PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682889}

Najdłuższa podróż

The Longest Ride
2015
7,4 85 tys. ocen
7,4 10 1 85302
5,2 4 krytyków
Najdłuższa podróż
powrót do forum filmu Najdłuższa podróż

... ale Sparks pisze świetne książki i nie wiem dlaczego twórcy filmu tak bardzo odbiegają od jego książek... Oglądając zwiastun tego filmu już widzę, jak bardzo odbiega od książki, która na prawdę jest jego najlepszą od dłuższego czasu, to już wiem co będzie gdy obejrzę cały film... szkoda. Jakby nakręcali film na prawde pod książkę, byłoby cudownie ;)

pro6kar

Filmy na podstawie książek Sparksa są słabe ;/ Nigdy nie mogę sie przybrać do przeczytania jakiej jakiejkolwiek książki bo po filmach mogę stwierdzić, że wszystkie historie są do siebie mega podobne i przewidujące...
Oczywiście nie wszystkie bo jesienna miłość i pamiętnik są dobre przynajmniej sądząc po filmach bo niestety nie czytałam ale reszta jest bardzo przewidująca.

ocenił(a) film na 8
Patsula

Jesiennej miłości nie czytałam, ale Pamiętnik, owszem. Książka na prawdę super :) ale oczywiście strasznie różni się od filmu, co do Najdłuższej podroży to zapowiada się w ogóle coś innego jak książka..;/

pro6kar

Sparks ma kontrolę kreatywną nad większością swoich ekranizacji :) tzn. ma decydujące słowo w kwestii czy akceptuje scenariusz czy nie, a sam również nad nim pracuje, dodaje wątki itp. To, że filmy nie śledzą książek, to również jego decyzja. Sam kiedyś powiedział w wywiadzie, że nie widzi sensu żeby przenosić na ekran historię dokładnie taką jak w powieściach, bo byłoby to nudne, dlatego stara się tworzyć nowe historie na bazie swoich oryginalnych książek.

ocenił(a) film na 8
Thumbelina

Jak dla mnie nie byłoby to nudne, no ale cóż... Jak zostało tu wspomniane, że Sparks ma decydujące zdanie, każdy ma swój gust i opinnie na ten temat, szkoda, że ma takie zdanie, bo jak dla mnie byłoby fajnie zobaczyć bohaterów książki jakąś ktoś przeczytał na wielkim ekranie.