Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
2008
6,0 63 tys. ocen
6,0 10 1 63072
4,8 13 krytyków
Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka
powrót do forum filmu Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

chińskiej sceny filmowej, ten film udał się średnio... Przede wszystkim zabrakło charyzmy Rachel Weisz. Maria Bello to dobra aktorka, ale gdy robi poważną minę, jest po prostu poważna, a Rachel zawsze miała taką małą drwinę w kącikach ust i iskierkę w oku. Może wiecie o co mi chodzi...

7 lat po II części na rynek wypuszczono coś całkiem odmiennego, zabrakło również klimatu prawdziwej Mumii. Jet Li niesamowicie kojarzy mi się z chińskimi produkcjami, więc w roli Mumii był średnio przekonujący, cały ten film sprawia wrażenie jakby Brendan Fraser + anglojęzyczna ekipa przez przypadek pojawiła się na planie chińskiej superprodukcji. Alex też jakiś niedorobiony, lepszy był w wersji dziecięcej ;)

Ogólnie na tle poprzednich "Mumii" trójka wypada najsłabiej. Jedynka wciąż najsilniejsza.

"Rachel zawsze miała taką małą drwinę w kącikach ust i iskierkę w oku. Może wiecie o co mi chodzi..." -Tak, doskonale wiem co masz na myśli:)Eve w wykonaniu Rachel była po prostu wspaniała.Charyzmatyczna, urocza, piękna i przebojowa, błyskotliwa, delikatna i drapieżna zarazem;)Była babeczką z "jajami", a jednocześnie damą, która miała klasę;)Nie wątpię w to, że Maria bardzo się starała wypaść jak najlepiej, no ale cóż...wyszło jak wyszło.No i faktem jest to, że ten klimat diametralnie różni się od tego, który mieliśmy okazję poznać w dwóch poprzednich częściach:/Ta różnica... no ogromnie daje się we znaki, gdyż nie czuje się już tego co kiedyś i to niestety strasznie drażni:( I choć film oceniam, jako"niezły" to przyznaję, że bardzo, ale to bardzo się zawiodłam:/