Do seansów TDK jeszcze trochę czasu więc co polecacie zobaczyć w między czasie?I chodzi mi o filmy, które w kinach ciężko znaleźć.
Ja polecam "Uprowadzoną" z Liamem Neesonem.Kawał dobrego kina.F|ilm mógłby się nazywać "Uprowadzenie córki Jasona Bourna".Neeson jak na swój wiek nieźle wymiata w tym filmie.Polecam.Świetne kino sensacyjne.
A w kinach nie zapomnijcie zobaczyć arcydzieła pt "Walle-E"
to ja zaproponuje filma pt "Nieodwracalne"..scena z miazdzeniem glowy poprostu wciska w foooootel....dawno nie widzialem tak realistycznej sceny:)
A może coś mniej znanego.Chodzi o to,żeby znaleźć jakiś film warty obejrzenia o którym nic nie słychać.
A ja muszę przyznać że oglądnąłem tego Wall-Ego i nie rozumiem tych zachwytów nad tym filmem. Wogóle mnie ta bajka nie wciągnęła i jest poprostu według mnie słaba, porównując nawet do innych bajek. O wiele wyżej cenie Księcia Egiptu, Króla Lwa, czy nawet pierwszą część Shreka. Nie wiem, może coś ze mną nie tak ale ja bym jej wystawil jakieś 5/10.
Z Królem lwem się z tobą zgodze, bo tylko ta bajka jest lepsza od Wall.E. Mnie w Wall.E użekł na początku sam genialnie wyglądający robot, w samym filmie jest mnustwo śmiesznych scen, moze nie tak jak w Shreku, ale sam scenariusz jest ciekawszy, z przestrogą aby dbać o naszą planetę, bardziej pouczający i wzruszający od reszty bajek. Świetnie jest pokazane równierz uczucie między robocikami. Innymi słowy jest w niej wysztsko co powinna zawierac animacja.
Dark Knight, Wall.E i Indiana to są trzy największe premiery roku dla mnie, na indianie się troche zawiodłem, na Wall.E wręcz przeciwnie, ciekawe jaki będzie Dark Knight, po zwiastunach mysle, że będzie to najlepszy film o superbohaterze jaki widziałem w życiu.
Pozdrawiam
Wall-E wymiata i tyle.Ten robocik mnie urzekł swoim wyglądem,charakterem i sercem, którego można mu zazdrości.To mały wielki robot.Jak dla mnie to i "Król Lew" wysiada.Ten film to dla mnie arcydzieło.Już teraz wiadomo ,że dostanie Oskara za najlepszy film animowany a dziennikarze piszą także o nominacjach za scenariusz,piosenkę,muzykę,dźwięk i UWAGA reżyserię.No oczywiście są szanse na nominacje za najlepszy film.Ja na to liczę."Wall-E" to wielki triumf.Przeciwnicy amerykańskiego kina moga sobie pisać co chcą i wielbić Larsów Von Trierów,Lukasow Moodysonów,Pedro Almodovarów."Wall-E" i "The Dark Knight" pokazują, że to kino ma się wyśmienicie.
Najleszy film roku? Wąrpię, na razie był tylko jeden film animowany nominowany do kategorii - 'Piękna i Bestia'. Oscara za najlepszy film animowany prawdopodobnie dostania, chociaz nie jest to już tak pewne, jak w przypadku ubiegłorocznego ''Ratatuja''. Nominacje może jeszcze dostac za muzykę, w porywach scenariusz. W resztę szczerze wątpię.
http://www.filmweb.pl/f464212/Felon,2008
Polecam FELON z Dorfem i Kilmerem
http://media.hatak.pl/datas/posters/Felon_2008.jpeg
Prison break przy tym to komedia