Mutant 3: Obrońca

Mimic: Sentinel
2003
3,8 594  oceny
3,8 10 1 594
Mutant 3: Obrońca
powrót do forum filmu Mutant 3: Obrońca

Film dostał tu więcej gwiazdek od AvP2, także nie sadze zeby to był zupełnie najgorszy film. Komu podobał się bardziej niż AvP2?

1. Lance Henriksen występuje epizodycznie, a jego nazwisko pojawia się jako pierwsze.
2. Film do prawie samego końca przypomina "Disturbia", a nie horror.
3. Biorąc pod uwagę budżet i efekty, to dobrze, że akcji jest mało.
4. W Rumunii kręci się więcej filmów, niż w Polsce. Rumunia nadaje się na plan zdjęciowy do takich filmów, wszystko kręcone jest na jednym blokowisku.
4. Zmarnowano możliwość zastąpienia efektów, napięciem i fabułą, głównie przez słabą końcówkę i brak większych wyjaśnień, co do tego, skąd się wzięły potwory, kim w ogóle są "ludzie w czerni".
5. Pierwsza część była kinową, więc nie porównywałbym ich wcale.
6. Jeśli ktoś decyduje się oglądać horror o tytule Mutant, spodziewa się zapewne flakó i potworów. Zawiedzie się więc. Kto w ogóle to ogląda spodziewając się dobrego kina?
7. Aktorzy grają bardzo poprawnie, co jest rzadkością przy tego typu produkcjach. Zdjęcia i muzyka też nie są złe.
8. Zawsze będą powstawać takie tanie filmy, które mają za zadanie sprzedać się okładką lub tytułem bardziej znanego oryginału, tak samo jak zawsze będą krytykowane przez każdego, bo ci którzy je krytykują tak naprawdę sami chcą to oglądać. Nie wiem, kto jest na tyle naiwny, żeby spodziewać się po tego typu tytułach czegoś dobrego.

ocenił(a) film na 3
_Michal

Ja tylko wtrącę, że ten film obejrzało niecałe 60 osób. Trudno więc te oceny porównywać.

ocenił(a) film na 6
Pinokio1983

W sumie to prawda, tzn. poczekamy aż będzie ich więcej. Trzeba więc poprosić wszystkich o 1/10.

ocenił(a) film na 2
_Michal

Na koniec gościu strzelil do karalucha z 6-cio bebenkowego pistoletu aż 12 razy bez przeładowania to istne sci-fi....hehehehe

ocenił(a) film na 6
WujekChu1ek

Aż tak wnikliwy nie byłem, ale jeśli tak się stało, to już s-f pełną gebą. Oby tak dalej!
A na poważnie, szkoda że zmarnowano temat, niewiele wymagam od tego typu produckji, ale zawsze po cichu liczę na coś na poziomie.

ocenił(a) film na 3
WujekChu1ek

@WujekChu1ek
Dodam od siebie, że bohater nawet przeżył wybuch kuchenki (jak i ta Carmen), no i dzielnie bronił przed otwarciem drzwiczki do lodówki - Indiana Jones z pewnością mu by tej sceny pozazdrościł :)