I jak w każdym filmie disneya, każda grupa wiekowa znajdzie w nim coś fascynującego dla siebie. Mogę go oglądać w nieskończoność, moim zdaniem to zaraz obok króla lwa najlepsza bajka disneya.
A wg mnie sporo Król Lew sporo lepszy. Generalnie dobra, ale nic więcej. Trochę naciągana ta historia. I w sumie dziwi mnie to odczucie, bo inne bajki Disneya i nie tylko wydawały mi się świetne. Sam nie wiem, skąd te mieszane uczucia. Może w złym momencie obejrzałem.
Albo obejrzałaś faktycznie w złym momencie, albo po prostu wolisz bardziej "bajkowe" bajki. Uważam , że ten film jest niedoceniany bo jest poważniejszy niż właśnie król lew i księżniczka nie jest słodkim aniołkiem a dziewczyną która idzie na wojnę by chronić ojca ! Czyż to nie przepiękne ?
Popieram, dla mnie I miejsce to Król Lew, II- Mulan (kocham tę bajkę) no i III - Moj Brat Niedźwiedź. A co do charakteru Mulan - była świetna, no i polski dubbing - -naprawdę się popisali
moim zdaniem Mulan jest lepsza od Krola Lwa ale to tylko moje odczucie.... moze to dlatego ze z Mulan mam bardzo dobre wspomnienia a moze dlatego ze postac komiczna w Mulan jest lepsza niz w Krolu Lwie.... :)
Niedoceniany?Mam 21 lat i niemal wszytskie moje koleżanki uwielbiają tą bajkę, dla mnie i tak jak napisałaś mulan obok króla lwa to najlepsze bajki :)
Nie wiem jak jest z moimi koleżankami, ale ja osobiście uwielbiam tę bajkę. Wspomnienia z dzieciństwa, gdy razem z tatą byłam na tym w kinie... do dzisiaj uwielbiamy oboje siąść przed telewizorem i włączyć Mulan. ahh. :D
Tak, powiem więcej- "Mulan" to moje osobiste arcydzieło animacji! Genialna muzyka, świetny dubbing, interesująca fabuła, doskonale wykreowani bohaterowie, wspaniała animacja- czego chcieć więcej?
Aha, no i jak mogłam zapomnieć o super humorze... "Tak, mam imię... I to męskie w dodatku!"- świetne!