Dark Knight kipi głupotą, nielogicznością, debilizmem i brakiem klimatu. Efekty specjalne -
nic w nich specjalnego lepsze robili 30 lat temu. 1/10 dla tego pseudo Batmana
Nie rozumiem tego człowieka tu film na wysokim poziomie a on wyskakuje nie wiadomo z czym.
Fakt faktem, tdk ma wiele błędów, nie logiczności, sam tak uważam, uważam że jest dobrym filmem, ale nie historią o batmanie. Jednakże czy to skreśla go jako bardzo dobry film? uważam że nie, skoro został zrobiony tak, że wielu go pokochało, w tym ja.
Osoba wystawiająca Supermanowi II "10", wypowiada się źle na temat Mrocznego Rycerza? Jeszcze nie spadłem z krzesła, zrobię to pewnie po Twoim kolejnym, wielkim argumencie i wyzwaniu mnie od przedszkolaka ;)
A co powiesz o Batman i Robin? I może dwa słowa o Forever? Ciekaw jestem Twojej opinii.
Batman i Robin 1/10 - po 15 minutach odechciewa się oglądać.
Batman Forever - typowo komiksowy klimat, nieudający realistyczności jak Tdk 8.55/10
Obejrzałem ponownie to arcydzieło i uważam, że to najlepszy film akcji między 2001-a 2010
z kolei między 1990, a 2000 uważam TERMINATOR 2.
Myliłem się. Bale też wykreował ciekawą postać co dokładnie widać w końcówce.
Mogę oglądać w kółko. Ten film to arcydzieło.
Ludzie, spokojnie. ja tam uważam TDK za wspaniały film, ale mogą być osoby które uważają ten film za debilnyszajsbezsensu, bo:
a) Nie lubią tego typu filmów (to w sumie po co je oglądają...)
b) Po prostu im się nie podoba, bo tak, i nie mają żadnych sensownych argumentów
c) są fanatykami Burtona i Nolana mają za jakiegoś Antychrysta, który profanuje wizerunek Batmana (żeby nie było - Burton jest genialnym reżyserem a jego Batmany są znakomite, ale pojmijcie że Batmanów Nolana NIE WARTO porównywać do Batmanów Burtona! Inna konwencja, inny klimat, inna interpretacja, inna wizja!)
d) Są trollami wystawiającymi dla przykładu Dyszki dla Batmana i Robina, a jedynki dla Ojca Chrzestnego.
Bale to doskonały Batman. Powiedzmy sobie szczerze- "Początek" i "Mroczny Rycerz" nie mają może zbyt wiele z komiksowej teatralności jaką mamy zaserwowaną w rewelacyjnym wydaniu w "Powrocie", ale to właśnie te filmy z Bale'm tworzą Batmana bardziej współczesnym i "nowoczesnym" rycerzem, prócz tego w tych dwóch odsłonach historia Batmana znajduje logiczne umotywowanie i udowadnia, iż zaiste jest mrocznym rycerzem, takim jakim być powinien, a nie niepokalanym.
Wielki znawca się znalazł ... za dużo Mini Mini? ... To jest jeden z lepszych filmów sensacyjnych... a ty się chyba tego filmu boisz :D
I to nie jest podróba batmana bo współpracował z nimi Tim Burton. Więc się już przymknij
Słuchajcie, sami go karmicie. Ile razy widzę pod naprawdę dobrymi filmami (a czasami arcydziełami), wpisy typu "najgorszy film świata". To jest nie do zniesienia. Wiecie co jest najgorsze? Że takie wpisy mają najwięcej wypowiedzi, bo inteligentni ludzie wchodzą w polemikę. Tacy ludzie jak autor, nudzą się siedząc całe dnie przed komputerem i gdzieś tam chcą wywołać poruszenie. I robią to zawsze na topicach filmów, które mają swoich psychofanów (takich jak ja chociażby). Ostatnio jakiś koleś podpisał pod "Gulczas a jak myślisz", ze to świetny film, a wszyscy którzy go źle ocenili po prostu się nie znają. Więc zawsze tak będzie. Po prostu nie reagujcie. A to, że koleś nie rozumie że w filmie muszą być pewne uproszczenia ( w każdym filmie takowe są) to jego sprawa.
Staram się zazwyczaj nie wchodzić w bezsensowne pyskówki ale mam pewien zarzut w Begins batman jest tajemniczy pojawia się i znika atakuje wrogów z zaskoczenia w MR brakuje mi tego, batman nie jest już takim cieniem pojawia się w miejscach bardziej publicznych wie się o nim więcej.
Lubię takie dyskusje, ni za grosz nie popłaca w nich bycie inteligentnym.
Ode mnie film ma tą swoją dziewiątkę. Minus za zbyt 'miłego', że tak to ujmę, Batmana (za zwrócenie uwagi dziękuje użytkownikowi wincentypstrowski z innego tematu); plus za Jokera, do mnie trafił. Punktacja się wyrównuje.
Nie wiem o co się kłócicie to i na tej opinii poprzestanę.
' Minus za zbyt 'miłego', że tak to ujmę, Batmana ' rozumiem ze keaton to istny lajdak na miare mrocznego rycerza?buahahahah
smieszn eporownanie bale do keatona.bardzo smieszne.
