7,6 576  ocen
7,6 10 1 576
Mucize
powrót do forum filmu Mucize

tłumaczenie

ocenił(a) film na 10

od dziś jest dostępne moje tłumaczenie filmu (12.11.2015) na największym (open)
Mam nadzieję że teraz głosów przybędzie ...

Uwagi co do tłumaczenia śmiało wpisywać tutaj ...

artishreder

Co to jest największe (open)?

ocenił(a) film na 10
rottmi

opensubtitles

ocenił(a) film na 9
artishreder

Napisy na końcu co znaczą? Domyślam się, że Aziz mieszka z żoną w Istambule - co jeszcze? Mógłbyś? :)

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 10
artishreder

Masz rację , mieszka w tej chwili w Istambule , toczy szczęśliwe życie ze swoją żoną ...i został dziadkiem . (ale mogłem coś pomieszać ;)

artishreder

Gratuluję dobrego tłumaczenia cudnego filmu! Dwie drobniutkie uwagi:
1. Choć każdy się domyśla o co chodzi, trochę brakuje przetłumaczenia tego końcowego napisu,
2. Nawet taki laik w temacie jak ja, znam polskie słowo "sura" - rozdział Koranu.

ocenił(a) film na 10
rottmi

Faktycznie przydałoby się przetłumaczyć końcowe napisy czego nie zrobiłem i za co przepraszam . btw. tłumaczenie wrzuciłem pierwszy raz na "Open subtitles" i nie wiem jak teraz zmienić "sura" z wersu na rozdział ( tłumaczyłem z angielskiego i rozdział jako chapter nie był wpisany dlatego został wers) Inną sprawą jest to że w tłumaczeniu angielskim użyto np. słów God a nie "Wszechwiedzący Allah" być może podyktowane to było trafniejszym odbiorem przez przeciętnego widza i co ważne bardziej zabawnym ... Tak w ogóle dzięki za uwagę , gdybym miał tylko więcej czasu zapewne wyszłoby lepiej (gdy kończyłem napisy byłem już i tak spóźniony do pracy w której siedzę dzień w dzień po 16h :(

artishreder

To są już tylko szczegóły, szczególiki... Najważniejsze, że dzięki Panu taka perełka może trafić do szerszej (przynajmniej jak do tej pory) widowni.
Ja ze swej strony dziękuję uniżenie.

ocenił(a) film na 10
rottmi

:) dzięki

ocenił(a) film na 9
rottmi

Jak wszyscy, którzy mogli oglądnąć go z polskimi napisami. Jeszcze raz wielkie dzięki!