Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551671
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Czy tylko ja mam takie wrażenie, że w tym filmie batman nie najlepiej walczy wręcz? xD Nie wiem czy aktora ograniczał kostium, ale strasznie wolno się ruszał, a uniki to dla mnie była masakra. Jak prędkość ślimaka :-D

ocenił(a) film na 2
Tung_uska

No właśnie trochę dziwne zważywszy na fakt, że należał kiedyś do Ligii Cieni a tam byli super wojownicy a Bruca szkolił sam Ra's Al Ghul. Ogólnie faktycznie słabo walczy czego potwierdzeniem jest że dostał ostro w pierd0l od Ban'a w ostatniej części.

nudecroft

Ja ogólnie batmana nie oglądam, bo nie jest dla mnie ciekawą postacią. Z tego filmu najbardziej lubię Jokera i "Dwie twarze" i to dla nich oglądnęłam film.
Nie wymagam od aktora niesamowitej walki wręcz, no ale tutaj nawet kamera nie pomogła i nie wiem jak batman parował ciosy xD

ocenił(a) film na 2
Tung_uska

Najlepsze z Batmana to były oryginalne komiksy i filmy animowane WB bo były bardziej mroczne i miały super klimat czego nie miały filmy Burtona i Nolana. Ja też nie fascynuję się postacią Batmana aż tak bardzo o wiele bardziej wolę Spawna i Punishera, no i jest jeszcze The Shadow.

Pamiętaj o jednej rzeczy że Christian Bale nie jest wyszkolonym komandosem ani nigdy nie walczył wręcz zawodowo a więc musiał markować do filmu toteż wizualnie wygląda to raczej słabo. I tak szczerze powiedziawszy nie wyszło to najgorzej.

nudecroft

Jest mnóstwo aktorów i aktorek, którzy uczą się czegoś nowego do swojej roli . Np "Angelina Jolie przygotowując się do roli Lary Croft przeszła specjalny 3-miesięczny trening, na który składały się skoki bungee, nauka strzelania, kickboxing, joga. Aktorka przez cały czas pracowała nad swoja figurą pod okiem specjalistów.". Więc wydaje mi się że to małe lenistwo ze strony aktora ;-) Mógł spokojnie chociaż boks poćwiczyć przez miesiąc, czy coś aby nabrać tej szybkości, której mi u niego brak. Kamera za niego bić nie będzie :-)

ocenił(a) film na 2
Tung_uska

Podobno Christian Bale wcielił się kiedyś w rolę boksera więc chyba musiał przygotować się do tej roli. Nic więcej na ten temat nie powiem bo nie bardzo pamiętam ten film z nim.

Co prawda Angelina przygotowywała się do roli Tomb Raidera w sposób profesjonalny ale niewiele to dało bo to był film dla przedszkolaków i bardzo słabiutki.

ocenił(a) film na 8
Tung_uska

Obejrzyj sobie film "Mechanik" z 2004 roku, gdzie właśnie Bale gra główną rolę i zobaczysz jak ten aktor potrafi przygotować się do roli;)