Po niesamowitym Bladym Strachu ciekawym s bezkrwawym Ils bardzo oryginalnym i niezwykłym obrazie Calvaria Ostrym i dającym satysfakcje z ogladania Frontieres I Martyrs które zapada w pamięc na długo obejrzałem A l interieur i jestem USATYSFAKCJONOWANY
...hmmm rzeczywiście francuskie horrory są naprawde mocne - krwawe, brutalne i dla osób o ....mocnych nerwach; ja osobiście uwielbiam horrory lecz francuskie mnie czasami przerażają :)
Jesli chodzi o "Najście" - to dla mnie zbyt brutalny, strasznie oddziałowuje na psychike kobiecą w szczególności ----------------------------------SPOILER--------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- ------(motyw "krojenia" brzucha bohaterki w ciąży - ja wymiękam...);
"Frontiere(s)" - podobnie - choć tematycznie rewelacyjny to no niestety zbyt dużo krwi i rzeźi;
"Martyrs" z kolei jak dla mnie bardzo dobry- zupełnie nieprzewidywalny, straszny (oddziaływująco!!) w stu procentach zostaje w pamięci; krew jest ale w granicach moich wytrzymałości...
Pozdrawiam
bez dwóch zdań Francuzi potrafią robić horrory.Są one jedyne w swoim rodzaju. Pełne niepokoju napięcia i psychozy "high tension ,Martyrs".
Siemka :)
Szukam właśnie tego filmu gdzie go mogę obejrzeć ?
I jak znacie jakieś podobne filmy lub przynajmniej dobre horrory to jestem zainteresowany.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.