Otóż nie. Zbyt miłego w porównaniu do komiksu. Przykro mi, że tak dziwnie na to patrzysz, ale... W każdym razie mi się wydaje, że filmy na podstawie czegoś zazwyczaj porównuje się z oryginałem czy to w postaci książki czy komiksu.
Twoje "buahahah" przywołuje mi na myśl śmiech człowieka z problemami natury psychicznej. Jesteś pewien, że powinieneś być dopuszczony do komputera?
nie ma potrzeby zeby bylo ci w jakikolwiek sposob przykro...
zacznijmy od tego czy czytales/as komiks bo jestem wrecz pewny ze nie.
co do mojego wysmiania juz wytlumaczylem ci to w innym temacie na tym forum.
'drugiej takiej osoby jak ja trzeba by było szukać ze świecą w stogu siana. ' BUAHAHAHAHAHA HEHEHE HIHIheheh huhu heh..
patrzac po twoim profilu jestes 17 letnia fanka zmierzchu,hp i johnnego deppa takze
-masz prawo zachowac milczenie, wszystko co powiesz moze byc wykorzystane przeciwko tobie.(dla twojego dobra skorzystaj z praw jakie ci przysluguja)
ps.najwidoczniej po moich wypowiedziach zmniejszylas ocene tdk z 9 na 8:(
W gruncie rzeczy nie trafiłeś z niczym. Kiepska analiza tego ile mam lat i czego jestem fanką, ironia w opisie Ci uleciała. Nie lubię zmierzchu, lubię HP, ale nie jestem jego fanką, a Johnny Depp to po prostu aktor, jak każdy inny. Trafiają do mnie niektóre produkcje z jego udziałem, bo miło czasem się 'odmóżdżyć'. Nie oceniam na filmwebie każdego filmu, który obejrzę. Cytowanie mi moich praw zachowaj, bo ja wiem?, na czasy kiedy sam będziesz ich potrzebował.
Komiksy o Batmanie czytałam. Nie wszystkie, przyznaje się bez bicia. Mam braci, że tak to ujmę.
PS. Oceny filmów i osób zmieniam co miesiąc-dwa, nie ze względu na czyjąś wypowiedź (zbyt wysoka samoocena?) ale gdy mam okazję spojrzeń na daną produkcję z pewnego dystansu a nie świeżo po oglądaniu.
Z mojej strony koniec dyskusji. Kiedy ktoś nie ma nic do powiedzenia i sięga po profil innego użytkownika, żeby go wyśmiać biorę to po prostu za trollostwo, a z takimi nie mam ani czasu ani ochoty dyskutować o filmach.
to nie jest trollowanie to nic innego jak sposob w jaki moge ocenic twoja osobe,poprzez to jakie oceny wystawiasz.
z tego co widze to raczej sie nei pomylilem
jestes fanka hp,johnnego-jak mozna dac takiemu aktorowi 10+serc?! na taka ocene zasluguja hoffman,nicholson,dziedziel,stuhr,pacino, de niro ,hopkins itd prawdziwi aktorzy.. co do filmow tez nie rozgraniczasz co jest warte uwagi a co jest tandeta.
tak, ironia w opisie mi uleciala-wyznaje zasade ze wypisywanie podobnych glupot jest poprostu dziecinne,szukanie kumpli w sieci, badz dowartosciowanie sie-moze ktos zwroci na ciebie uwage.np ja.
te prawa to istny zloty srodek na samoupokorzenie sie niektorych rozmowcow.
czytalas zapewne te stare nr tm-semic gdzie batman dojrzewal.dopiero od lat 99 do teraz sa istne perelki ,czyta sie lepiej niz jakiegos harrego do tego rysunki na najwyzszym poziomie.powatpiewam czy zdajesz sobie w ogole sprawe jak zlozona postacia jest batman i jego swiat..
dlatego wiec nie wypowiadaj sie na temat ' zbyt 'miłego', że tak to ujmę, Batmana ' w wykonaniu bale.
samoocene mam w sam raz.
wow zmiana oceny co mis,2 jest nielogiczna .musisz miec naprawde ciekawe zycie osobiste przesiadujac przed ekranem cala dobe.
malino po raz kolejny powtarzam ze to nie jest prowokacja.
'to nie jest trollowanie to nic innego jak sposob w jaki moge ocenic twoja osobe'
heh nie, to rowniez nie jest odruch bezwarunkowy:) mozesz mowic,mozesz nawet sie odniesc to mojej rozmowy z kukielka.objecuje ze przyjme krytyke z podniesionym czolem.
Nie bd się wtryniać,ale chciałam zauważyć,że osoba,z którą pisałeś ma nick "Marionetka" nie "kukiełka".Zlekceważyłeś kobietę, nieładnie :D
jest wielką przesadą pisać o beznadziejności "Mrocznego rycerza", gdyż film gatunkowo odpowiada oczekiwaniom widza, czyli jest świetna akcja, dobre efekty specjalne, ciekawy scenariusz, montaż, czyli te rzeczy za które Akademia doceniła ten film. Być może fani komiksów o Batmanie się trochę zawiedli ale przecież nie można mieć wszystkiego!