Nie często jakiś horror robi na mnie takie wrażenie jak The Woods. Film jest mroczny, niepokojący, klimatyczny (moim zdaniem nawet bardziej niż Silent Hill). Lucky McKee idealnie buduje nastrój, tutaj niemal każde ujęcie jest niesamowite i dopracowane w najmniejszym calu (scena w szpitalu - mistrzostwo). Aktorzy zagrali rewelacyjnie szczególnie odtwórczyni głównej roli Agnes Bruckner no i oczywiście niezawodny Bruce Campbell, nawet postacie drugoplanowe rewelka (babka z tikiem nerwowym:D). Scenariuszowo bardzo mi się podobał, ale osobiście od czasu obejrzenia Blair Witch Project mam słabość do wiedźm i historii dziejących się w podobnych klimatach. Kolejny element to idealnie dopasowane kawałki muzyczne z lat 60, to po prostu trzeba usłyszeć:D. Może końcówka nie jest tak dobra jak pierwsze 80 minut filmu, ale i tak moim zdaniem nie przekreśla genialności całego filmu. Ogólnie The Woods nie spodoba się wszystkim, jest to film raczej dla osób, które obejrzały już setki horrorów i podczas oglądania filmów zwracają uwagę na trochę inne rzeczy niż większość widzów. Być może 10/10 może wydawać się komuś lekko zawyżone (głównie z powodu końcówki), jednak dzisuaj trudno o tak dobry horror a tak poza tym jak wspominałem mam słabość do wiedźm ;P
O zgrozo! To miał być horror? 10/10??? Gorszego filmu nie ogladałem w tym roku i mam nadzieje nie napotkać już nigdy :) oczywiście 1/10.
Mroki Lasu to najgorszy horror mojego życia (zaraz po nim jest
Sally Mustang)...
Jedno powiem - mi wogle ten klimat nie pasował (to miało klimat?) i wogle fabuła ani całość nie przypadła mi do gustu. Poprostu nie podobają mi się filmy o czarownicach, wiedźmach i tego typu..., dlatego dałem 1/10
Jakoż, że każdy ma inny gust to oczywiście film mógł się komuś podobać, ale horrorem nie powinien tego nazwać... Już więcej horroru było w Labiryncie Fauna... :P
Jeżeli to jest najgorszy horror Twojego życia to chyba nigdy nie oglądałeś np. Alone in the dark, Vlad, Duch Aatma, Krokodyl zabójca czy Boogeyman :)
Tak jak napisałeś każdy ma inny gust, ale żeby wystawić The Woods 1/10? Rozumiem że komuś mógł się nie podobać, głównie tym osobą co jak napisałeś "nie podobają się filmy o czarownicach, wiedźmach i tego typu" (ja je uwielbiam ;P), ale chociaż za same zdjęcia, montaż i muzykę należy mu się kilka punktów...