Napoleon Wybuchowiec

Napoleon Dynamite
2004
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 13957
6,8 16 krytyków
Napoleon Wybuchowiec
powrót do forum filmu Napoleon Wybuchowiec

Pamiętam te pare lat temu jak o tym filmie zrobiło się głosno. Niestety muszę przyznać że się
rozczarowałem ... porażką było patrzeć na taką sierotę jaką jest tytułowy Napoleon. Liczyłem na
wielki Happy End i metamorfoze głównego bohatera ...a po za tańcem z cyklu Gangsta Style ...
niewiele było. Jak dla mnie słabiutko ...3/10

użytkownik usunięty
Adash

Liczyłeś na metamorfoze, Ty wogóle wiesz o co chodziło w tym filmie ?

użytkownik usunięty
Adash

Metamorfoza głównego bohatera była by zaprzeczeniem całego filmu.

Tak liczyłem. A oglądając takiego cieniasa jak Napoleon ... po prostu ręcę mi opadły na myśl że są ludzie tak nieudolni ... niestety są

użytkownik usunięty
Adash

^^ przykład

tzn ???

użytkownik usunięty
Adash

Nic nic

ocenił(a) film na 9
Adash

Bardzo dobrze że się nie skończyło tak jak się spodziewałeś, patrzę na twój profil , lubisz głównie filmy na wskroś typowe po pewnie jesteś typowym typem, to nie jest film dla tępych mas i całe szczęście. Albo się mylę albo nie masz za grosz poczucia humoru i dystansu do świata. Ch*ja się znasz na komediach i tyle a Napoleon był spoko :) Normalnie brak mi słów, niby o gustach się dyskutuje ale porażka to jest twój gust(a raczej jego brak) komediowy a nie nieudolność Napoleona. Ty pewnie za to jesteś wielkim płytkim kozakiem z których jest beka w tym filmie :)

ocenił(a) film na 3
kryszti

Tak jak ty osądzasz i ciebie osądzą.

ocenił(a) film na 9
soglif3

Oby, bardzo bym chciał by ludzie byli zdolni do samodzielnych osądów opartych na racjonalnych przesłankach. Będąc samokrytycznym i mając dystans nie można zostać dosięgniętym czyjąś opinią. Zdaję sobie sprawę z własnych mankamentów, jak i z tego jak ułomny jest ludzki gatunek, więc nie wiem w jaki sposób mógłbym zostać obrażony... chyba tylko nazwanie mnie "normalnym" mogłoby mnie obruszyć.

ocenił(a) film na 4
Adash

Ja także skuszona zachęcającą recenzją przeczytaną parę lat temu w "Filmie" postanowiłam zobaczyć "Napoleona". Nie powiem, że żałuję, ale jednak film jak dla mnie męczący.

ocenił(a) film na 8
Adash

Też na to liczyłem i się zawiodłem i stąd tak wysoka ocena. :-)