Zgadzam się ! :) Britt Robertson wygląda niemal identycznie z moim wyobrażeniem o Sophii, podobnie też Scott Eastwood jest idealnym Luke'm :)
mam nadzieje, że bardziej mi się spodoba niż "Dla Ciebie wszystko" bo ta wgl mi nie przypadła do gustu zbyt się ciągła. Ale za to też powstał film! i zapowiada się ciekawie: http://www.filmweb.pl/film/The+Best+of+Me-2014-629797
,,Najdłuższa podróż" to jedyna książka Sparksa jaką przeczytałam ale chętnie przeczytam ,,Dla Ciebie.." i zobacze czy mi się spodoba:)
Ooo to jeszcze wiele przed Tobą wzruszen i wrazen :) Sparks ma wiele cudownych książek i również innych filmów na podstawie ich :)
Rolę Ruth będzie grała Talisa Maegyr z Gry o tron ! Uwielbiałam ją w tej roli..do tego kocham tę książkę więc już nie moge się doczekać!
Książki nie znam, ale Britt Robertson pod kopułą miała jedną z fajniejszych ról więc fajnie będzie ją zobaczyć w dobrym filmie... ładna dziewczyna zresztą :P
nie wierzę w to co widzę o.O
po pierwsze: B. Robertson jest niesamowicie irytująca z twarzy i z tzw. gry aktorskiej. to że ona występuję w tej ekranizacji jest wystarczającym powodem żebym ją sobie darowała
po drugie: "Najdłuższa podróż" jest jedną z NAJGORSZYCH książek Sparksa. serdecznie odradzam tej lektury. wymęczyłam ją chyba jak żadną inną. najbardziej irytujący był wątek z Sophie i Luke'm. tak w ogóle Robertson nawet idealnie pasuje do Sophie - obie tak samo irytujące.
film mogłabym obejrzeć - ale tylko i wyłącznie dla historii Ruth i Iry.
Boże jedyny, powoli tracę wiarę w ludzi i ich dobry gust... :<
ja nie czytałam jeszcze tej książki Sparksa. Ostatnio którą przeczytałam to "Dla Ciebie wszystko" i była fatalna w porównaniu do innych. Podobnie film średni. Dlatego licze na to, że ten film jak i ksiazka mi sie bardziej spodobaja :)
no popatrz - mi się akurat "Dla Ciebie wszystko" podobało ;) o dziwo, bo domyśliłam się jak to się skończy (oglądało się "7 dusz...") wg mnie "Najdłuższa podróż" jest jedną z jego najsłabszych powieści, a bardzo się na nią nastawiałam bo ma mnóstwo pozytywnych opinii. ucieszyłam się, że chcą nakręcić jej ekranizację, ale obsada mnie zniechęca. "Dla Ciebie wszystko" jeszcze nie oglądałam.
no cóż, może mamy zupełnie inne gusta i akurat Tobie "Najdłuższa droga" przypadnie do gustu tak samo jak jej ekranizacja :))
Mi podobały się obje książki, choć przyznam, że Najdłuższą Podróż trochę ciężko mi się czytało, bo inne książki pana Sparka pożerałam w 1 - 2 dni, to tą 2 tygodnie, ale była niezła.
Mnie najdluzsza podróż powalila, jeden dzień i przeczytana :) a co do filmow to niestety dla mnie zawsze będą gorsze od książki wiec się nie nastawiam na ''super ekranizacje''.