Po w sumie niewykorzystanym potencjale OBLIVION, Tomek ponownie postawił na kino sci-fi i wygrał,
Oczywiście klisza kilszę pogania, ale dynamika i efektowność spokojnie zaspokajają potrzeby
zwoleników gatunku. Nie do końca się zgadzam, że to kombinacja Żołnierzy kosmosu i Dnia Świstaka,
bardziej mi sie to kojarzyło z KILLZONE z Playstation 3 i mam wrażenie, że to jest bliższe prawdy, ale to
nie ma tak na prawdę znaczenia, doskonale spędzone prawie 2 gdziny w kinie . To je dobre..
"Po w sumie niewykorzystanym potencjale OBLIVION," - Dynamika zwycięża nad statyką dla ciebie?
to nie kwestia dynamiki, a raczej "rdzenia" filmowego, piękne lokacje to za mało, gdy reszta jest nieprzekonująca.
"to nie kwestia dynamiki, a raczej "rdzenia" filmowego" - "pięknych lokacji?" - :)
A mi po pierwszym przebudzeniu świtało, a po kolejnych utwierdziłem się w przekonaniu, że to 2-ga część Source Code :D
Ja się po OBLIVION obawiałem się znowu jakiegoś drętwego sc-fi, ale poszedłem na film z kumplami i bardzo nam się podobało :-D
Mi również się podobało. Z początku nie byłam przychylnie nastawiona ( zazwyczaj nie oglądam tego typu filmów ), poszłam raczej z nudów z okazji ukończenia gimnazjum z wyróżnieniem. Mimo moich wcześniejszych uprzedzeń, film bardzo mi się spodobał i przekonał mnie ( trochę ) do gatunku sci-fi ^_^
"Nie kieruj się uprzedzeniami" - że niby uprzedzenia są złe ? Nie bądź taka uprzedzona w stosunku do uprzedzeń.
""Nie kieruj się uprzedzeniami" - że niby uprzedzenia są złe ?" - Oczywiście. Masz co do tego jakieś wątpliwości?
"Nie bądź taka uprzedzona w stosunku do uprzedzeń." - Bez "emotki", czyli poważnie/zaczepno?. Będę. :) Zawsze.
"""Nie kieruj się uprzedzeniami" - że niby uprzedzenia są złe ?" - Oczywiście. Masz co do tego jakieś wątpliwości?" - Oczywiście, że są złe ale uprzedzając się do uprzedzeń, jesteś osobą niezwykle uprzedzoną a przecież uprzedzenia są złe, jak powszechnie wiadomo.
"Bez "emotki"" - nie lubię "emotek", jestem do nich uprzedzony :)
"jesteś osobą niezwykle uprzedzoną" - nie, ale pokaż mi.
""Bez "emotki"" - nie lubię "emotek", jestem do nich uprzedzony :)" - teraz widać ;)
"""Nie kieruj się uprzedzeniami" - że niby uprzedzenia są złe ?" - Oczywiście. Masz co do tego jakieś wątpliwości?" - Oczywiście, że są złe""" - Więc?
""""Nie kieruj się uprzedzeniami" - że niby uprzedzenia są złe ?" - Oczywiście. Masz co do tego jakieś wątpliwości?" - Oczywiście, że są złe""" - Więc?" - Kurde... pogubiłem się... :c -za dużo cytatów wyjętych z kontekstu :D
"Kurde... pogubiłem się... :c -za dużo cytatów wyjętych z kontekstu :D" - :) Więc? ;)
""Kurde... pogubiłem się... :c -za dużo cytatów wyjętych z kontekstu :D" - :) Więc? ;)" - Więc ?
""Kurde... pogubiłem się... :c -za dużo cytatów wyjętych z kontekstu :D" - :) Więc? ;)" - Więc ?" - Czekam.
""""Nie kieruj się uprzedzeniami" - że niby uprzedzenia są złe ?" - Oczywiście. Masz co do tego jakieś wątpliwości?" - Oczywiście, że są złe""" -
"""" Oczywiście, że są złe"""
Dlaczego?
bo ograniczają światopogląd. zakorzeniają się w mózgu i ciężko je wyplewić. jak chwasty takie. są negatywne, więc przeważnie ich obiekt jest smutny.
już ? czy mam odpowiedzieć jeszcze na jakieś trudne pytania ? czuję się zmuszony, bo jestem tak z natury miły, że jak ktoś ładnie pyta, to ładnie odpowiadam ale to nie jest "ładne pytanie". więc granice mojej przyjaznej strony są stopniowo nadwyrężane.