PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10022326}

Na ratunek piłkarzom

The Soccer Football Movie
2022
3,2 261  ocen
3,2 10 1 261
Na ratunek piłkarzom
powrót do forum filmu Na ratunek piłkarzom

Może animacyjnie nie jest aż tak zły. Zaś całą resztą, to naprawdę. To nie jest film, to reklama jakiegoś Zlatana( nie słyszałem o nim przed tem). Nawet powiedziane jest, że,,jest najlepszy na świecie". Zresztą to jest kopia kosmicznego meczu. Tylko że urozmaicona beznadziejnymi pomysłami .Otóż jest jakiś tam konkurs na najlepszego piłkarza i Zlatana w nim startuje. Jest też czworo dzieciaków, którzy są jego fanami i prowadzą grupę zwalczającą szkodniki. Jednak jest jeszcze jakiś ,,weird All"( oglądałem po angielsku) który jest szalonym naukowcem i też startuje w konkursie na najlepszego piłkarza. Aby wygrać to tworzy jakieś gluty w piłkach i wysyła je do sportowców. Gluty te sprawiają, że ofiara traci swoje zdolności sportowe, zmienia się w mutanta. Czwórka dzieciaków zaprzyjaźnia się że Zlatanem, jednak Zlatan zmienia się w mutanta, a czwórka próbuje go złapać. Kilkoro innych piłkarzy równierz się zmienia, a grupa zwalczająca szkodniki odkrywa sposób na uratowanie piłkarzy. OTÓŻ PODUSZKA PIERDZIUSZKA JEST LEKIEM NA MUTACJĘ.( Tak, naprawdę). U Zlatana mutuje również jego kucyk( tak, to jest w scenariuszu) , który później zostaje oderwany, i wszyscy piłkarze wracają do normalnych postaci, jednak bez swoich talentów. Dzieciaki trenują Zlatana( kolejna beznadziejna sekwencja) a potem All wyzywa ich na mecz piłki razem z glutami. Zlatan oczywiście wygrywa ( jak to na tandetną bajkę dla dzieci przystało) i zwraca piłkarzom swoje talenty. I gdy już prawie poczułem ulgę, że to koniec męczenia się z tym filmem, to nagle kucyk Zlatana zmienił się w potwora , zaczął zżerać stadion. Oczywiście go pokonują, a cały ten segment był tylko po to , aby pochwalić Zlatana, i zniszczyć mi 10 minut życia. Potem All staje się dobry, a resztę to wiecie. I jakby marnowania wam życia było by mało, to jest jeszcze scena po napisach, w której Zlatan łamie czwartą ścianę, i zapewnia że to było wymyślone, lecz nagle potwór robi to co ja chciałem zrobić z scenarzystą tej abominacji: atakuje go. Ten "film" jest beznadziejny.