Dla mnie najlepiej Heath Ledger jako Joker był super i zgarnął za tą rolę oscara.....
Ja też żałuję. Szkoda takiego dobrego aktora. Czasami to nie mogę uwierzyć w to, że on nie żyje. Ale po twoim nicku wnioskuję, że jesteś także fanką Johnnego Deppa : )
taaak kocham też Johnnego ....Oglądałam ostatnio film Zakochana złośnica z Heathem oglądał ktoś????SUPER!POLECAM!!!!
Moim zdaniem w Mrocznym Rycerzu jest wielu aktorów, którzy niesamowicie odzwierciedlili postacie komiksowe. Oczywiście Heath Ledger jest w tym filmie niezastąpiony, uważam, że niesamowicie ukazał Jokera i ta interpretacja z pewnością pozostanie wszystkim kinomanom w pamięci. Udowodnił, że można go ukazać w nowy, lepszy sposób, łącząc jednocześnie i ulepszając to, czym Joker był wcześniej.W skrócie: To wykonanie jest fenomenalne i nie do powtórzenia.To jeden z najlepszych złoczyńców. Na uwagę zasługuję również Gary Oldman, który, wydawałoby się, z łatwością wciela się w Jima Gordona. Uważam, tak ponieważ jak podziwiamy jego wykonanie podczas filmu, to podobnie jak to jest z Jokerem, wiemy, że jest to komisarz Jim, tak naturalnie wciela się w ta postać.No i jeszcze jego wygląd, to już chyba wystarczy :D Christian szczerze i wprost przedstawił problemy z jakimi zmagał się Bruce. Jego walkę z bólem po stracie rodziców oraz chęć niesienia pomocy, by inni nie musieli cierpieć tak jak on. Również to jak cierpi z powodu ciągłych wyborów, które musi dokonywać jako Batman, to pozostaje w pamięci. Obsada drugoplanowa (np. Michael Caine jako Alfred czy Morgan Freeman jako Fox) też jest świetna, zasługuje na uwagę i uznanie i Tak, uważam , że Maggie jest bardzo dobra jako Rachel, wole ją o wiele bardziej od Kate Holmes. Na zakończenie. Mroczny Rycerz to świetny film z najlepszymi aktorami pod słońcem ;) Pozdrawiam.
Ps. Też bardzo lubię Zakochaną Złośnice ;)
Ledger zagrał najlepiej, ale Bale nie miał za bardzo jak się wykazać, wycisnął z nietoperza chyba wszystko co się dało
najwieksza robote odwalil ze wszystkich-musial z dobrego stac sie przestepca,droga od bohatera do zera
Faktycznie, zawsze zwracałam uwagę na świetną rolę Ledgera. Jednakże rola Eckharta też była naprawdę dobra. Może też "nieco" przyćmiona została śmiercią Ledgera?
teoretycznie to Eckhart powinien miec oskara - prawdopodobnie smierc Ledgera go przycmila i lipa
a poza tematem- mam 2 pytania
jak zrobic efekt takiej twarzy jak Dent
jakiej marki Dent nosil garnitur
Eckhart byl bardziej niesamowity niz ledger ,te jego cytaty dotyczace zycia
either die as hero,or live enough to see yourself ..become the villain
its not about what i want ,its about what is fair
so why just I lost evrything