Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

10 za naprawdę rewelacyjną grę Ledgera. Poprostu powala

jordan10071

podpisuję się pod tym ;)

ocenił(a) film na 2
jordan10071

Dla mnie raczej poprawna, zagrał tak jak powinien był zagrać i to się ceni.

ocenił(a) film na 8
nudecroft

Poprawna? Żartujesz? To jeden z tych filmów, w których polubiłem głównego antagonistę bardziej niż głównego bohatera :)

ocenił(a) film na 2
MrPotato

Dlatego piszę : zagrał tak jak powinien był zagrać. Ależ Joker jest jak najbardziej jednym z głównych bohaterów może nawet bardziej niż Bale.

ocenił(a) film na 9
MrPotato

świra jest najłatwiej zagrać

ocenił(a) film na 10
karczewk

Joker Ledgera to był wyjątkowo bystry świr ;)

ocenił(a) film na 7
karczewk

Najłatwiej? Nie sądzę.

karczewk

Bzdura, bardzo ciężko jest znaleźć równowagę w graniu "świra", tak żeby oddać kompletne szaleństwo ale nie popaść w przerysowanie. Ledgerowi ta sztuka udała się znakomicie, a jedyna tematycznie porównywalna, znakomita kreacja przychodząca mi do głowy to tylko Nicholson w "Lśnieniu".

ocenił(a) film na 9
Grievous

spoko

ocenił(a) film na 9
jordan10071

genialna postać, genialnie zagrana, bez jednej fałszywej nuty, starannie.
szkoda tylko zdolnego aktora.

ocenił(a) film na 9
clavier

Nie mam wątpliwości, że zagrał świetnie, ale dla mnie w tym Jokerze było mało Jokera. Zdecydowanie bardziej podoba mi się kreacja tej postaci w grach serii Arkham, z dubbingiem Hamilla.

ocenił(a) film na 9
Madoq

a czego jeszcze byś od niego oczekiwał ? co było w tych seriach, że cię tak ujęły ? dla mnie Joker był 100% -owy. Dużą cenę za to zapłacił mam wrażenie.

ocenił(a) film na 9
clavier

Ciężko to ująć. Jak ktoś napisał na yt, Joker Ledgera jest przerażającym psychopatą, natomiast Joker Hamilla jest jednocześnie zabawny, jak i przerażający, co bardziej mi pasuje do tej postaci.

ocenił(a) film na 10
Madoq

Pamiętajmy, że Joker jest socjopatą i te jego żarty mają posiadać czarny humor a w mrocznym rycerze takie były. Moim zdaniem to Joker idealny. Bardziej realny niż jego poprzednicy on nie wpadł do zbiornika z jakąś substancją chemiczną. Wiemy tylko że ma na twarzy blizny które w końcu nie wiemy skąd się wzięły bo opowiada rożne historie na ten temat. Boli mnie tylko jedno, że przez to że zagrał tak świetnie żaden następny Batman nie będzie mi się tak podobać.

ocenił(a) film na 10
Madoq

Oczywiście Joker z serii Arkham jest fantastyczny, ale jednocześnie nierealny.
Ten jest po prostu prawdziwszy;)