Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Film nie na moim poziomie. Wg. mnie to dla dzieci.

ocenił(a) film na 9
mikolaaaj

Moze i dla dzieci, mi sie podobał

ocenił(a) film na 4
karol10104

I miał prawo się podobać, tak samo jak mi miał prawo się nie podobać, czego inni komentujący nie rozumieją ;)

mikolaaaj

Piraci z Karaibów także są jeszcze bardziej dla dzieci, a dałeś 8.

ocenił(a) film na 4
marcin261287

bo są miejscami śmieszni i trzymają jakiś poziom, wiem, że to może nic ci nie mówić ale cóż :(

ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

powiedział fan "dojrzałych" filmów...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

w ustach kogoś o tak "Wyrafinowanym i dojrzałym" guście to brzmi w zasadzie jak komplement.

ocenił(a) film na 4
Dealric

cieszę się, że tak pozytywnie to odbierasz, świat potrzebuje optymistów

ocenił(a) film na 9
mikolaaaj

Hejtuj to Cię wzmacnia ;)

mikolaaaj

wystarczy być fanem komiksów... co nie jest równoznaczne z byciem szczylem podejrzewam że nie było Cię na świecie gdy uczyłem się angielskiego na pierwszy komiksach batmana przywiezionych z za żelaznej kurtyny, więc łaskawie nie obrażaj ludzi

ocenił(a) film na 4
mbl8

kijowo w zakręt na moto wchodzisz, z kolankiem nie umiesz, że buta zdzierasz na zakręcie ?

mikolaaaj

znów wychodzi twój brak wiedzy w temacie na jaki się wypowiadasz... to się nazywa SUPERMOTO i to jest trochę inna technika jazdy poniżej link żebyś mógł się przyjrzeć i więcej błędów nie popełniać
https://www.youtube.com/watch?v=CKhieh4QAWA
dobra rada nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz pojęcia bo wychodzisz na hmm... brakuje mi określenie a nie chcę cię obrazić więc sam sobie dopowiedz...

ocenił(a) film na 4
mbl8

Na supermoto też latają z kolankiem i sam jeżdżę tylko że na ścigu więc zielony w temacie nie jestem ;)
Nie martw się, brak umiejętności to nie powód do smutku. Każdy kiedyś się nauczy.

mikolaaaj

no cóż chyba nie mam już argumentów zresztą moja niewłaściwa i mierna technika jazdy motocyklem to chyba temat na inne forum tu rozmawiamy chyba o filmie? ale w tym temacie też spasuje

ocenił(a) film na 4
mbl8

spoko próbowałem Cie sprowokować :p

mikolaaaj

dziecinne - ulubione określenie maturzystów i studentów pierwszego roku

mbl8

Raczej gimnazjalistów. Z takim mamy tu niestety do czynienia. Moderacja nie reaguje.

ocenił(a) film na 4
marcin261287

czemu piszesz komentarze a nie dasz oceny do filmu ? wstyd przed znajomymi ocenić bajkę na 10/10 ? buahahahahaha

mikolaaaj

Może zwyczajnie filmu nie obejrzał, a czyta recenzję i trafił na coś, co akurat chciał skomentować?

ocenił(a) film na 9
mikolaaaj

Dlaczego dla dzieci? Jasne, możesz mieć swoje zdanie i dać słabą ocenę, ale nie rozumiem, dlaczego uważasz, że ten film za dziecinny, zwłaszcza,że założenie reżysera były zupełnie inne... Nie wiem, czy oglądałeś "Batmana" Burtona, który nawiązywał do komiksów i w którym "nieco" zaginano rzeczywistość wprowadzając głupotki, ale "Mroczny Rycerz" to realistyczna i dojrzała wizja Batmana. W sumie to chyba jeden z najpoważniejszych filmów o super bohaterach.

ocenił(a) film na 9
mundic

Dokładnie ;) lepiej bym tego nie ujął

ocenił(a) film na 4
mundic

Wreszcie jakaś dojrzała odpowiedź z uzasadnieniem :D czapki z głów, oto wyjątek od reguły, pozdro

ocenił(a) film na 9
mikolaaaj

Heh, dzięki i w ogóle :) Jednak to wciąż nie tłumaczy, dlaczego uważasz ten film za dziecinny.

ocenił(a) film na 4
mundic

Mam złe nastawienie do wszystkiego co odbiega od rzeczywistości.. są wyjątki ale generalnie koleś z peleryną powoduje u mnie efekt <faceplam> chyba wiesz o czym mówię.

ocenił(a) film na 4
mikolaaaj

dodatkowo ocena nie jest taka tragiczna, 4 .. za efekty, zawsze mogło być 1,2, lub 3 ;)

ocenił(a) film na 9
mikolaaaj

Hehe, to lepiej nie oglądaj pozostałych części "Batmana" innych reżyserów, bo są jeszcze bardziej odległe od rzeczywistości ( w końcu to odwzorowania komiksów).

ocenił(a) film na 4
mundic

Wiem no ale od tego są oceny żeby oceniać, nie rozumiem tych ludzi i ich agresji, ojej nie mogę ocenić filmu który mi się nie podoba, straszne. Ktoś lubi komiksy, a inny nimi... rzyga, to jego sprawa tyle ;)

