Miss Disneyland!!!!u mnie:1.Kida(atlantyda- Doda niech się przy nie chowa :-)),Anastazja,Bella,Megara,Bella,Aurora,Esmeralda,Mulan,Jane,Pocahontas,Jasmina
No w sumie to ja też nie wiem xD Najpiękniejsza Disney'owska bohaterka? Taak. Chyba właśnie Mulan. Jest oryginalna, ma wdzięk i urok (a nie jak np. Królewna Śnieżka czy Kopciuszek w wydaniu Disney'owkim.).
Większość z nich jest zbyt cukierkowata i idealna, wybralam za charakter i wygląd- Mulan, Anastazja i... Nala :)
Po pierwsze to Anastazja nie jest z Disneya:P A Kida jest okropna ble ja najbardziej lubie Ariel też miałam długie czerwone włosy swego czasu.. ehh Ale jeżeli o wygląd chodzi to Aurora albo Nala z Krola Lwa;) czemu o niej nikt nie wspomniał?:D
Według mnie, najpiękniejsze to:
-Amelia
-Kida
-Mulan
-Nanni
-Bogini Eris
-Pocachontas
:D
1. Mulan
2. Pocahontas
3. Esmeralda
4. Arielka
5. Aurora
6. Jasmina
7. Megara
8. Kida
dla mnie tylko w takiej kolejności! "Mulan" urzekł mnie do głębi - być może z uwagi na to, że jest tam ukazana wielka miłość na płaszczyźnie rodzice-córka i córka-rodzice. Dla każdego, bez względu na wiek. Z filmu można wyciągnąć bardzo pozytywną i ważną dla każdego człowieka lekcję - co powinno być na pierwszym miejscu w hierarchii wartości. Polecam!
1. Pocahontas
2. Bella
3. Dżasmina
4. Esmeralda
5. Ariel
6. Mulan
7. Kida
8. Aurora
9. Jane
10. Helga(to ta blondynka z filmu ,,Atlantyda....''.
1. Mulan
2. Audrey ( Atlantyda zaginiony ląd)
3. Pocahontas
4. Kida
5. Nala
6. Jane
7. Helga
8. Megara
9. Ariel