PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=816979}

Na noże

Knives Out
2019
7,7 191 tys. ocen
7,7 10 1 191065
7,7 106 krytyków
Na noże
powrót do forum filmu Na noże

Nie rozumiem zachwytów nad tym filmem. Zachęcony entuzjazmem tzw znawców obejrzałem i szczerze mówiąc, to się po prostu wynudziłem. Nawet gwiazdorska obsada nie uratowała tej produkcji bo wyszło to wszystko jakoś tak sztampowo i bez ikry

ocenił(a) film na 9
Janicky

Nic podobnego. Właśnie ikry tu było najwięcej, czyli... tego, co włożył reżyser, kamerzysta, aktorzy, scenografowie, oswietleniowcy,ale i scenarzysta, ten ostatni ujawniał nieznaną detektywowi prawdę, choć do konca filmu było daleko, to sukces tego kryminału, jesli chodzi o strukturę narracji; było igranie ujęciami kamery, nawet cieniem i swiatłem, gdy np.z mroku wyłaniał się nos byłego Bonda i jego oko (pierwsze 15 minut filmu), jazda kamery do tyłu, byśmy nagle spostrzegli scenę z dystansu, ironicznie, perfekcyjna gra aktorów wyrwanych z zalewy betonu seriali (np. Don Johnson, który tu uruchomił szeroką gamę emocji czy były Bond - na litośc Boską, dlaczego tak zaszpachlowano mu grę w Bondzie, że wygladał tam jako awatar roli z tu omawianego filmu, jak zaledwie szkic aktora z późniejszego filmu "Na noże"? (przy Bondach, gdzie grał cwiartką możliwości i tak wiedziałem, że jest swietnym aktorem, bo pamiętałem go z bryt. teatru tv).