Kolejny po "Haunte Tension" oraz "Ils" świetny horror z Francji. TYm razem bardzo krwawy. Efekty gore świetnie wykonane, sam klimat filmu powoduje niepokój a to w tego typu obrazach najważniesze. Wiele scen na długo zapada w pamięć swoją brutalnośćią. Świetne aktorstwo (chociaż to standard w horrorach Francuskich). Film trzyma w niesamowitym napięciu, które nie ustępuje ani na chwile. Zdarzają się w filmie nielogiczne zachowania bohaterów (policjanci) no ale do tego już zdążyłem się przyzwyczaić oglądając wiele slasherów..więc dla mnie wielką wadą to nie jest :) Jeszcze co mnie w filmie zszokowało to zakończenie, którego się nie spodziewałem :) No i świetna muzyka, która doskonale tworzy wraz z innymi czynnikami znakomity klimat. Nie zgodze się z twoierdzeniem, że jest to bezcelowa jatka. Psychopatka ma swoje powody i chore pragnienia, które stara się realizować...a samo umiejscowienie akcji w Paryżu wstrząśniętym zamieszkami również nie jest wprowadzone do filmu bez powodu-piekło społeczeństwa na ulicach miasta-piekło jednostki w jej własnym domu. Film mnie rozwalił i ciesze się, że mogłem go zobaczyć. Jednak ostrzegam: NIE JEST TO FILM DLA WSZYSTKICH!!!! Leiej się zastanów czy lubisz krwawe horrory przed seansem :)