Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551671
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

filmu burtona begins mozna uznac za preguel ale czy jest sens robic remaka filmu burtona??

użytkownik usunięty
Marley

Jezu nie wutrzymuje z takimi osobami jak ty, TO NIE JEST PREQUEL TYLKO CALKOWICIE NOWA SERIA !!! Przestancie ten film porownywac do Batmana Burtona, to jak by porownywac Punishera z stara wersja lub Spidermana z jego starymi filmami. To jest calkowicie nowa seria i dajcie sobi spokoj z porownywaniem bo ci co zauwazaja to roznice smieja sie z was i waszej niewiedzy. Ciau

Jeśli ma być Jocker ( w jakimś temacie było napisane, że ma go Depp zagrać więc raczej bedzie) to będze Sequel.
Ta sama opowieść z małymi zmianami.
I moim zdaniem jest to beznadziejne głupie gdyż batman Burtona był bardzo dobry i nie potrzebnie robią drugi film o tym samym.
Chyba poprostu braknie im pomysłów zrobili by coś nowego a nie...

Tears

dziwne, bo remaki robi się złych i/lub starych filmów. A remake takiego dzieła jak Batman Burtona... Beszcześciciele!!!!!!!!!!!

lubieyaoijakch

reamake robi sie po to aby odswiezyc jakis film (tudziez zbic na nik kase bo sprzeda sie na bank jak np jego pierwowzor) W przypadku Batmana mamy do czynienia z zupelnie nowym podejsciem do tematu a zastosowanie tych samych wrogow co we wczesniejszej ekranizacji postaci batmana ma na celu unaocznienie tego ze nie jest to kontynuacja burtonowych i shumacherowych filmow. O ile tamte filmy to warjacje rezyserow na temat postaci gacka o tyle Nolan ekranizuje komiks (stara sie byc wierny jego zalozeniom - vide to nie joker zabil rodzicow Batmana itp)z Tad podejscie do tematu od nowa bylo tez w pewien sposob odgornie narzucone bo wpasowanie sie w swiat batmana poprzednich ekranizacji powodowalo by odbiegniecie od podstawy postaci czyli komiksu

ocenił(a) film na 9
Niput

DJ JEDI nie cisnieniuj sie tak bo ci cos peknie napisałem tylko swoje zdanie dla nie których bedzie to juz remake a dla innych nowa seria i tyle po to sa fora zeby wymieniac sie zdaniami a ty sie tak cisnieniujesz troche luzu chlopaku
pzdro

Marley

moim zdaniem wskazuje to na brak nowych pomysłów i chęć zarobienia łatwej kasy...

Tears

Na taka opionie kusil bym sie dopiero po obejzeniu filmu. Bo nie przecze byc moze jest tak. Ale jak okaze sie ze zrobia z jokerem nowy DOBRY film nie bedacy kopia warjacji burtona to bedzie to wskazywalo na zaangazowanie a takei z regoly idzie z pasja a to jzu nie czysta chec zarobienia latwej kasy (a nawet jak to za dobry film robiony tylko z pobodek finansowych tez bede dziekowal - liczy sie w koncu zabawa)

Niput

no ok... pogadamy jak zobaczymy... choć nie chcę dać im zarobić to pójde na ten film:P sama nie lubię jak ludzie oceniają filmy których nie obejrzeli więc nie bede tego robić.

Tears

ja jestem o tyle pozytywnie nastawiony ze powrot to dla mnie najlepszy Batman bo Burton mimo ze genialny to jednak batman nie z komiksu(powodem jets fak ze to moj pierwszy komiks o superherosach i jest dla mnie sentymentem)

Niput

Batman to jeden z najbardziej znanych superbohaterów, tak jak Joker to jeden z najbardziej znanych "superzłoczyńców". nic dziwnego, że reżyserzy się tym jarają i myślę, że znalazło by się znacznie wiecej tworcow, a nie tylko Nolan, ktorzy chcieli by zekranizowac taki komiks. a jak komus z Was zaproponowano by wyrezyserownie nowego Batmana to mysle, ze bez problema byscie sie zgodzili, nawet jak opowiadal by o Jokerze po raz (juz chyba) 4:P. a kaska kaska i kazdy chce zarobic, ale mysle, ze nie koniecznie chodzi o pieniadze:/ chociaz napewno bedzie ich duzo...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Marley

To nie zaden remake, z reszta zauwaz ze w filmie Burtona to Joker byl morderca rodzicow Batmana, a w filmie Nolana byl to ktos inny.

Marley

Dla mnie to też zupełnie nowa seria niespecjalnie mająca wiele wspólnego z czterema poprzednimi filmami. Poza samą postacią Batmana oczywiście. Nolan jest znakomitym reżyserem i nie kręci żadnego remake'u tylko zupełnie nowy film. Zresztą mają być (przynajmniej?) trzy części i zarówno w "The Dark Knight" jak i jego sequelu występować będzie Joker co jest oficjalną informacją.