PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=400162}

Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
2008
6,0 63 tys. ocen
6,0 10 1 62966
4,9 18 krytyków
Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka
powrót do forum filmu Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

Porażka

ocenił(a) film na 3

Bardzo się zawiodłam! Największa porażka roku. Aktorka, która grała zamiast Rachel Weisz jest jakaś mdła i mało wyrazista. Widać, że bardzo się starała, ale dobre chęci to nie wszystko. 3/10- za zmianę aktorki.:-(

ocenił(a) film na 4
KatC

Zgadzam się, film ogólnie może być, ale brak Rachel to naprawde wielki -, tym bardziej, ze ta nowa to jakaś pokraka....na tle poprzednich części film stracił klimat....ale moze nawet być

KatC

wiecie co, a mnie się wydaje ze ta porażka jest taka duża bo się skład aktorów zminenił... każdy aktor gra inaczej, a oni są poprostu słabi lub nie umieją oddać tego dobrze by tego rodzaju film był bardzo dobry ;)

bo nie wieze w to by 2 pierwsze częśći były rewelacyjny (no a były) a tu nagla 3 część totalną klapą się okazała ...
coś tu nie tak

KatC

wiecie co, a mnie się wydaje ze ta porażka jest taka duża bo się skład aktorów zminenił... każdy aktor gra inaczej, a oni są poprostu słabi lub nie umieją oddać tego dobrze by tego rodzaju film był bardzo dobry ;)

bo nie wieze w to by 2 pierwsze częśći były rewelacyjny (no a były) a tu nagla 3 część totalną klapą się okazała ...
coś tu nie tak

KatC

Ja także się bardzo zawiodłam, choć ogólnie film można ocenić jako"niezły".Moim skromnym zdaniem brak Rachel Weisz i przeniesienie akcji do Chin to dwa główne czynniki, które zepsuły ten film:/

ocenił(a) film na 4
Mia_Rose

jak juz mowimy o zmianie aktorki i konwekwencji z tego wynikjacych - akurat byłam w londynie gdy odbyła sie premiera tego tytułu i zamurowalo mnie gdy zobaczylam plakac bez Weisz. Do kina nawet nie zajrzałam. Nie warto- "Mumia" bez Rachel to juz nie "Mumia". Główny paring aktualnie wydaje sie byc jedna wielka farsa - Weisz i Fraser byli niesamowici na ekranie. aktualnie po przejrzeniu galerii widzę ze Bello dostała wielka szanse, ale nigdy nie powinna jej otrzymać. to nie jest rola dla niej ;|
byc moze to olkrutny osad z mojej strony, l ktory wyglaszam przed obejrzeniem tego tytułu, ale... racej z jego trescia sie nie zapoznam, i to glwnie przez brak Weisz. pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4
Rinoa

Osąd moze i okrutny, ale za to prawdziwy. Bo taka jest prawda, mialam obawy co do tego filmu gdy dowiedziałam się, ze nie będzie Weisz i miałam racje, brak jej to wielki-. Poza tym mumia Imhotepa miała klimat, tu nie było tego klimatu, klimat był całkiem inny.....gdyby to była jako pierwsza część, ale prawda jest taka, ze kolejne części ocenia się na podstawie wcześniejszych....No i brag Odeda.....:(