PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689040}
6,7 2,5 tys. ocen
6,7 10 1 2512
My Little Pony: Equestria Girls
powrót do forum filmu My Little Pony: Equestria Girls

Jak emocje? :D

ocenił(a) film na 10

Piszę w kilka minut po zakończeniu premiery - co sądzicie o filmie? Mi początkowo trudno było
przyzwyczaić się do humanizacji, ale gdy Twillie wróciła do Equestrii, zatęskniłam za jej ludzkimi
przyjaciółkami. Jedyne co mnie niepokoi to wątek miłosny, ale tak czy siak było świetnie! :D

ocenił(a) film na 1
Annqa

Fabuła do bólu schematyczna, czarny charakter jest zły "bo tak", Rainbow Dash jako człowiek wygląda beznadziejnie, a piosenki nie zachwycają(szczególnie w polskiej wersji) Można by napisać całą listę absurdów nielogiczności, ale sobie daruję.

I czy naprawdę polski tytuł to "Mój kucyk Pony"? O_o

ocenił(a) film na 10
Merkura

Czarny charakter kradnący Elementy Harmonii, pod koniec poddany resocjalizacji, z prawdopodobnie pozytywnym skutkiem.. Hmm, skądś to znam..

Tylko u nas postawili na tłumaczenie. Jak okiem sięgnąć, intro każdej wersji oprócz naszej zaczyna się od nucenia "My Little Pony". Czyżby nasz kraj aż tak chciał zaszpanować oryginalnością?

ocenił(a) film na 1
Annqa

Przecież nasze intro też zaczyna się od śpiewania My little Pony.

ocenił(a) film na 10
Merkura

Mam tutaj akurat na myśli serialowe.

ocenił(a) film na 1
Annqa

Aha. Spoko.

A możesz mi powiedzieć co Ci się w tym filmie tak podobało, że wystawiłaś 10? ;O

ocenił(a) film na 10
Merkura

Najbardziej podobała mi się sama obecność Pinkie. A poza tym nie mam serca dać mniej.

ocenił(a) film na 1
Annqa

Eeee, nie masz serca? Chyba nikogo tym nie skrzywdzisz, zapewniam Cię. xD

ocenił(a) film na 10
Merkura

Skrzywdziłabym siebie. Poza tym z każdym słowem wspomnianej już Panny Pie wzrasta jakość filmu! ;3

ocenił(a) film na 1
Annqa

A jakby się tak zastanowić to wcale nie gada tam zbyt dużo.

ocenił(a) film na 10
Merkura

Ale jakże szybko, i jak genialnie! Czułam się jakbym słuchała siebie samej :3

ocenił(a) film na 3
Annqa

Szczerze mówiąc nie rozumiem waszych ocen xD Jeśli macie ochotę na coś co jest 'nieporozumieniem' to polecam Postal'a albo The Room...

A czy film o kucykach jest naprawdę arcydziełem? Mogłabym się kłócić, ale to raczej nie ma większego sensu...

Życze więcej rozwagi

ocenił(a) film na 1
eris_grim

No cóż, oceniamy tutaj subiektywnie. Ja jakoś nie mogę postawić więcej niż 1 filmowi, który nie ma w sobie kompletnie NIC oryginalnego i pomysłowego.

ocenił(a) film na 6
Merkura

Taka mała dygresja: w dzisiejszych czasach na prawdę nie łatwo o coś oryginalnego szczególnie jeśli chodzi o bajeczkę dla najmłodszych produkowaną przez wiadomy kanał tv.
Dlatego moim zdaniem nie można nazwać tego arcydziełem. Ale nieporozumieniem też nie bo summa summarum wszystko co najważniejsze w serialu zostało zawarte w filmie czyli "Friendship is Magic".
jestem na tak :P

ocenił(a) film na 1
moj_dziadek

No niby tak, ale serial, pomimo swojej słodkości i banalności, potrafi zaprezentować jakąś ciekawą fabułę. Powiem szczerze, że lubię w serialu takie odcinki jak "A Canterlot Wedding", "The Crystal Empire" czy "Friendship is magic". Podobają mi się czarne charaktery w tej kreskówce, bo(w odróżnieniu do innych seriali dla najmłodszych)mają jakiś swój powód na bycie złym i naprawdę stanowią zagrożenie dla kucykowego świata. Właśnie takiego scenariusza zabrakło mi w "Equestria Girls", gdzie wszystko jest naprawdę bardzo schematyczne, nawet jak na film dla małych dziewczynek.