Naga broń

The Naked Gun
2025
6,3 19 tys. ocen
6,3 10 1 19120
6,3 46 krytyków
Naga broń
powrót do forum filmu Naga broń

Właśnie wróciłem z kina i jeszcze mnie boli brzuch i policzki od śmiechu. Wielu ludzi pisało po wypuszczeniu trailerów ,że nie śmieszne ,że Liam się nie nadaje , że to nie ma prawa się udać bez Lesliego Nielsena. No i się udało i to udało rewelacyjnie. Gagi świetne i naprawdę bardzo bym chciał więcej takiego humoru w filmach. Liam świetny w swojej roli . Pamela również super. Scena tej dwójki w kuchni majstersztyk . Cała sala ryła ze śmiechu . Na plus ,że nie próbowano stworzyć takiego samego Franka jakiego grał Leslie. Są oczywiście nawiązania do starej nagiej broni i całościowo jeśli ktoś kocha trylogię z LN to jest to pozycja obowiązkowa. Nie pogniewał bym sie jesli z Liamem również powstała by taka trylogia oczywiście zakładając, że dwie kolejne części utrzymały by poziom filmu który dziś obejrzałem. Polecam z czystym sumieniem . Ja obejrze jeszcze pewnie wiele razy tak jak pierwowzór. Podsumowując kto nie był jeszcze w kinie to pędźcie bo wyjdziecie z kina w doskonałym nastroju i z bananem na gębie .

Flash1984

Ha ha ha

ocenił(a) film na 8
mariooks1945

A zczego Ha ?

ocenił(a) film na 8
Flash1984

Zgadzam się w 100 % !!! Poszedłem do kina z żadnym nastawieniem, a wróciłem tak rozbawiony jak nigdy :D Liam robi robotę, to chyba przez to, że jest to najmniej spodziewany wybór na Franka JR. Bardzo dobry zabieg twórców, że wybrali do głównej roli aktora, który się w ogóle z takim gatunkiem nie kojarzy. Gdyby wzięli jakiegoś komika to już odbiór filmu nie byłby taki pomimo świetnych żartów (sekwencja z bałwanem wymiata!!!).

ocenił(a) film na 8
Kabaczerro

Wszystko fajnie zgadzam się tylko Liam jest już mocno stary. 10 lat temu powinni to nakręcić z nim

Flash1984

"Najlepsza komedia od wielu lat" :) Choćby od ALIBI.COM 2 z 2023 jest dużo słabszy. I budżet to... 5mln, a nie, jak w Nagiej Broni 42mln dolarów...

ocenił(a) film na 8
pawelk1504

ALIBI.COM i ALIBI.COM 2 były kozackie ale Naga Broń po prostu sprawiła ,że smiałem się bardziej niż na tamtych filmach. Ale fakt to również były świetne komedie . To są moje osobiste odczucia :-) Każdy ocenia inaczej

Flash1984

Musiałeś zjeść coś nieświeżego skoro cię brzuch boli. Film nieznośnie niemądry. Korpo papka dla .. brak słów. Stara Naga broń czy Czy leci z nami pilot to arcydzieła. Nieładnie oszukiwać widzów i naganiać za pieniążki na tego gniota. oddajcie mi 30 zł!

ocenił(a) film na 8
ROBERT_STO

Nieładnie to jest pomawiać kogoś o coś czego nie robi . Ja nie dostaję za nic kasy bo jestem po prostu zwykłym szarym kowalskim który wybrał się pewnego wieczoru do kina na film i wyraził o nim swoją opinię. Czy korpo papka ? Może dla ciebie tak .Dla mnie komedia którą z przyjemnością obejrzałem i zrobię to ponownie tak jak ze starą Nagą Bronią. Oba filmy choć mają podobny schemat są od siebie różne chociażby ze względu na innych aktorów i to w jakich czasach były kręcone. Nie zmienia to jednak faktu ,że film choć może nie jest taki jak stare części to jednak powoduje śmiech i nie uważam ,żeby był gniotem. Może po prostu od starej Nagiej Broni zdziadziałeś trochę na co zresztą wskazuje twoje wołanie o zwrot pieniędzy . Starsi ludzie tak często mają , że czują się oszukani. Ktoś cię zrobił metodą na Neesona. Miłego dnia i większego poczucia humoru. Śmiech to zdrowie.

