Nad morzem

By the Sea
2015
5,9 14 tys. ocen
5,9 10 1 14318
5,3 9 krytyków
Nad morzem
powrót do forum filmu Nad morzem
palkazapalka88

przenieśli scenariusz filmu do prawdziwego życia, ot cała filozofia :)

palkazapalka88

Też myślę, że od czasu tego filmu dawali jasno znać, że coś jest nie tak w ich związku. Coś się psuje. Być może ten film i praca razem miała być swego rodzaju terapią, która by przywróciła coś co dało im przy wspólnym graniu "Pan i Pani Smith".

palkazapalka88

Takie same odniosłam wrażenie...

ocenił(a) film na 7
palkazapalka88

Ja już kiedyś pisałam, zanim wybuchła ta cała afera, że ten film może mieć wątki autobiograficzne. Jolie chciała mieć dzieci za wszelką cenę, Brad też marzył o dużej rodzinie, ona źle wyglądała od wielu już lat, mogła wielokrotnie poronić, tym bardziej, że już przy ciąży z bliźniętami były podobno jakieś komplikacje. A ta scena, gdzie ona nie czuje się już kobietą, w końcu usunęła piersi i jajniki, do końca życia musi przyjmować hormony. Od zawsze pisano o jej temperamencie, romansach itd., mogło jej się obrócić usposobienie o 180 stopni. Kto ich tam wie, czy nie zaczęły się zdrady z różnych przyczyn. Przykre. Oni dla mnie byli od lat wielką inspiracją, swoimi rolami aktorskimi, działalnością charytatywną. A dzisiaj sobie myślę, że padliśmy wszyscy ofiarami grupowej iluzji, oni zagrali oscarowe role, udając przez lata swoją wielką miłość.

ocenił(a) film na 7
tolerancja91

Tak czy siak po tym filmie szkoda mi ich,teraz bardziej rozumiem przez co mogli przechodzić.nawet bedąc obrzydliwie bogatym i sławnym mozna mieć te same przyziemne problemy...

palkazapalka88

Moim zdaniem ten film zrobili jako pożegnanie. Dla widzów - pożegnanie ze swoim związkiem.
Ile tam biografii to wiedzą tylko oni.
A co do tego - jak pisze tolerancja91 - czy od zawsze udawali, no to znowu, nie można tego wiedzieć ... Kto wie jak żyją gwiazdy w Hollywood i jakie zapisy noszą ich kontrakty...
Ja np osobiście nie wierzę w prawdziwość obecnego związku Clooneya bo wydaje mi się że jest gejem. Ale to tylko takie gdybanie jak wszystkie powyższe....

ocenił(a) film na 7
palkazapalka88

Raczej nie skoro zdjęcia powstały podczas ich miesiąca miodowego. Chyba za wcześnie jeszcze było na kryzys.

ocenił(a) film na 6
aniadolan1

Byli ze sobą już sporo czasu zanim wzięli ślub, wiec mogłoby im się już nie układać do tego czasu.