Już myślałem,że komedii bez wulgaryzmów już sie nie robi,a tu proszę miłe zaskoczenie.Właśnie tak można zrobić dobrą komedie poruszającą różne kwestie:sex,miłość,pieniądze bez wulgaryzmów.Na dodatek aktorzy świetnie dobrani.Myślę,że zarówno faceci jak i kobiety będą mieli na kim zawiesić oko.Przesympatyczna komedia na wieczór.Jeśli jeszcze do tego ktoś lubi specyfikę rozmowy i zachowania się afroamerykanów to będzie to dla nich filmowa uczta.
W dzisiejszych czasach niemożliwością jest sprawić, żeby facet zachowywał się w związku dokładnie tak jak chciałaby tego kobieta. Tak przynajmniej myślą cztery główne bohaterki, zanim nie odkryją cudownego poradnika Stevea Harveya. Zaczynają podążać za wskazówkami mistrza i wszystko układa się idealnie, aż do momentu, kiedy poradnik wpada w ręce ich mężczyzn.
Najbardziej zadziwiające jest to, że film, który opowiada o problemach kobiet z facetami i o tym jak je rozwiązywać robi większe wrażenie na facetach niż na kobietach. Może jest to spowodowane tym, że ukazuje on chyba w najbardziej prosty sposób, a zarazem zabawny sposób jak się z nami dogadać. I jeszcze jedna ważna rzecz – działa to w obie strony.
Wg mnie film warty zobaczenia.