Uważam , że to jest jeden z najlepszych filmów "sensacyjnych" jakie ostatnio wyszły. Zauważcie to , że bohaterowie batmana i jokere'a zachowują się tak naturalnie , że, aż ciężko uwierzyć , że to jest komiks... dla mnie to bardziej przypomina "Gorączkę" ;) nie mogę patrzeć na ten film przez pryzmat komiksu.. Jeżeli "nowa"jedynka była całkiem ok to dwójka jest rewelacyjna
,,to jest batman ale wyszło z tego arcydzieło" - Właśnie dlatego, że to jest Batman powinno być to arcydzieło (faktycznie jest).
Filmy które wyszły przed tą serią nie raziły dobrą jakością, jednak chodzi mi o samą idee Batmana,
chyba nie ma osób które by go nie darzyły sympatią, jeden z najlepszych Bohaterów o ile nie najlepszy ; d.
Spędziłem praktycznie na nim całe dzieciństwo a i nawet teraz zawsze dobrze się prezentuję, tym bardziej, że wyszła wspomniana wyżej seria która jest bdb.
Twój post bardzo dobrze oddaje w skrócie moje wnioski. Ja również oglądam zawsze ten film nie do końca przez pryzmat komiksu. To jest film sensacyjny, tyle, że z domieszką sci-fi i w przebraniach z komiksu.