Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551979
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

soundtrack!

ocenił(a) film na 10

Muzyka do nowego Batmana jest cudna! Jest to zdecydowanie album roku!
Zimmer i Newton wycisneli ze strego Batmana wszystko co mogli i jest pięknie.
Wiązałem duże nadzieje z Opowieściami z Narnii w tym roku, ale Rycerz jest na pierwszej pozycji. Niesamowite. na Soundtracks.net jest juz recenzja i bardzo przychylna. Odświeżenie starego tematu, a raczej stworzenie nowego przychyliło się na plus nowej muzyce. Pełno patosu, ale za to jakiego wyniosłego w żaden sposób nie rażącego. Jestem pewien że będzie niesamowicie się koponować z filmem. Ostatni utwór z płyty jest miażdżący. Ciarki łzy i dreszcze to wszystko co zwykle u Zimmera, koleś jest w niesamowitej formie, hee całe życie jest w dobrej formie, poraz kolejny pokazuje, że jest najlepszym kompozytorem w świecie filmu, oczywiście nie pomijając Howarda. Bo jestem przekonany, że to Zimmer więcej maczał w tym paluszków, nie słychać w tym charakterystycznych brzmień dla Howarda. Soundtrack cudo, zobaczymy jak z filmem...

ocenił(a) film na 10
incom

wow! kolega widzę popadł w zachwyt na muzyką do TDK. osobiście przyznam, że jesy to lepszy soundtrack anieżeli ten znany z BB...przedewszystkim jest wbijający swymi potężnymi brzmieniami, aczkolwiek jest to też trochę odgrzewany kotlet dodany nowymi brzmieniami. napewno zaopatrzę się jeśli wejdzie do sprzedaży.

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

odgrzewany kotlet? oj jak? Przecież musiał zostać ten sam temat... nie kojarzył by się wtedy z początkiem... aczkolwiek w tym odgrzewaniu nie ma tyle odgrzewania ile by można było przewidzieć...

ocenił(a) film na 10
incom

Zgadzam się, ten soundtrack musi nawiązywać do pierwszej części i robi to w świetny sposób, w dodatku oferując dużo znakomitej muzyki akcji, zobaczymy jak spisze się w filmie!

incom

soundtrack jest świetny.