PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208234}
5,4 73  oceny
5,4 10 1 73
Nad rzeką
powrót do forum filmu Nad rzeką

albo opowiadanie dla młodzierzy szkolnej.

ocenił(a) film na 7
Wujek_Sylwek

Szkolnej czy trudnej, pal sześć, ale młodzieŻy.
A filmik bardzo przyjemny.

ocenił(a) film na 5
Levis_Crack

Oj, najmocniej przepraszam. Polska język trudna język. Mój chelling specker nie działa po polsku.

ocenił(a) film na 7
Wujek_Sylwek

Tak trudny... 'Nic to" jak powiedział Wołodyjowski do Basieńki ("Pan Wołodyjowski").
chelling specker - "Uu, pan jest poliglotą" jak powiedział doktor Plama do księcia maharadży Kaburu ("Hydrozagadka").
"A cóż to takiego u diabła "bejzik inglisz"" powiedział porucznik Kurzawa do porucznika Korwin-Makowskiego ("Eroica") , a więc zapytam: cóż to takiego u diabła "chelling specker"?

ocenił(a) film na 5
Levis_Crack

"chelling specker" to taki słaby dowcip na temat "spelling checker". https://pl.wikipedia.org/wiki/Spuneryzm . Jest on zrozumiały dla wszystkich (takich jak ja), którzy są zmuszeni używać technologii nie przystosowanych do języka, którym się posługują. Proszę doceń chociaż to, że udało mi się poprawnie zakodować polskie literki.

ocenił(a) film na 7
Wujek_Sylwek

Doceniam, doceniam. I dumny jestem z Ciebie że tak ładnie napisałeś :)
I pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Levis_Crack

Serdecznie koledze dziękuję za poprawienie mojej polszczyzny. Dobrze, że są ludzie, którym na tym zależy i nie wstydzą się poprawiać. Dla mnie jest to szczególnie ważne, bo od wielu lat mieszkam poza Krajem.

ocenił(a) film na 7
Wujek_Sylwek

Drobiazg. Proszę bardzo.
Teraz rozumiem że możesz mieć pewne perturbacje z polskimi znakami.
Tym bardziej pozdrawiam z daleka.