Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551949
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

wam najbardziej pasował do tej roli? Bezdyskusyjne jest dla mnie, że żaden z nich nie jest nawet w połowie tak dobrym aktorem jak Bale, który również i w tej roli był najlepszy. Ale z tych 3 panów moim zdaniem najlepsza kreację stwożył Keaton, potem Kilmer a na końcu Clooney.

ocenił(a) film na 10
luck1986

Keaton jak dla mnie był zaspokojny jako playboy ale był ok. Kilmera bardzo nie lubię, ale jako Batman był lepszy niż Clooney(którego lubię)ale to wynikało z durnowatego scenariusza.

ocenił(a) film na 7
luck1986

Bale ...D, a tak powaznie to oczywiscie ze Keaton, Kilmer był drętwy jak sciętny, uschnięty (uschły?) dąb a co do Clooneya nie wypowiadam sie bo widzialem AŻ 20kilka minut "tego czegos" i nie zamierzam nadrabiać tego...

ocenił(a) film na 10
shamar

Keaton był Batmanem wieku 20tego... teraz to ja z czystym sumieniem moge zapomniec o tym że tą rolę odgrywał kiedykolwiek kto inny niż Bale!
Troche mi przykro stwierdzić że Batman Burtona powoli przestaje dla mnie istnieć, ale póki co Nolan i Bale nie tylko dokonał redefinicji ale i wymazał wszystko co było dotychczas.

ocenił(a) film na 10
Kondorr

Zdecydowanie Keaton i nie tylko dlatego, że części Burtona nic nie pobije.

użytkownik usunięty
Pawel_eS

Dla mnie na pierwszym miejscu Michael Keaton - sentyment z dzieciństwa, poza tym genialnie zagrał i naprawdę pasował do klimatu filmów
Burtona
Na drugim Christian Bale
O Kilmerze i Clooneyu nie napiszę z litości :)

ocenił(a) film na 9

Ja powiem tak... Micheal Keaton zagrał dla mnie na 7/10. O Kilmerze i Clooney'u nie chce się wypowiadać. Za to Bale... :D to inna "półka". Zobaczymy następną część...

ocenił(a) film na 7
luck1986

Keaton

ocenił(a) film na 10
luck1986

Michael Keaton nr 1

i to bez różnicy czy brać pod uwagę Bale'a czy nie

użytkownik usunięty
luck1986

1. Bale
2. Keaton

długo nic

3. Kilmer
4. Clooney

Bale jest jest z tej grupy zdecydowanie najlepszym aktorem, z kolei Keaton zagrał bardzo dobrze, Kilmer był świetny jako Morrison ale Batmanem to on nie jest, a o Clooneyu szkoda gadać, choć gdyby miał okazję zagrać w normalnym filmie, to kto wie...