Najście

À l'intérieur
2007
5,7 8,8 tys. ocen
5,7 10 1 8769
8,0 14 krytyków
Najście
powrót do forum filmu Najście

Od początku czuć pschodeliczny i niepokojący klimat który przytłacza od pierwszej do ostatniej sekundy. Na pewno nie jest to rzeźnia dla samej rzeźni bo jest tu zbyt wiele wątków psychologicznych. Jednak to co najbardziej mnie zafascynowało to muzyka - idealnie dobrana i hipnotyzująca widza. Na ostatniej scenie niemal zwymiotowałem co dobitnie świadczy jak ciężki to film a reżyserom należą się wielkie brawa za to, że potrafią oddziaływac na widza tak mocno. I co za patałachy obniżają ocenę tego filmu? Minimum 8 powinno być.

9+/10

Witcher

Moja ostatnia uwaga skierowana jest oczywiście do osób które na chama wystawiają oceny pokroju 1-2 tylko dlatego że nie lubią tego typu filmów. Rozumiem że dla kogoś mógł to być film średni i dał 5 a dla jeszcze innej oosby słaby i dał 4, ale dawanie jedynek jest nie na miejscu zważając chociażby na walory artystyczne tego filmu jak kapitalne sceny gore, niesamowita muzyka czy pierwsza scena otwierająca film (wypadek). To tyle co miałem do dodania :)

ocenił(a) film na 9
Witcher

Na mnie zrobił duże wrażenie, mówiąc krótko zszokował mnie a widziałem już wiele horrorów, 9/10. Dla ludzi o mocnym żołądku ;)

ocenił(a) film na 10
DoDo_7

hm ja mam ten film i ciagle sie waham-ogladac czy nie ogladac. tak jakos sie boje...

ocenił(a) film na 10
Witcher

na filmwebie już tak jest że filmy godne uwagi mają zaniżone oceny, a jakieś badziewia mają oceny między 6-7, a wszystko przez dzieciaków, którzy nie mają jeszcze na tyle rozwiniętej inteligencji (myślowej i uczuciowej) i nie dostrzegają pewnych rzeczy jeszcze... nic się na to nie poradzi taki świat...
PS. w 100% zgadzam się z autorem tematu, dla mnie jeden z najlepszych horrorów jakie widziałem, a przyznaję się że filmy to moje hobby i dużo już widziałem ;)

maximus86

Zaskoczył mnie ten film gdyż spodziewałem się że będzie bardziej softowy. Film jest bardzo brutalny i choć widziało się mocniejsze rzeczy to te francuskie dzieło jest wrecz rewelacyjne ze wzgledu na fabułe, klimat, muzykę oraz świetne sceny gore. 9+/10

ocenił(a) film na 4
Witcher

Dla mnie przerost formy nad treścią. Nowe francuskie shockery niezbyt przypadają mi do gustu. Frontiere to słaby i głupi wręcz film (lewackie zabarwienie), Haute Tension jeszcze ujdzie, Calvaire w miarę oryginalny i lekko psychodeliczny, w sumie najlepszy z tu wspomnianych, Inside zaś miażdży jeśli chodzi o ekstremę ale klimatu nie ma w nim za wiele. Ścieżka dźwiękowa mocno przeciętna. Na plus postać tajemniczej pani. Daję 4/10.

ocenił(a) film na 10
Daniel84

drogi danielu-frontieres wlasnie bez lewackiego zabarwienia bylby glupim filmem. zreszta teraz na swiecie prawica jest w odwroxie i mam nadzieje ze te nie oszukujmy sie-zacofane-poglady odejda w niepamiec.

ocenił(a) film na 4
duende_2

Szczęśliwie Twoje nadzieje odnośnie tych rzekomo zacofanych (czy to ta klasyczna lewicowa tolerancja?) poglądów spełzną na niczym. :D

ocenił(a) film na 10
Daniel84

tak to ciekawe. to dlaczego obama pokonał prawicowego dziadka w wyborach w usa. młode pokolenie wolnych ludzie nie bedzie dluzej akceptowalo dorabiajacych sie ich kosztem starych dziadków pasacych brzuchy. i nie uwzywaj tu takich gerek typu lewicowa tolerancja. metoda walki typowa dla prawicy a wiec populizm i skróty myslowe. (a moze wlasnie nie skróty) tolerancja tolerancja ale prawda jest najwazniejsza. a prawica ze swojej naturu od poczatku jest zacofana. podczas wielkiej rewolucji francuskiej konserwatywni szlachcice którzy zyli w zamknietych palacach i nie potykali sie o trupu ludzi lezace na ulicy zasiedli po prawej stronie. chcieli tylko pasc sie dalej jak krówki na pastwisku i chodzic do kosciólka. raj na ziemi.

ocenił(a) film na 4
duende_2

To są puste frazesy. W rzeczywistości gospodarka zorganizowana na modłę liberalną jest najbardziej wolnościowa, gdyż zapewnia ROTACJĘ ELIT. Wysokie podatki zaś umacniają status quo. Senator Obama dostał 3 razy więcej pieniędzy na kampanię, z czego spora część pochodziła... niespodzianka! Tak, tak, od wrednych bankierów z Wall Street :d

Mam też dobrą radę dla ludzi, którym wydaje się, że głosując na lewicę z automatu stają się fajniejsi, młodsi, piękniejsi i bardziej nowocześni. Nie przesadzajcie z triumfalizmem! Za 8-10 lat wahadło znów wskaże na inną opcję. Tak się dzieje od 200 lat mimo, że socjaliści z uporem maniaka wieszczą koniec ery liberalnego konserwatyzmu. A figa z makiem! :D