Flash1984

No i co będziesz się kłucić z gosciem któremu się nie podobało? I będziesz go obrażać? Dorośnij gościu każdy ma inny gust.

Flash1984

Winny się tłumaczy. Rozumiem że potwierdzasz że tobie zapłacili. Film to profanacja, zrobili to celowo odsuwając starego reżysera od projektu. Zuckera nie poprosili nawet o konsultację. Stare filmy były inteligentne i antysystemowe, nowy to gniot systemowy, zgniły i skorumpowany.

ocenił(a) film na 8
ROBERT_STO

Masz swoje zdanie ja mam swoje. Mamy Inne poczucie humoru i co innego nas interesuje. Dla ciebie to gniot dla mnie nie. Można by tak pisać w nieskończoność. Mi się film podobał . To nie musi być kino wybitne . Nie oczekuję po takim filmie arcydzieła. Ma bawić i mnie bawił.

ocenił(a) film na 10
Flash1984

Stary, ja to samo! Gardlo boli od smiania. Stara dobra naga broń! Mnóstwo nawiązań i easter eggow. Super muzyka. Ubawilem sie.

ocenił(a) film na 5
Flash1984

właśnie wyszedłem z kina i jestem zawiedziony. Stara Naga Broń miała żarty ze smakiem, a ta wygląda jak zrobiona przez patusa.

ocenił(a) film na 8
elo112

chwytanie fallusa gargulca na gzymsie, nagrywanie szczania i nucenia w kiblu, łapanie babki za cycki, maszyna ssąco-ciupciająca, zepsute jedzenie w lodówce, ładny bóbr, szlifowanie pośladków na scenie - faktycznie, szczyt smaku i wyrafinowania poprzednich części! :D

ocenił(a) film na 6
Flash1984

Bardzo chciałem wyjść z kina mając podobny odbiór filmu bo trylogię uwielbiam. Niestety film ma lepsze i gorsze momenty, a nasze tłumaczenie nie nadążało za typowo amerykańskimi żartami. Mimo wszystko trzymam kciuki by powstała kolejna część.

ocenił(a) film na 5
siLk_2

Mogliby sparodiować parę filmów, w których grał Neeson.

ocenił(a) film na 7
Flash1984

Ja też dobrze się bawiłem. Śmiechłem kilka razy, a w trakcie seansu zapomniałem o otaczającym mnie gównie.

ocenił(a) film na 3
Flash1984

Lubię stare wersje i liczyłem na podobny poziom i niestety się zawiodłem. Straszne drętwy ten film. Współczesne wersje Różowej pantery zdecydowanie lepsze a typ humoru podobny.

ocenił(a) film na 8
Flash1984

To nie to samo co klasyki z Nielsenem, co nie znaczy, że nie bawi - ja się uśmiałem. Sporo gagów podobnych, sporo innych, wiele trafia. Naga broń: The new version - nie obrażę się na kolejne części. Widać udział Setha MacFarlane'a w scenariuszu - i dobrze!

Flash1984

film okropność, 0/10.

ocenił(a) film na 2
Flash1984

Z czego ,,cala sala ryla,,? Ze scen z balwanem? Z golej du*y zawislej na 2 kulach? Jak się napieprzali po łbach? Żałosny humor, ale czego oczekiwać, jak odmóżdżono tak "pokolenie z", ze starczy przeklinać, a ci się śmieją... i jeszcze gniota arcydziełem okrzykują.... nie dziwię się jak będziecie w kolejkach stać po kolejną dawkę cudownego preparatu, ktorego do dzisiaj nikt nie przebadał. Nie zdziwię się, że bedziecie stali nawet na mrozie by kupic nty model ,,nowego,, smartfona. Nie zdziwię się, gdy w łapę czipa wlozycie, bo karta/telefonem nie trzeba będzie placić...itd. Nie dziwi, że wyginiecie jak dinozaury, bo sami idziecie w przepaść. Dane o demografii nie kłamią. Powiedz, tak szczerze, co cię smieszyło? Przekonaj mnie, że się mylę dając mu 2. Gusta gustami, ale nawet nic tu ciekawego nie było. W prawdziwej Nagiej broni smiano się ze wszystkiego i ze wszystkich. Tu tępa propaganda, plus beznadziejny humor? Zalosny film. A cała sala - nie uwierzę dopóki nie zobaczę....