PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682889}

Najdłuższa podróż

The Longest Ride
2015
7,4 85 tys. ocen
7,4 10 1 85303
5,2 4 krytyków
Najdłuższa podróż
powrót do forum filmu Najdłuższa podróż

fajnie, że zagra Britt Robertson :)

ocenił(a) film na 7
Aselka

Zgadzam się ! :) Britt Robertson wygląda niemal identycznie z moim wyobrażeniem o Sophii, podobnie też Scott Eastwood jest idealnym Luke'm :)

Aselka

mnie najbardziej interesuje Luke i to co widze podoba mi się ;) a Sophia będzie piękna !

ocenił(a) film na 8
nielegalnielegalna

ja jeszcze nie czytałam książki więc jestem bardzo ciekawa filmu :-)

Aselka

polecam książke ! :)

ocenił(a) film na 8
nielegalnielegalna

mam nadzieje, że bardziej mi się spodoba niż "Dla Ciebie wszystko" bo ta wgl mi nie przypadła do gustu zbyt się ciągła. Ale za to też powstał film! i zapowiada się ciekawie: http://www.filmweb.pl/film/The+Best+of+Me-2014-629797

Aselka

,,Najdłuższa podróż" to jedyna książka Sparksa jaką przeczytałam ale chętnie przeczytam ,,Dla Ciebie.." i zobacze czy mi się spodoba:)

ocenił(a) film na 8
nielegalnielegalna

Ooo to jeszcze wiele przed Tobą wzruszen i wrazen :) Sparks ma wiele cudownych książek i również innych filmów na podstawie ich :)

Aselka

Rolę Ruth będzie grała Talisa Maegyr z Gry o tron ! Uwielbiałam ją w tej roli..do tego kocham tę książkę więc już nie moge się doczekać!

ocenił(a) film na 7
Aselka

Czytałam książkę i mam nadzieję, że film będzie równie fantastyczny :)

ocenił(a) film na 8
Sylwia23_fw

Ciekawa jestem książki :-)

ocenił(a) film na 7
Aselka

Musisz przeczytać! Jest rewelacyjna! :)

Aselka

Książki nie znam, ale Britt Robertson pod kopułą miała jedną z fajniejszych ról więc fajnie będzie ją zobaczyć w dobrym filmie... ładna dziewczyna zresztą :P

ocenił(a) film na 1
hubgru

A jaki to jest ten dobry film ?

Aselka

nie wierzę w to co widzę o.O
po pierwsze: B. Robertson jest niesamowicie irytująca z twarzy i z tzw. gry aktorskiej. to że ona występuję w tej ekranizacji jest wystarczającym powodem żebym ją sobie darowała
po drugie: "Najdłuższa podróż" jest jedną z NAJGORSZYCH książek Sparksa. serdecznie odradzam tej lektury. wymęczyłam ją chyba jak żadną inną. najbardziej irytujący był wątek z Sophie i Luke'm. tak w ogóle Robertson nawet idealnie pasuje do Sophie - obie tak samo irytujące.
film mogłabym obejrzeć - ale tylko i wyłącznie dla historii Ruth i Iry.

Boże jedyny, powoli tracę wiarę w ludzi i ich dobry gust... :<

ocenił(a) film na 8
isobel

ja nie czytałam jeszcze tej książki Sparksa. Ostatnio którą przeczytałam to "Dla Ciebie wszystko" i była fatalna w porównaniu do innych. Podobnie film średni. Dlatego licze na to, że ten film jak i ksiazka mi sie bardziej spodobaja :)

Aselka

no popatrz - mi się akurat "Dla Ciebie wszystko" podobało ;) o dziwo, bo domyśliłam się jak to się skończy (oglądało się "7 dusz...") wg mnie "Najdłuższa podróż" jest jedną z jego najsłabszych powieści, a bardzo się na nią nastawiałam bo ma mnóstwo pozytywnych opinii. ucieszyłam się, że chcą nakręcić jej ekranizację, ale obsada mnie zniechęca. "Dla Ciebie wszystko" jeszcze nie oglądałam.

no cóż, może mamy zupełnie inne gusta i akurat Tobie "Najdłuższa droga" przypadnie do gustu tak samo jak jej ekranizacja :))

ocenił(a) film na 8
isobel

bardzo możliwe :) mimo to widze, że i tak obie lubimy Sparksa :P

isobel

Mi podobały się obje książki, choć przyznam, że Najdłuższą Podróż trochę ciężko mi się czytało, bo inne książki pana Sparka pożerałam w 1 - 2 dni, to tą 2 tygodnie, ale była niezła.

ocenił(a) film na 7
Sissi_Annie_Romy

Mnie najdluzsza podróż powalila, jeden dzień i przeczytana :) a co do filmow to niestety dla mnie zawsze będą gorsze od książki wiec się nie nastawiam na ''super ekranizacje''.

ocenił(a) film na 8
Aselka

Zgadzam się :) Lubie bardzo te aktorkę i pasuje idealnie do tej roli :D Książkę czytałam wyobrażając sobie film - i proszę...jest :)