PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=400162}

Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
2008
6,0 63 tys. ocen
6,0 10 1 62966
4,9 18 krytyków
Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka
powrót do forum filmu Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

Wyszedłem z kina w 45 minucie i poszedłem na kebab.

ocenił(a) film na 3
Dobry_2

I dobrze zrobiłeś...Ja zostałem iżałowałem że wydałem pieniądze....Film głupi i denny. Ta część schańbiła świętną 1 oraz dobrą 2. W tym filmie podobały mi się jedynie yeti które były fajne...eszte to śmieć^^

robhans

Brawo, Szymku! A kasę Ci zwrócili?? <prycha>

To co zrobiłeś nie świadczy o filmie, tylko o Tobie. To Ty jesteś śmieszny - kapryśny dzieciak. Nie lubię ludzi, którzy na chama zgrywają wielkich krytyków filmowych. Po chol*rę na niego poszedłeś i wypisujesz tu te bzdury?! Coś Cię musiało w nim zaciekawić. Film jest świetny - lekki i przyjemny, można świetnie się zrelaksować w kinie. A Twoja opinia i tak tego nie zmieni. Rzeczywiście pożeranie bułki z mięsem i warzywami jest ciekawsze. Gratuluję inteligencji!

ocenił(a) film na 1
Dobry_2

hehehe ja w ok 45 minucie zasnąłem na chwile a później już tylko ryłem z tego dennego filmu -.-

ocenił(a) film na 7
Dobry_2

Nie wiem, co się tak wszyscy użalają. Film rozrywkowy fajny, nieźle się oglądało, a akcja ogólnie na poziomie ode mnie 7/10.

A kebab i tak zjadłem.

Roy_v_beck

Zgadzam się w pełni z powyższą wypowiedzią :] Jak dla mnie bez szaleństw ale film mi się podobał ... i skończcie powtarzać w kółko to samo. Prosty wniosek jeżeli ja czytam same negatywne opinie albo przynajmniej 70 procent to grubo myślę nad tym czy wydać kasę na dany film czy nie. Od samego początku było wiadomo że film nie dorówna 1 i 2 ...

ocenił(a) film na 3
mati_5

A skąd było wiadomo? Tak było w oficjalnych zapowiedziach wytwórni czy dystrybutora? Film jest po prostu kiepski - nie oferuje rozrywki, fabuła jest już tak do granic możliwości rwana i naciągana, że wątpię czy jakiś pięciolatek by to łyknął.

A wracając do tematu 1 i 2 - te filmy są takimi arcydziełami, że nie sposób im dorównać? Nie wydaje mi się.

Filo_20

Człowieku nie znam trylogii w której 2 i 3 części w 100 % oddaje klimat części pierwszej ... i właśnie stąd było wiadomo … a jak tego nie rozumiesz to twój ból. Każda kolejna cześć danego filmu, która powstaje jest w 90 na 100 przypadków gorsza. Więc dlaczego w tym przypadku miałoby być inaczej ? Zmiana obsady ... naciągana historia ... tego też faktycznie nie można wnioskować po obejrzeniu choćby zwiastuna ? Gdyby nie to co napisałem ... warto by rzec "bez komentarza"

mati_5

Polecam Gwiezdne Wojny (starą trylogię).

krótkikrótkikrótkikrótkikrótkikrótkikrótkikrótkikrótkikrótkikrótkikrótkikrótkikr ótki

mati_5

To że film jest kontynuacje poprzednich części nie musi oznaczać ze bedzie ( tak jak w tym przpadku ) calkowita klapa . Podczas filmu czułem że oglądam jakiś film klasy B . Gdyby sie postarali mogliby to lepiej zrobic

ocenił(a) film na 4
Dobry_2

:)
Każda Minuta na tym filmie to było 5 minut męki.
Zerkałem na zegarek co 10 minut i ocierałem post z czola.
Własciwie gdyby na ekranie przez 1h30 min był pokazany tylko plakat z dzwiękiem.-To było by to samo.

ocenił(a) film na 1
Dobry_2

Widzę, że niektórzy mnie źle zrozumieli. Nie oceniam tego filmu, gdyż nie obejrzałem go w całości. Nie twierdzę, że to zły film. Ja po prostu po 45 minutach seansu uznałem, że wyższą wartość zarówno intelektualną jak i rozrywkową, a także estetyczną, empiryczną i kulturalną będzie miała konsumpcja bułki z mięsem i sosami aniżeli oglądanie tego dzieła.
To tyle ;)

