PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 181996
7,0 53 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

na koncu filmu jest reset, i mam pytanie, czy rita pamiętała o tym co mial cage i że nie ma juz omegi ?

ocenił(a) film na 9
jajuszko02

Nie, przecież zobacz jej reakcje na końcu filmu. Gdyby wiedziała kim jest to raczej inaczej by koniec wyglądał.

Kapakuka

Ale czemu Cage się uśmiechnął
?

ocenił(a) film na 9
jajuszko02

To jest moja teoria ofc. Uwazam ze usmiechnol sie dlatego ze dowiedzial sie ze zyje, i nic jej nie jest a za razem nic ona nie pamieta co sie dzialo przez setki "powtorek". Jesli cos nie jasne to dopisze.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
jajuszko02

Rita nie pamiętała, ale on przeżył setki jej śmierci, w każdej "powtórce" musiała umrzeć, a gdy udało mu się wykończyc omegę wrócił się czas do pewnego momentu, on wszystko pamietał, lecz Rita nie.
Dlatego uciesyzł się, ze wróg został pokonany, Rita żyje i dalej wiadomo jak to się skończy;p (mogli już pokazać;p)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
jajuszko02

Rita na 100% nic nie powinna pamiętać ale jakim cudem po resecie zachowały się skutki akcji w Paryżu? Wszyscy mówią o eksplozji która według chronologii dopiero się powinna wydarzyć kolejnego dnia. Albo wg innej opcji powinien znaleźć się w rzeczywistości bez omegi która zniszczyli ale bez szczegółów jej zabicia.
Może mnie ktoś oświecić bo chyba się pogubiłem usiłując to sobie ułożyć.

ocenił(a) film na 9
kubastan

Tomek cofnął się "dalej" w czasie o ile pamiętam. Skutkiem akcji w Paryżu było to, że Mimiki utraciły możliwość przewidywania przyszłości - głównego atutu, bez którego zostaną z najpewniej wybite