Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551908
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Pierwszy film był zły, ale zostawił miejsce na sequel. Jaki był efekt? Minimalna poprawa. Zniszczono za to postać Jokera, który wyglądał tragicznie w tym filmie. Nie mam na myśli aktora, ale jego nowa historia i jego "pijacki" wygląd załamał mnie. Film jest lepszy od swojego poprzednika, ale minimalnie. Ale powstanie następna część, i znów zjebią serię. I chyba będą to robić aż nie zostawią suchej nitki. BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ!

użytkownik usunięty
mim1312

Widzę że nie masz najmniejszego pojęcia o czym piszesz, seria niszczona to była u Burtona i Schumachera, których to film nie wiele miały wspólnego z Batmanem i komiksem.
Jokera to jego wygląd był realistyczny, przerażający i wzbudzał respekt ponadto w reszcie Gacek otrzymał godnego siebie przeciwnika a nie jakiegoś tchórzliwego błazna Nicholsona.

ocenił(a) film na 10
mim1312

Zaraz zaraz chwileczke zapewne oceniasz film z perspektywy starego Batmana. To jest nowy film nowe postacie itd. Nie ma sie co oburzać. Joker któego zagrał Heath est rewelacyjny. Jest komiczny wieje od niego wariacja umysłową, przeraża i zaraża swoją ideą. Jest najbardziej charakterystyczny z całej serii. Wg mnie jest nawet lepszy od samego Batmana którego by w końcówce zniszczył gdyby nie kolejna opowieść o bliznach na twarzy.
Seria jest bardzo fajna trzyma sie kupy, jest zrobiona z rozmachem, wszystko jest zagrane bardzo dobrze muzyka jest rewelacyna itd itd.
Nie ma sie do czego przykleić to trzeba do ogółu.