Napoleon Wybuchowiec

Napoleon Dynamite
2004
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 13957
6,8 16 krytyków
Napoleon Wybuchowiec
powrót do forum filmu Napoleon Wybuchowiec

WTF?

ocenił(a) film na 5

jezus Maria, głupszego i debilniejszego filmu nie widziałam. Poprostu... brak na to słów. Nie oznacza to jednak, że film nie był śmieszny. Był i to w sporej części dzięki swojej głupocie. Nie wiem jak ten koleś wytrzymał z otwartymi ustami, przymrużonymi oczami i w tych kozakach podczas kręcenia filmu. Film był dość nudny. Dopiero końcówka się rozkręciła, a jego występ tanczeny był "debeściarski". Oglądając ten "film" zastanawiałam się czy Napoleon symbolizuje Amrykanów czy coś... Ten koleś wymiata swoimi ciuchami, puszczą na głowie i akcentem... Czizes jak on oddychał przez telefon to firanki wiatr uniósł w pokoju i to Kyyyp. Ogóleni dałam temu czemuś 5/10. Z jednej strony film debilny i bez jakiegokolwiek konkretnego przesłania (chyba, że gdzieś we włosach chłopaka), a z drugiej momentami zabawny, przy oglądaniu mózg się wyłącza i nie trzeba się specjalnie wysilać... no i ten UKŁAD!

ocenił(a) film na 8
Freja_2

Ale musisz przyznać, że jest oryginalny i się wyróżnia. Dla mnie super:) Przesłanie? Że każdy z nas ma w sobie trochę Napoleona, no i uniwersalne, że "warto być sobą".