Muzyka do nowego Batmana jest cudna! Jest to zdecydowanie album roku! 
Zimmer i Newton wycisneli ze strego Batmana wszystko co mogli i jest pięknie. 
Wiązałem duże nadzieje z Opowieściami z Narnii w tym roku, ale Rycerz jest na pierwszej pozycji. Niesamowite. na Soundtracks.net jest juz recenzja i bardzo przychylna. Odświeżenie starego tematu, a raczej stworzenie nowego przychyliło się na plus nowej muzyce. Pełno patosu, ale za to jakiego wyniosłego w żaden sposób nie rażącego. Jestem pewien że będzie niesamowicie się koponować z filmem. Ostatni utwór z płyty jest miażdżący. Ciarki łzy i dreszcze to wszystko co zwykle u Zimmera, koleś jest w niesamowitej formie, hee całe życie jest w dobrej formie, poraz kolejny pokazuje, że jest najlepszym kompozytorem w świecie filmu, oczywiście nie pomijając Howarda. Bo jestem przekonany, że to Zimmer więcej maczał w tym paluszków, nie słychać w tym charakterystycznych brzmień dla Howarda. Soundtrack cudo, zobaczymy jak z filmem...
wow! kolega widzę popadł w zachwyt na muzyką do TDK. osobiście przyznam, że jesy to lepszy soundtrack anieżeli ten znany z BB...przedewszystkim jest wbijający swymi potężnymi brzmieniami, aczkolwiek jest to też trochę odgrzewany kotlet dodany nowymi brzmieniami. napewno zaopatrzę się jeśli wejdzie do sprzedaży.
odgrzewany kotlet? oj jak? Przecież musiał zostać ten sam temat... nie kojarzył by się wtedy z początkiem... aczkolwiek w tym odgrzewaniu nie ma tyle odgrzewania ile by można było przewidzieć...
Zgadzam się, ten soundtrack musi nawiązywać do pierwszej części i robi to w świetny sposób, w dodatku oferując dużo znakomitej muzyki akcji, zobaczymy jak spisze się w filmie!