Dobry_2

Ja zrozumiałem ahaha xD A tym samym ciekawa interpretacja bułki z mięsem zwanej Kebab. 4 zdanie po prostu powala ^^ Pozdrawiam

mati_5

I dobrze zrobiłes, to film dla niewymagającej młodzieży. Już ostatni Indiana Jones 4 pokazał, o co tak na prawdę chodzi. Mumia, cz. III jest bzdurna! Wszystko idzie jak z płatka, infantylna fabuła. Wyczyny bohaterów również nie do przełknięcia, dostajemy kino familijne na pograniczu komedii zamiast prawdziwego kina przygodowego. Ech, doktorze Jones z poszukiwaczy zaginionej Arki, wróc...

ocenił(a) film na 2
Dobry_2

zgadzam się w zupełności 4/10 Oglądanie tego filmu to była męczarnia no moze nie licząc kilku scen w których twórcy wykazali sie fajnymi efektami specjalnymi. A niektore dialogi to już mnie całkowicie dobijały- no trudno moze ja poprostu nie mam poczucia humoru :P

Dobry_2

Świetne podsumowanie filmu:D Ale tego było można się spodziewać już po tym jaka była druga część. Długie to i nudne to. Jakby szukać na siłę plusów to może jedynie za odrobinę humoru, który o dziwo nawet czasem bawił.

ocenił(a) film na 7
kompaktowa

Mi się tam nawet podobał, może nie jest to żadna rewelacja ale bez przesady.

ocenił(a) film na 5
Rafal23

5/10 i to aż 5/10 Film nudnawy, akcja naciągana na potęgę...... nie dość że chińska mumia to jeszcze te yeti..... :/ do 1 czy nawet 2 nie ma co porównywać. To by było na tyle.

ocenił(a) film na 8
Karola

Fajny film. Szybka akcja ,a nie jakaś telenowela. I te efekty specjalne...

ocenił(a) film na 1
Gondor3124

Mi się wogóle nie podobał. Inna epoka historyczna, inna akrorka grająca Evie...zepsuli 1 i 2 część kompletnie. Nie polecam tego filmu...

Dobry_2

Szymek, to nie lepiej było od razu iść na kebab i oszczędzić trochę grosza na jakiś lepszy tytuł w kinie?;)

ocenił(a) film na 1
Dobry_2

film zabawny i lekki owszem ale nie umywa się do 2wcześniejszych odsłon a po 2 co to za trylogia gdy w 3cz zmienia się wątek i główną bohaterkę może gdyby akcja też toczyła się w Egipcie to Weisz by zagrała.Jednak dla mnie najlepsza była mumia powraca 2m-ce ma mumia a ta czesc jest naprawde 3 heheh dla mnie była ogólne tandetna

martaksp_87

aleście pojechali wszyscy teraz to odwleke ogladanie buhahha

Dobry_2

Ogólnie to ten film jest niezły, ale oczywiście do poprzednich części się nie umywa.Jak dla mnie to największym minusem jest brak Rachel Weisz w roli uroczej Eve.A no i przeniesienie akcji do Chin...;/Hmm, wolałabym raczej pozostać w Egipcie;)

Mia_Rose

fajne byly yeti... reszta filmu srednia :)

użytkownik usunięty
Dobry_2

Ten film jest żenująco słaby: sztampowa fabuła, marna gra aktorska (szczególnie podstarzali Fraser i Bello, a tych młodych nawet nie chcę pamiętać), takie sobie efekty specjalne. Ze też dałem zarobić twórcom tego gniota. Przyznam, że musiałem wyjść (z przyczyn ode mnei niezależnych) jak rozgrywała się finałowa bitwa, ale zrobiłem to bez jakiegokolwiek bólu. Liczyłem na kino przygodowe na przyzwoitym poziomie dostałem jakieś marne popłuczyny. Kolejny film, który jest dowodem na to,że ludziom z Holywood skończyły się pomysły albo prodeucentom brakuje skłonności do minimalnego ryzyka.W obliczu kryzysu rynku kapitałowego w USA należy liczyc się z tym, że produkcje na podobnym, bardzo niskim poziomie,będą wyświetlać w polskich kinach częściej niż do tej pory (choć odnoszę wrażenie, że z każdym rokiem i tak jest gorzej).
Film bardzo mierny w wielu płaszczyznach: wykonania, pomysłu.
2/10 to i tak za dużo.

ocenił(a) film na 6

No ie 2/10 to lekka przesada.Ja daję 5/10 film jest OK ale tak samo nudziłem się na nim jak na Indianie.Początek nawet nawet a w miarę rozkręcania się filmu coraz gorszy aż na końcu tragiczny.Takie tam baju baju i tyle.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Dobry_2

Ogladalem w domu i musze powiedziec ze jest dosc nudny...