Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

jaka różnica ? bo zwykła jest krótsza o jakieś 6 minut a nie wiem skąd skołować tą drugą

użytkownik usunięty
artialpha

to jest jakaś reżyserska tego filmu?

na to by wyszło skoro są dwie wersje które różnią się czasem ...

użytkownik usunięty
artialpha

jak bd cosik wiedział czym się owe wersje różnią to daj znać ;)

spoko, dziękuje :)

użytkownik usunięty
artialpha

Ludzie, błagam, bo już brak mi słów na waszą głupotę. Myślcie za nim coś napiszecie.
NIE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK WERSJA REŻYSERKA, ROZSZERZONA, CZY ALTERNATYWNA!!!

Film po prostu w kinach i w regionie 1 (czyli USA) trwa 152 minuty (NTSC), a w pozostałych częściach świata na DVD filmy wychodzą w systemie PAL (25 klatek na sekundę, zamiast 24) i przez to filmy u nas zawsze są o ciut krótsze, choć zawierają w 100% to samo:
http://pl.wikipedia.org/wiki/PAL

Wniosek -KAŻDY FILM W POLSCE NA DVD JEST KILKA MINUT KRÓTSZY, CHOĆ NIC Z NIEGO NIE WYCINAJĄ!

Juby_

NIE WIEDZIAŁEM OK ? NIE JESTEM TAK GENIALNY JAK TY ? nie wiedziałem, czasem filmu są po prostu dwie wersje i myślałem że tu jest podobnie więc jak normalnie nie możesz odpowiedzieć to się wal a nie takie coś ...

artialpha

Wiem, że nie wiedziałeś z twojej wypowiedzi. A to, że nie jesteś tak genialny jak ja to oczywista oczywistość. ;D
W skrócie: NIE GORĄCZKUJ SIĘ TAK!

Na przyszłość - aby się dowiedzieć, czy film jest w kilku wersjach wystarczy wejść na IMDb, tam przy każdym tytule podane są czasy do wszystkich wersji danego filmu. Jeśli jest tylko jeden czas, oznacza to brak DirCutów itp.

Juby_

no tak ty się mądrujesz bo przeczytałeś o jednym fakcie a z mamty lak na laku i ledwo co z klas przechodzisz więc skończmy temat o wielki

ocenił(a) film na 8
Juby_

"Ludzie, błagam, bo już brak mi słów na waszą głupotę" doprawdy, wyborne. Szkoda że zmuszeni jesteśmy przywyknąć do chamstwa w sieci. Jak w życiu.

Paratrooper

no zawsze jakiś człowieczek musi się ponabijać z kogoś kto nie miał pojęcia o tak mało potrzebnym w życiu fakcie ;0