Chory reżyser, chorzy producenci i cała ekipa. Po co się robi takie filmy??? Jeżeli ktoś lubuje się we krwi i dziurawieniu ludzi nożyczkami, niech sobie ogląda. W tym fimie nie ma kompletnie nic ponad to. I proszę - nie dorabiajcie do tego żadnej ideologii. Już nie mówiąc o tym, że nawet nie ma się czego bać. Jak ktoś jest bardzo ciekawy - niech obejrzy sobie film na podglądzie (bo dialogów w zasadzie nie ma) i szybko wyrzyci kasetę albo CD do kosza. Ten film nie wart jest nawet ceny najtańszej płyty CD. ZERO.
Wiadome było że i takie komentarze się pojawią :>. Chory to dziecko za przeproszeniem jesteś ty biorąc się za film który z pewnych względów się dla ciebie nie nadaje. Czytając twój komentarz odniosłem wrażenie jakbym widział płacz 15-latka który zobaczył za dużo jak na swój młody rozumek. Nie lubisz ostrego gore? po co więc oglądasz Interieur? może ciekawość? A najśmieszniejszy jest kawałek o baniu się. Zrozum że to nie jest film który ma wyłącznie na celu wywołanie strachu u widza tylko zszokowanie go i jak widać po twoim komentarzu jak najbardziej mu się to udało :> A co do wartości - czekam na polskie wydanie DVD, mogę za nie dać nawet i 100zł - więc widzisz - ty go nie cenisz a ja jak najbardziej.
Mógłbym się wdać w dyskusję, czy zadaniem filmu takiego jak ten jest wywołanie szoku czy lęku u widza, ale nie sądzę, aby był tego wart. Najogólniej powiedziałbym tak, że nie rażą mnie nawet najbardziej drastyczne sceny mordowania, tortur, cięcia mózgu na kawałki czy przecinanie ścięgien lub hektolitry krwi, pod warunkiem, że film oprócz tego ma w swoim wydżwięku coś jeszcze. Tym czymś może być ciekawa, niebanalna fabuła, ciekawe charaktery, jakaś szokująca (lub normalna) opowieść, dobra gra aktorów, jakiś zaskakujący finał lub jaja, które sobie robi reżyser. Według mnie, jeżeli robi się film obfitujący w sceny mordowania i znęcania się nad innymi tylko po to, żeby je pokazać, bez niczego więcej, to jest to chore. Zaspokojenie jedynie potrzeby obejrzenia wyrafinowanych sposobów (choć w tym filmie wyrafinowania nawet nie było) zadawania cierpienia innym ludziom uważam za nienormalne, bo ocierające się o sadyzm i radość z okrucieństwa. A jeżeli reżyser nie umie tego robić profesjonalnie i musi się uciekać do kobiety w ciąży i pokazywania silikonowego płodu, to robi się po prostu niesmaczne. Wbrew temu co piszesz, ten film wcale mnie nie zszokował, wręcz przeciwnie - momentami rozbawił. Nawet jeśli przyjąć taki punkt widzenia, że chodzi tu wyłącznie o rzeź i jatkę, to przynajmniej niechby to zrobili dobrze. Scena, kiedy kobieta wymiotuje litrami białej mazi śmieszy, bo prawie widać rurkę schowaną z drugiej strony głowy. Podobne przykłady i niekonsekwencje można mnożyć. Obejrzałem go do końca między innymi dlatego, bo czytałem zacięte komentarze na ten temat właśnie na tym forum i pomyślałem, że coś w nim musi być, skoro przeprowadzane są tak namiętne spory. Okazało się jednak, że ten nadęty balon pękł bez cienia huku...
Każdy ma prawo do swojej opinii, Witcher też i ja się z tym w 100% zgadzam, ale ja takie prawo też mam i wystawiam temu filmowi ocenę 1/10. Ty twierdzisz, że skoro ktoś ma odmienne zdanie, to jest ignorantem i nie ma prawa się wypowiadać. Otóż mylisz się, czego dowodem są inne wypowiedzi. Rozumiem twoją złość, ale nie uważam cię za ignoranta, a jedynie za gościa z dziwnym gustem, i tyle. Naskakiwanie na każdego, kto wyrazi krytyczną opinię nie najlepiej chyba o tobie świadczy. Nie ma chyba nic gorszego jak beton i klapki na oczach. Nie sądzę, żeby to forum było od tego, żeby się nawzajem wyzywać, czego ja nie robię. Twój kawałek o "młodym rozumku" i "płaczu 15-latka" najdobitniej świadczą o tym, że nie masz argumentów tylko odpowiadasz wyzwiskami. Na marginesie mam chyba więcej wiosen niż Ty i obejrzałem chyba więcej filmów od Ciebie, więc mam z czym porównać. Niestety, to porównanie po prostu wypada fatalnie.
