek z przyjemnością obejrzałem burtonowskie filmy o nim.
Potem z ciekawości Batman Begins. Dobry film, niezła rozrywka, ale nic specjalnie wybitnego. Rola Bale'a przede wszystkim jako plus.
Komiksów nie czytałem, filmów animowanych nie oglądałem... po co to pisze? Że mimo tego wszystkiego, dzięki postaci Jokera czekam na DK z wielką niecierpliwością. Zwiastun mnie powalił. Tzn... i znów.. nie sam zwiastun, choć też efektowny, co Joker. Jego śmiech, jego spojrzenie, jego zachowanie i obłęd.. Cudo. Zdecydowanie to będzie najciekawsza kreacja aktorska 2008 o której (zasłużenie oczywiście) będzie głośno. Coś a'la Jack Sparrow z pierwszych piratów .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
RAPTORZIOM_2

Widzę, że Twoją wyobraźnię zajmują chłopcy robiący sobie dobrze. Współczuję, może kiedyś spotkasz tego jedynego.

To, że Tobie jest obca umiejętność zafascynowania się czymkolwiek poza męskim seksem (bo do myślenia o seksie nie trzeba wiele intelektu), nie znaczy, że należy w wulgarny sposób obrażać czyjeś uczucia, przemyślenia etc. Pozdrawiam zakład opieki nad umysłowo chorymi, który pozwala Ci na użytkowanie internetu!

ocenił(a) film na 10
Filo_20

pytanko tylko po co odgrzewasz tematy z przed miesiaca??

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

Bo zapomniałem, że zabrania tego kodeks karny... Przepraszam... Tylko nie zgłaszaj tego prokuraturze, już i tak czeka mnie proces za używanie poprawnej polszczyzny na forum i wytykanie innym błędów (na przykład, że pisze się "sprzed")...

Filo_20

no dobrze dobrze już wiem wszystko ok a teraz napisz coś o filmie.

ocenił(a) film na 10
RAPTORZIOM_2

chdzi o to ze wpadasz na forum wykopujesz stare brudy i piszesz tak jakby wszycy mieli nastawione "uszy" w twoim kierunku bo twoja wypowiedz jest niezbedna.I piszesz w taki sposob jakby ostatniego posta ktos napisal najpuzniej wczoraj.

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

Nie podoba się to nie czytaj. To Twój wybór. Mogę odpisywać nawet na posty sprzed roku, jeśli będzie mi się podobało. Nie liczę na to, że będą mnie wszyscy czytać i słuchać, ja tu nie tworzę arcydzieła literatury, tylko polemizuję. Nie rozumiesz tej subtelnej różnicy, trudno.

ocenił(a) film na 10
Filo_20

wow... NAWET SPRZED ROKU???!!nie myslalem ze jestes az taki mocny.OK juz nic nie mowie.

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

mam doczynienia z prawdziwym weteranem.A jesli nie podoba Ci sie to co napisalem to poprostu nie odpisuj bo nie napisalem tego zeby zobaczyc jaka bedzie twoja rekcja tylko sam dla siebie tak jak ty odgrzewasz tematy sam dla siebie.A i nie kluce sie zeby bylo jasne.

Filo_20

panie przewodniczący Filo Fago 1910 otórz chciałem z całym szacunkiem blablabla powiedziec że oczywiści oczywiści można można. Pana arystokratyczna postać wzbudza we mnie podziw i ogromną satysfakcje że mogłem pana poznać blablablabla blaa oczywiście. Naprawde imponuje mi pan swoja mądrością iblabla kłaniam w pas można powiedzieć. Niestety koobligacja pańskiej mentalności nie obliguje mnie do daleszej konwersaji z panem cokolwiek ma to znaczyć bla bla jeszcze pozdrowienia dla całego królewskiego tronu. Prosze oczywiście odgrzebywac i jeszze raz odgrzebywać bo jak to mówią to grzebie ten blabla jeszcze raz mówięęęęęęę dowidzenia umiem czytać i słuchać i Filo fago żęgnam cię najserdeczniej jak tylko da sie ciebie pożegnać. Czekam na niezwłoczną ripostę gdyz podejrzewam ze takowa nastąpi.

Wierny fan delikatność emanującej z poświaty bla bla członka stowarzyszenia filmowców w tym jedynego i niepowtarzalnego Filloooooo

RAPTORZIOM_2

zauważyłem, ze brak obiecanego wcześniej trailera nr 2, powoduje, że wszyscy na forum dark night łapią agresora ;)

co jak co, ale joker wykonuje mistrzowską robotę ;)