PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=788599}
7,3 38 tys. ocen
7,3 10 1 37621
1,4 13 krytyków
Na układy nie ma rady
powrót do forum filmu Na układy nie ma rady

Ten film ma w sobie coś wyjątkowego, bo niewiele jest filmów których nie jestem w stanie obejrzeć do końca. Tu wytrzymałam do 12 minuty, chociaż ręka mnie już świerzbiła przy 8. I chociaż rozumiem zamysł pokazania pazerności i dwulicowości to ogląda się to po prostu źle. Skąd tak wysoka ocena? Quo vadis filmwebie?

karen8907

Zamysł pazerności i dwulicowości pokazał się pod koniec filmu, więc ciekawy jestem, jak po 12 minucie doszłaś do takich wniosków... hm, dziwne...
Albo jesteś jakimś jasnowidzem (w co wątpię), albo... ty już wiesz kim...
Nie wiem też gdzie oglądałaś ten film 2 lata temu i ciekawe, że oglądałaś go ze stoperem...
Zawsze oglądasz filmy mierząc czas?
Mnie się akurat ocena wydaje właśnie w sam raz, nie wiem co jest "nadzwyczajnego" w ocenie w okolicach 7?
Tyle, że zauważyłem na tym forum wiele fejków które raptem po kilka filmów oceniło, które temu filmowi postawiły 1... czyli chciały te ocenę zaniżyć, bo na 1 to ten film na pewno nie zasługuje...
Może założysz temat o tym? o tym zaniżaniu oceny? Ciekawe ko za tym stoi

ocenił(a) film na 1
tipro03

Ten gniot bez wątpienia nie zasługuje na więcej niż 1. Nie ma tu żadnej intrygi, a dialogi są bardzo nieinteresujące, czasami obleśne i seksistowskie. Sam fakt że film pokazuje że bycie uczciwym popłaca jest szkodliwy. Wiem że główny bohater musi się trzymać zasad, ale po cholerę w takim razie kręcić film o tym? Widać że aktorom się grać nie chciało, a rola Milowicza jest poniżej poziomu polskich kabaretów co mówi samo za siebie. Wszyscy obrońcy tego tworu zwykle mają tylko jeden argument dlaczego on jest dobry, a mianowicie przez to że ukazuje polskie sytuacje w krzywym zwierciadle, ale prawda jest taka że to nie sprawia że film z automatu jest lepszy. Tak ogólnie twój komentarz dobrze podsumowuje logikę obrońców tego paździerza: 1. Czepiać się ABSOLUTNIE wszystkiego osoby która coś złego napisze o tym filmie. 2. Koniecznie wspomnieć o tym że konto danej osoby jest fake'owe. 3. Nie podać więcej niż jeden (gówniany) powód dla którego ten film zasługuje na wysoką ocenę. Naprawdę, dlaczego AŻ TAK bronicie tego tworu? Jest nieskończoność lepszych filmów na świecie a akurat postanawiacie bronić to coś...

ocenił(a) film na 1
distymon

Obrońcy mają jeden i ten sam argument bo każde to konto to jedna i ta sama osoba XD

WTTW_FILM

piszesz koleś o sobie? No tak, ty, jedna i ta sama osoba założyłeś tu 3 obraźliwe tematy, a z innych kont dawałeś jedynki.
Oceny nie udało ci się zaniżyć to wyciskasz tu teraz te swoje żałosne gorzkie żale,

tak samo zresztą założyłeś 3 negatywne tematy na forum Kac wawy - to oczywiście "czysty przypadek", że te 2 filmy związane są z osoba scenarzysty na którego punkcie dostałeś obsesji...
oj bidny wttw... widać kompleksy wciąż tak samo cię zżerają i bez pisania o p. Czai długo nie możesz wytrzymać...
żenada

Szeryf_portalu

o kompleksach raczej świadczy nieuczciwe zawyżanie ocen

protip07

gościu myśli, że ktoś w te jego nieuczciwe podbite oceny uwierzy

antypit

ale samopoczucie ma lepsze

ocenił(a) film na 3
antypit

podbite oceny aż kłują w oczy

retboor

niestety

Orlagura

Piotrekza bardzo przejął się autopromocją

Orlagura

ale bie uczciwością

Orlagura

i nieuczciwie zawyzyl sobie statystyki

Orlagura

i admin nic z tym nie robi

antypit

nadal

Orlagura

nadal tak jest

tipro03

Śmieszy mnie to, że zamiast przyczepić się do merytorycznych kwestii Tobie przeszkadzają jakieś pierdoły, ale OK.
Zatem odpowiadając na Twoje zarzuty:
- "Zamysł pazerności i dwulicowości pokazał się pod koniec filmu, więc ciekawy jestem, jak po 12 minucie doszłaś do takich wniosków... hm, dziwne..." - tytuł filmu nie jest zbytnio enigmatyczny, do tego w sieci dostępny jest zwiastun, odgadywanie "głebi" tego filmu jest jak dodawanie 2 +2.
-"Albo jesteś jakimś jasnowidzem (w co wątpię), albo... ty już wiesz kim..." - sugerujesz, że moje konto jest założone po to, żeby tylko temu filmowi wystawić negatywną ocenę (bo już wcześniej mnie posądzano o to na tym forum). Więc faktycznie jest ze mnie niezły jasnowidz skoro 10 lat temu założyłam konto i czekałam 6 lat na ten film, pardon, w sumie to 8 bo dopiero 2 lata temu starałam się go obejrzeć :D
- "Nie wiem też gdzie oglądałaś ten film 2 lata temu i ciekawe, że oglądałaś go ze stoperem..." film jest dostępny na kilku platformach i nie, nie musiałam oglądać ze stoperem bo pod obrazem jest taki paseczek przy którym lecą cyferki dzięki którym wiesz ile czasu upłynęło, to taki lifehack dla Ciebie za free ;)
- "Zawsze oglądasz filmy mierząc czas?" - tylko wtedy gdy film mnie nudzi albo wyjątkowo irytuje, a nauczyłam się już, że szkoda tracić czas na kiepskie filmy.
- "Może założysz temat o tym? o tym zaniżaniu oceny?" - z tego co widzę (stan na 02/09/2021) to ma ocenę 7,2 to jest bardzo, bardzo dobra nota, więc gdzie tu jest jakieś zaniżanie?

ocenił(a) film na 1
tipro03

"nie wiem co jest "nadzwyczajnego" w ocenie w okolicach 7?"
Buhahha, co nadzwyczajnego?
Pokażesz trollu jakikolwiek inny film na świecie który ma przez opłaconych trolli, tak jawnie widoczne "płatne oceny".
Filmweb zepsuł wam trolle zabawę ujawniając rozkład ocen:
Ocena 10 - 53% głosów
A dopiero niżej typowy rozkład ocen.
Trzeba być niezłym mułem żeby nie rozumieć skąd co druga ocena to 10.
Jak można zatrudnić trolli i to jeszcze na tyle głupich, że tak jak ty, nawet nie potrafią jakkolwiek dyskutować na tym forum, tylko przeklejasz te same brednie, które nawet nie pasują do tematu na który odpowiadasz?