PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10045503}

Na samą myśl o Tobie

The Idea of You
2024
5,9 20 tys. ocen
5,9 10 1 19627
5,2 18 krytyków
Na samą myśl o Tobie
powrót do forum filmu Na samą myśl o Tobie

Generalnie - nie kupuję tego. Niby wszystko spoko, ot komedia romantyczna z elementami dramatu. Bardzo lubię Hathaway, jej filmowej partner fajny gość, ale nie czułam tych emocji między nimi. On uroczy na maksa, sceny powiedzmy łóżkowe ładne, ze smakiem, nienachalne i nie żadne późno jak to obecnie jest w zwyczaju, ale ja tej namiętności między nimi po prostu nie czuję.
Nie widziałam tego momentu w którym się zakochują, w którym jesy jakieś napięcie między nimi. Raczej te rozmowy jak z terapeutą i syna z matką. Gdzieś coś nie pykło.
Plus za poruszenie tematu podwójnych standardów oraz tego, jak wielka moc mają media, jak ciężko jest być osobą publiczną, popularną, jak działa hejt, jak może niszczyć ludziom życia.
Myślę, że paradoksalnie bardziej realistycznym zakończeniem byłoby gdyby już się wiecej nie spotkali i znaleźli osoby w swojej grupie wiekowej. Nie mniej twórcy postawili na pewnego rodzaju happy end.
Do obejrzenia na raz może być, stawiam 5/10

ocenił(a) film na 8
suncarol

Jeżeli nie widziałaś chemii pomiędzy nimi no to chyba widziałyśmy dwa rożne filmy :-) Scena z przyczepy Hayse'a gdzie "przypadkowo" na siebie wpadają jest rewelacyjna, a iskry w oczach obojga mówią wszystko. Piszesz, że plus za poruszenie tematu hejtu i podwójnych standardów żeby zakończyć wywód, że lepiej byłoby żeby każde z nich znalazło sobie kogoś we własnej grupie wiekowej.... ot podwójne standardy ;-)

ocenił(a) film na 4
Sprezyna750

Tak, chyba oglądałyśmy dwa różne filmy, bo ja też zgadzam się z autorką. I już nie róbcie takiej aferki z tą różnicą wieku i podwójnymi standardami. Dla mnie zupełnie normalka w tych czasach. Ich sprawa. Film był po prostu słaby i nudny i tyle, nie dziwie się, że łapie takie oceny. Sama dałam 3