PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=788599}
7,3 38 tys. ocen
7,3 10 1 37623
1,4 13 krytyków
Na układy nie ma rady
powrót do forum filmu Na układy nie ma rady

To jakiś żart? Filmu nie oglądałem i nie zamierzam, ale widząc że film ma 52% ocen 10/10 widać że ocenę wystawiło całe mnóstwo "sztucznych" kont. Nie chcę mi się wierzyć że ten film jest dobry, recenzje ma prawie same negatywne, i mimo to że rzadko ufam krytykom filmowym to ocena 1,1/10 mówi sama za siebie, i ewidentnie ocena filmu jest sfałszowana, i gdyby nie fałszywe konta, średnia zapewne oscylowałaby poniżej 6,0. Zastanawiam się tylko czemu Filmweb nie usuwa takich kont które mają oceniony tylko jeden film na 10

ocenił(a) film na 9
Vitocorleone5228

A kolego "wiarygodne konto z 2021 roku" na jakiej podstawie te wnioski?
Bo dla mnie to za niska ocena. Dla mnie sztuczne konta to te założone teraz dające temu filmowi "1". I gdyby nie te fałszywe konta to ocena byłaby w okolicach 8, no ale tyle fejków dało 1, że ja zaniżyli
Ja daję 9, bo mi się film podobał, a może jestem sztuczny"? Może ktoś mi zapłacił? Jestem regularnie od d 6 lat na tym portalu, 5 lat dłużej niż ty.
Na podstawie ocen tego filmu najlepiej widać podział widza w kinach - od bezmyślnego, który jak nie ma trupów i efektów to daje "1" do takiego, który ceni filmy z treścią, które dają do myślenia. A ja właśnie takie filmy lubię

fillossotto

"Kolega wiarygodne konto z 2021" jest tu już prawie rok i ocenił grubo ponad 200 filmów. Jeśli ci się podobał - spoko, nie mam nic do tego, ale nie wmawiaj mi że ocena filmu mająca 52% ocen 10/10 (więcej niż Ojciec chrzestny, Skazani na Shawshank czy Lista Schindlera) nie jest sfałszowana, bo jest na pewno. Tego "poważnego, dającego do myślenia, niesamowitego filmu (się uśmiałem)" nie widziałem, i słysząc żenujące teksty z tego tworu, po przesłuchaniu kilku recenzji, i wiedząc że scenarzystą tego filmu jest gościu co napisał scenariusz do "Kac Wawy", nie mam zamiaru. Nie chcę marnować czasu na gniota, jest zbyt cenny.
Ale jeśli tobie się podobał to spoko. Nie mówię bezpośrednio o ludziach którym film się podobał i ocenili go dobrze, mając ocenioną sporo filmów, ale o kontach które mają jeden film oceniony na 10, którym jest właśnie ten. I nie wmówisz mi że ocena nie jest sfałszowana, bo jest, i to widać na kilometr. Zjawisko trolli na tym portalu będę tępił zawsze i wszędzie

fillossotto

Piotrek, dlaczego ma ci ktoś płacić za nieuczciwe zawyżenie oceny?

klkoos

nikt nie docenił, to sam wziął sprawę w swoje ręce

Orlagura

Piotrek jest pracowity

Orlagura

powinien gdzie indziej poświecić wysiłki

antypit

ale nie ma zamiaru

Orlagura

Piotrek za bardzo jest zapatrzony w swoje oceny

Orlagura

taki człowiek