piotr100 -milcz!!,zamilcz na wieki przez takich jak ty wszyscy mysla ze ten film jest denny bez kitu wystawiajac mu ocene 1/10.Wiesz co to znaczy wystawic filmowi ocene 1/10??!!.Ja rozumiem ze mozesz miec inne zdanie i film moze ci sie nie podobac ale za cholere jasna nie umiem zrozumiec jednego faktu film gdzie inni oceniaja na 8,9,10 nawet na 5,6,7 ty walisz jednyke to jest cos niepojetego.Dla mnie gdzie ja dalem temu filmowi 9 Ty go przyrownales do najwiekszego chłamu dna badziewia jakie wyszlo.dla mnie nie jestes ignorantem jestes kompletnym ignorantem!Idz obejrzyj sobie lepiej jakas komedie a nie psujesz note jednemu z lepszych horrorow jakie wyszly.
Tak to już jest z gustami, niestety. Jedni lubią jedno, a drudzy drugie. Nie sądzę, żeby od mojego głosu zależało, czy ktoś film obejrzy czy nie. Ludzie nie są tacy głupi. A Ty, Witcher, nie emocjonuj się tak bardzo, bo się spocisz. Ja nie robię larum jak oceniłeś Number 23 na 2, bo wg mnie zasługuje na więcej. Ja tego filmu nie przyrównuję do najgorszego chłamu, bo to jest najgorszy chłam. Od tego jest to forum, żeby się wypowiadać i oceniać. Ty oceniłeś na 9, ja na 1, widocznie podoba nam się co innego. Nie rób z tego afery, człowieku! I przestań obrażać ludzi, którzy mają inne zdanie niż Twoje. Jak masz im coś do powiedzenia to wytłumacz i daj argumenty, a nie wal głową w mur.
Szanowny Piotrze100.
Dyskusja to była w wątku kilka stopni niżej, bo znalazło się jednak kilka osób, które chciały merytorycznie porozmawiać o rzeczonym filmie(mimo różnicy zdań co do wartości obrazu). I co ciekawe od pewnego momentu Twoi (mało)szanowni adwersarze nie raczyli podać swoich argumentów. A to chyba już o czymś świadczy. Szkoda sobie zawracać głowy fanami, i to do tego fanami tego typu, którzy potrafią obrazić każdego kto ma inne zdanie od siebie. Mentalność typowego Polaczka i tyle mam do powiedzenia(mimo, że pewnie ten czy ów zacznie mnie obrażać, nie silcie się Panowie i tak nie wdam się w dyskusję na Waszym poziomie).
Pozdrawiam.
Dyskusję czytałem i nawet chciałem się do niej włączyć, ale doszedłem do wniosku, że przede wszystkim trzeba O CZYMŚ dyskutować. Moim zdaniem akurat ten film nie spełnia tego warunku, równie dobrze możnaby dyskutować o wartościach artystycznych Bolka i Lolka lub Czarodziejek z Księżyca. Ze swojej strony myślę, że temat tego obrazu się wyczerpał i dalsze dywagacje byłyby tylko biciem piany, choć to ostatnio bardzo modne, również na tym forum. Na pewno jednak zdarzy się, że podobny twór pojawi się w rozpowszechnianiu i ciąg dalszy nastąpi. Byle lepszy.
Również pozdrawiam.
Mnie sie podobal ale nie polecam ogladac go plci przeciwnej ze wzgledu na temat ciazy i to jak powiedzmy zostala rozwiazana.Trzeba tez byc juz obeznany ogolnie z horrorami zeby pozniej sie nie szokowac i nie miec pretensji ze taki film sie obejzalo.Nie jestem krytykiem dobra recenzje mozna przeczytac na horror.online.Ten film ma minusy ale plusow znacznie wiecej mnie przestraszyl wprawil w stan niepokoju a wiec jak na film ktory takie ma zadanie to bardzo dobrze.