Witam.
Zastanawia mnie to czy Inspektor Bach dostał tą wiadomość z filmami obciążającą główną bohaterkę czy to był tylko element jej snu ? Mamy pokazane jak na swoim telefonie wyświetla film , a potem główna bohaterka budzi się w łóżku , a pod nim leży ciało jej rudej asystentki. To jak było ona ją zabiła i usunęła dowód czy filmy doszły do adresata ? Za snem przemawia to że Inspektor jakby dostał te filmy to od razu by ją aresztował (cały czas w tym momencie był w budynku w którym ona mieszkała) a ona jednak spała w swoim łóżku i się w nim obudziła , więc zapewne do zbrodni (zabicie rudej) doszło trochę wcześniej. No i siostra bliźniaczka , rozumiem że na pogrzebie była prawdziwa bliźniaczka , a potem pod drzwiami ją sobie przyśniła.
No i miejsce akcji , rozumiem że były to Niemcy przez większość filmu tak ? czy USA + (Londyn przez chwilę) + Niemcy (po koniec) , no cóż trochę się pogubiłem , myślałem że akcja ma miejsce w USA (wszyscy mówili po angielsku) , jednak w tej międzynarodowej korporacji było wielu ludzi mówiących po niemiecku , policjanci też po niemiecku , niemieccy śledczy , Isabelle po niemiecku wezwała taxi , no prokurator mówił po angielsku bez niemieckiego akcentu , właściwie nikt nie miał nawet akcentu , co mnie lekko zmyliło. Więc rozumiem że akcja miała miejsce w Niemczech + krótki epizod w Londynie tak ?
Dzięki za odpowiedzi , oglądałem trochę nieuważnie ze względu na zmęczenie.
ta "bliźniaczka" na pogrzebie to nie była bliźniaczka - miała na sobie buty, które wcześniej kupowały razem Christine i Isabelle (szczegół dla kobiety pewnie nie do przeoczenia ;) ) Poza tym siostra bliźniaczka zginęła przecież w dzieciństwie. Moim zdaniem scena pogrzebu to też był sen.