..absurdow by sie znalazło."Nasza" dzielna full metal bitch sławe zdobyła pod Verdun tak? Jak ja zdobyła? Dzieki petli czasowej czyli nie mogła byc tam gdzie Cage,bo była cały czas pod Verdun i wlasciwie nie zdobyła zadnej sławy,bo kiedy ja miala zdobyc jak cały czas wracała na pole bitwy pod Verdun? Poprawcie mnie jesli cos namieszałem...
Zdobyla, bo podczas kolejnych walk stawala sie coraz lepsza i przawiw wygrywala bitwe. Podczas ktorejs pentli (nie pamietam ktorej) tak oberwala ze zacxela sie wykrwawiac i stracila moc przez transfuzje krwi. I po tym stala sie slawna, wygrywajac bitwe i przy okazji tracac moc Alfy. Jak cos nie jasne to moge dopisac potem :)
Wiec wyczuwam ocene o 1 wzwyz bo juz nie ma absurdow. Jak cos nie.jasne to pisz to sprobuje wytlumaczyc, 3 razy film ogladniety i ksiazka przecczytana wiec wiem chyba prawie.wszystko o filmie :p
Pozdrawiam
Mnie tylko zastanawia jeden fakt, a może nieścisłość. Jeśli przeczytałaś książkę to może mi wyjaśnisz.
Otóż gdy Cage stracił "moc" nie mógł zabić kolejnego alfa (wprowadzić jego "krew" do swego krwiobiegu) żeby zdobyć jego "moc"?
Właściwie mogła to nawet zrobić Rita ponownie. Czy może istniały jakieś inne czynniki (uwarunkowania) - o których nie wspomniano w filmie - które uniemożliwiały ponownie posiąść "mocy restartu"?
W filmie było podane przez technika Rity, że alfy pojawiają się raz na 6.18 mln czy jakoś tak (miesiąc temu oglądałem film), więc nie było to praktycznie możliwe, a nawet jeśli chcieli by poszykać kolejnego Alfe to przecież było by wiele szans że umrą i zaprzepaszczą szansę uratowania ziem. Nigdzie nie było to wspominane ale uważam że można posiąść energie Alfy wielokrotnie.
Polecam przeczytać tan temat na reddicie o "ukrytej" historii, która częściowo nawiązuje do twojego pytania. http://www.reddit.com/r/movies/comments/27dmbl/spoilers_the_edge_of_tomorrow_hid den_story/
Ja sądzę że ta teoria zbytnio nie trzyma się kupy, ale to tylko moja opinia :)
Pozdrawiam :)
Tak, z tą szansą pojawienia się to pamiętam, ale przecież Cage wiedział (domyślał się) że w Luwrze przy Omedze będą Alfy. A że raz już udało mu się zabić więc wiedział jak tego dokonać ;)
Zrobił to raczej przypadkiem w akcie desperacji, zasłonił się metalową tarczą. Wątpie by taka sztuczka mogła się udać po raz drugi.
moc alfy mozna posiac wielokrotnie, ale tylko jesli zyje jeszcze omega. cage zabija omege, ktora ma tą sama jak nie lepsza moc, dlatego mimo ze omega umiera i niby nie moze cofnac sie juz to budzi sie w helikopterze. ale jesli by sobie strzelił w głowe kulke to juz by sie nie cofnął, bo nie ma juz omegi, która kontroluje pętle czasu.