PS
oglądałem po 15 minut innych, dłużej nie wytrzymywałem, pozdro

ocenił(a) film na 9
mikolaaaj

W sumie, rozumiem cię, bo dawniej tez nie kumałem, skąd podnieta tym facetem, który przebiera się w kiczowaty strój, robiąc z siebie błazna i w ogóle. Trylogia Nolana była świetnym początkiem, ponieważ doceniłem tu perfekcyjny dźwięk, fenomenalną rolę Jokera ( a także Bane'a w trzeciej części ) , fakt,że film jest też świetnym thrillerem itd.
Zanim obejrzałem Burtonowskiego "Batmana" zagrałem sobię w fenomenalnego "Batmana Arkham City", a potem "Arkham Asylum". Nie wiem jak, ale gry mi się naprawdę spodobały, ( chociaż powiedzieć, że nie były dla mnie dostatecznie realistyczne ,to mało ) aż w końcu oglądnąłem komiksowego "Batmana"... I nie było tak źle, jak się tego spodziewałem, chociaż wiem, że gdybym oglądnął ten film jeszcze jakiś czas temu ujrzałbym tylko totalny KICZ i parę głupstw fabularnych, a nie dobry klimat ;)
Ostatecznie nie jestem ani fanbojem tej postaci, ani też jej nie hejtuję. Może dlatego "Mroczny Rycerz" jest dla mnie odpowiednim filmem : odpowiednio realistycznym, ale także z oryginalnym klimatem.

ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

Nikt ci nie każe lubić tego filmu, ale po co zakładasz takie prowokacyjne tematy i do tego wysuwasz najgłupszy możliwy argument przeciw Trylogii Mrocznego Rycerza? Nie wiem, nudzi ci się w domu? Piszesz jedno zdanie, że jeden z najlepszych filmów XXI wieku jest dziecinny, bez żadnego uzasadnienia i masz jeszcze pretensje, że inni cię biorą za gimbusa... Nie patrz na drzazgi w cudzych oczach, tylko na belkę w swoim oku. Od tego zacznij.

Nie ma sensu wdawać się w bezsensowne merytoryczne argumentowanie, jakie to twoje określenie jest idiotyczne w stosunku do tego filmu, bo to tylko spowoduje, że prowokator wygra. Jednak trochę ci to nie wyszło, bo Mroczny Rycerz jest filmem poważniejszym od wszystkich, które oceniłeś najwyżej i jednym z najpoważniejszych filmów o superbohaterach jakie zrobiono. Jak dorośniesz, to proszę bardzo, możesz to pokazywać swoim dzieciom jeżeli będziesz je kiedyś miał, nikt ci nie broni. Ale teraz jak chcesz zwrócić na siebie uwagę, to nie prowokuj albo rób to chociaż bardziej starannie.

Zatem idąc twoim tokiem rozumowania, dwie wielkie sagi w historii kina, prawdopodobnie obok Ojca Chrzestnego dwie największe, czyli Star Wars i Władca Pierścieni, to też słabe filmy, nie? Zemsta Sithów też jest dla dzieci, zgadza się?

ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

Prowokujesz, pisząc takie mało inteligentne i kompletnie nieadekwatne zdanie w tytule. To tak jakby na forum Ojca Chrzestnego napisać, że film nudny...

Kto tak twierdzi? Ogromna większość na świecie, spójrz na IMDB, tam to jest wręcz jeden z największych arcydzieł w historii, u nas nie aż tak, ale jedno jest pewne - ten film stał się kultowy, czy to ci się podoba czy nie.

Nie wiem, co poza Hobbitami nawiązuje do Władcy, ale ok. Hobbity też są świetne, ale zdecydowanie nie ten poziom.

Nie zapytam czemu, bo znowu jakiś bezsensowny argument usłyszę...

Nie mam bólu dupy, że jakiemuś dzieciakowi się film nie podoba, tylko chciałbym widzieć tematy merytoryczne, a nie idiotyczne.

ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

Ile bym nie napisał, ty na 100% napiszesz, że masz więcej, więc pozostawię cię w sferze domysłów...

ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

Po 1) Kolejne idiotyczne rozumowanie: Ktoś ma w ulubionych Avengers czy Mrocznego Rycerza => jest dzieckiem

Po 2) Znajomość gatunków u ciebie leży, bo te filmy w swoich gatunkach są rewelacyjne, ścisła czołówka.

Po 3) Nie używaj caps locka, mam dobry wzrok, a poza tym to oznaka niedojrzałości, więc sam się wkopałeś...

Po 4) Skoro mój poziom jest taki niski, to dlaczego każdy u ciebie widzi oznaki niedojrzałości?

ocenił(a) film na 4
Ryloth

jak dziecko ocenia dziecinny film niżej niż "DOROSŁY" jakim oczywiście jesteś, to coś z tobą cienko

ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

To zdanie ma jak zwykle tyle sensu u ciebie, co w poprzednich postach.

ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

Wg twojego rozumowania nigdy nie będę dorosły, bo zawsze będę mieć w ulubionych Avengers i Mrocznego Rycerza.

ocenił(a) film na 4
Ryloth

niestety :D ale może kiedyś zmienisz zdanie na ich temat to pogadamy

ocenił(a) film na 10
mikolaaaj

Raczej nigdy, bo wg twojego rozumowania, ty nigdy nie dorośniesz, a ja może kiedyś.

mikolaaaj

Każdy kolejny post, który piszesz jest coraz bardziej płytki. Potwierdzasz regułę. Na długim dystansie hejter/troll jest skazany na porażkę. Nawet moderator zadziałał...