Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551671
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz
ocenił(a) film na 8
Hrotghar

Dzięki tym tikom pokazywał że Joker jest chory psychicznie nie tylko dla rozgłosu i popisów.

jangru1804

tiki to miał De Niro w Przebudzeniach z 1990 roku . To było świadome ciamkanie i pierdzenie .
Wolę Nicholsona

ocenił(a) film na 10
Hrotghar

To co robił Ledger tak naprawdę nie było świadome. On sam miał swoje tiki, i uwielbiał się oblizywać po twarzy. Po prostu to wykorzystali, i pozwolili mu robić takie ruchy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Hrotghar

To było celowe.

hr_dooku

domyślam się ,że nie były to odruchy bezwarunkowe. Albo wymyslił to srolan a nie sorry nolan albo Ledger jak ćpał przygotowując się do roli

ocenił(a) film na 8
Hrotghar

Te jego oblizywanie wargi to było jego nietypowym nawykiem, gdzieś czytałam :)

ocenił(a) film na 9
Najlepsiejsza1958

Raczej zaczerpnięte z zachowania psychopaty T-Baga w Prison Break.

ocenił(a) film na 8
Hrotghar

Zupełnie jak Barty Crouch Junior z Harry'ego Pottera :D on też oblizywał te wargi jak wąż

ocenił(a) film na 10
Hrotghar

A ja słyszałem, że większość narzekała na Bale'a : )

Starigniter

Bale to też nie jest wymarzony Batman i był gorszy od Ledgera oczywiście. Joker ukradł film ale jednak nie uważam tej roli za "jedną z najlepszych ról w dziejach" jak niektórzy tutaj.

Hrotghar

A jakie jest ten wymarzony Batman? Keaton z ciągle jedną miną?

ocenił(a) film na 10
marcin261287

Wymarzony Batman to przede wszystkim mięśniak. Bale wyglądał tutaj jak ja na Pyrkonie rok temu.

ocenił(a) film na 10
Bartonson12

poczekaj na nowego Batka :P

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Nie widzę w tym nic śmiesznego. Affleck jako jedyny ze Snyderem i Terrio wie, że oni robią ekranizacje komiksu, a nie powieści Stephena Kinga. W kostiumie wygląda świetnie, a i aktorsko Affleck jest doskonały, nie mówiąc już o jego możliwościach reżyserskich. Bale był okej Waynem, ale Batmanem to i ja potrafiłbym być lepszym.

ocenił(a) film na 10
Bartonson12

nie przesadzaj no i również z tym Affleckiem bo żadnego dobrego filmu z nim nie widziałem a Daredevila spieprzył przecież niemiłosiernie

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

,,Żadnego dobrego filmu z Affleckiem nie widziałem'' najwidoczniej mało filmów z nim widziałeś. A Daredevil nie był żałosny z jego winy. Scenariusz ssał, a on sam na ślepca nie pasował. Po prostu był wtedy na fali więc wzięli jego. Teraz Affleck rządzi w kinie razem z McConaugheyem i Downeyem Jr. Oni jak na razie rozdają karty w Hollywood. Chwała Bogu za to, że Affleck dostał drugą szansę i nikt się z niego teraz nie śmieje. Liczę że Schumacher też ją dostanie, bo to genialny reżyser, a przez jeden film jest wyzywany przez trzynastolatków z trądzikiem za wcielenie zła.

użytkownik usunięty
Bartonson12

Affleck może i grał w dobrych filmach i jest niezłym reżyserem, ale aktorsko jest drewniakiem. Czyli na Batmana nawet pasuje, zwłaszcza, że ma idealną twarz. Ale serio, jedyne, w czym bije Bale'a, to właśnie podbródek...

użytkownik usunięty
Bartonson12

dobre

w których filmach tak cie affleck aktorsko zachwycił?

