Mumia

The Mummy
2017
5,4 71 tys. ocen
5,4 10 1 70744
3,6 25 krytyków
Mumia
powrót do forum filmu Mumia

universal troche się spozniło. Odświeżenie starych potworów było by fajnym pomysłem gdyby zrobili to troche wcześniej zanim potwory stały się inspiracją tak wielu produkcji : dracula historia nieznana , ja frankenstein , wilkołak , hotel transylwania , monster high , mumie z lat 90 itp. szkoda że chociaż jedno nie jest horrorem. A jak ktoś wie czy Dracula z Lukem Evansem nalezy do DU to byłbym wdzieczny za odp

ocenił(a) film na 7
marvelowiec01

Nie nalezy... poczatkowo mial to bys start uniwersum, ale ostatecznie go wykreslili i zaczeli oficjalnie od Mumii ;)

ocenił(a) film na 6
gikkiri

no to kiepska decyzja bo dracula moim zdaniem był lepszy. Moze nie wybitny ale był ten klimat a ostatnia scena wskazywała na jakąś kontynuacje.

ocenił(a) film na 7
marvelowiec01

Tez uwazam, ze Dracula nie byl taki zly... mi sie go dobrze ogladalo i mogli go zostawic juz. A i nawet jesli fabularnie nie powalal to Luke Evans jako Vlad byl jednym z wiekszych plusow tego filmu, wiec szkoda, ze juz nie pociagnie tej roli.

ocenił(a) film na 10
marvelowiec01

Witaj,

Mam pytanie z poczatku filmu byl napis tzn cytat egipski "Śmierc to początek przejścia czy jakoś tak" byłem na filmie ale nie mogę sobie przypomnieć, może ktoś z was pamięta ten tekst by mozna bylo znaleac na necie ?

Lukasz211994

Z tego co pamiętam to cytat pochodzi z oryginalnej Mumii z 1932 roku i brzmi tak: "Death is but the doorway to new life. We live today. We shall live again. In many forms we shall return."