Najście

À l'intérieur
2007
5,7 8,8 tys. ocen
5,7 10 1 8769
8,0 14 krytyków
Najście
powrót do forum filmu Najście

Jestem pod wielkim wrazeniem. Kolejny francuski horror, ktory pozostawia chociazby amerykanskie daleko za soba. Umiejetnosc budowania napiecia kasuje tu takze inne horrory bez jednego zdania. Trzeba koniecznie ogladnac w zimowy wieczor z przyciemnionym swiatlem.
Bylo oczywiscie malych kilka wpadek, lecz to bez znaczenia. Liczyl sie caloksztalt.

tomie_2

Oglądnełem go po tym jak w pewnym czsopiśmie otrzymał ocene 10/10... niestety bardzo się zawiodłem. Film ma tylko dwa atuty:
-efekty dzwiękowe, naprawde potrafią solidnie przestraszyć... oraz akcja tocząca się w dwóch pomieszczeniach, wypada bardzo fajnie i nie nudno. Najbardziej irytuje brak realizmu: kobieta w 7miesiącu ciąży biega po domu jak gdyby nic, dawno powinna poronić. Policjant wchodzi do domu a drugi zostaje w radiowozie, po czym nie wraca a jego partner nie wzywa nawet wsparcia tylko pcha się tam na wariata.
Film ma niski budżet widać to po taśmie jaką jest kręcony oraz efektach. Ogólnie daje 5/10.

ocenił(a) film na 9
adi_dassler

O tych wpadkach wlasnie pisalem, ale... to nie zmienia mojego punktu widzenia. Dla mnie najlepszy horror ostatnich lat.