ocenił(a) film na 10

Ujmę to inaczej. Sprawa z Affleckiem wygląda tak, jak z McConaugheyem. Zaczął grać w naprawdę beznadziejnych produkcjach, które wołały o pomstę do nieba, lecz nie raz pokazał że jak chce to potrafi. I potrafi lepiej niż przeciętnie. Argo, The Company Men, Hollywoodland czy ostatnio wręcz genialnie oceniany za Gone Girl.

użytkownik usunięty
Bartonson12

mcconaughey grał w glupich filmach, ale grał w miare sprawnie w przeciwienstwie do afflecka, który aktorsko nie ma nic ciekawego do zaoferowania (moze poza dogmą czy asem w rękawie)

jedyna nadzieja w gone girl, moze tam mu jakos poszło

ocenił(a) film na 10

Nie jestem w stanie się niestety zgodzić. Na swoje jeszcze powiem tyle, że Affleck prócz grania, potrafi jeszcze kręcić.

ocenił(a) film na 4

Jesteś przeciwieństwem eksperta, po prostu milcz.

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

leż lamusie

ocenił(a) film na 4

No ale co z tego?

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

leż lamusie

ocenił(a) film na 4

Ale napisz mi coś odkrywczego. Oczaruj mnie sobą. Przekaż mi swoją wiedzę, a w końcu: sprzedaj siebie!

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

leż lamusie

ocenił(a) film na 4

Hohohohoho, nie wiem, co odpowiedzieć.

ocenił(a) film na 10
marcin261287

Keaton ma swoje plusy i minusy, tak samo Bale

Himiteshu

Więcej minusów znajduje u tego pierwszego.

ocenił(a) film na 10
Hrotghar

Batman może nie wymarzony, ale Bruce Wayne bardzo dobry.

ocenił(a) film na 9
Hrotghar

Bale byl wlasnie najlepszym Batmanem taki tajemniczy.Zagral swietnie a Ledger tylko dobrze.

ocenił(a) film na 8
Starigniter

Niech zgadnę, większość narzekała na jego głos bo mówił, jakby miał raka krtani? :) :D no ale przecież musiał tak robić, żeby nikt go nie poznał. Ale jakoś w poprzednich filmach Batman normalnie gadał i nikt go nie rozpoznawał. Taki paradoks xd

Najlepsiejsza1958

Keaton mówił trochę obniżonym głosem. Z resztą cały film miał inna konwencję.

ocenił(a) film na 10
Najlepsiejsza1958

Mnie tam to nie przeszkadza. I racja - przecież musiał zmienić głos, tylko że,.... Bale mógł to zrobić lepiej - jego żona powiedziała, że robi to słabiutko xP

Starigniter

hehehe mi to samo mówiła :)
Fajną ma żone ten bale

ocenił(a) film na 10
Hrotghar

Ten Bale to ma w ogóle wszystko fajne - bo ogólnie jest zajebisty ; J

Starigniter

Potwierdzam :)

ocenił(a) film na 10
marcin261287

A ostatnio widziałem "American Psycho" i jestem jeszcze bardziej przekonany do co do słuszności mojej tezy. Wybitnie uzdolniony aktor.

ocenił(a) film na 9
Hrotghar

film bardzo dobry.Ja sie zgadzam z toba i dodam,ze akurat Joker byl tylko dobry.Nie bede porownywal Nicolsona bo to zupelnie inne Jokery,ale dwie geby wypadly znacznie lepiej.Szkoda,ze nie bedzie 4 czesci;(

ocenił(a) film na 10
spycialec

W sumie to się umywa

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
Hrotghar

Bardziej denerwowało mnie zdzieranie głosu Bale, jakby miał kluchę w gębie, albo raka przełyku.

ocenił(a) film na 10
Hrotghar

Wręcz przeciwnie, również owym 'mlaskaniem' nadał postaci psychopatyczny charakter. Ledger - największa strata współczesnego kina. Wczoraj kolejny raz oglądałem "Patriotę" i smutno mi się zrobiło, że musiał odejść akurat gdy z chłopczyka zaczął rozwijać się w świetnego, dojrzałego aktora :-(

ocenił(a) film na 10
Hrotghar

Akurat mnie się to podobało :P